نگاهی به مقبره "تیمور شاه" در کابل
مقبره تیمورشاه در غرب دبیرستان عائشه درانی و جنوب دریای کابل قرار دارد؛ اطراف این بنای تاریخی اطاقهای کوچک و 2 منزل وجود دارد و بنای گنبد از خشت پخته و چونه ساخته شده است.
تیمورشاه در سن 49 سالگی در پیشاور به شکل مرموزی چشم از جهان پوشیده و در کابل به خاک سپرده شد که آرامگاهش بعدا در دوره حکومت پسرش «زمان شاه» احداث گردید.
مقبره تیمورشاه در غرب دبیرستان «عائشه درانی» و جنوب دریای کابل قرار دارد.
زمان شاه مقبره تیمورشاه را از مقبره احمد شاه بابا بزرگتر بنا کرد، گرچه سند آغاز و انجام مراسم سرپرستی، معماری، مهندسی و هزینه احداث آن در دست نیست اما ساخت آن سالها طول کشیده است.
دورادور گنبد مقبره تیمورشاه، اطاقهای کوچک و 2 منزل وجود دارد، بنای گنبد از خشت پخته و چونه ساخته شده است.
مرقد را در ابتدا عمیق تر از سطح زمین حفر و جسد تیمورشاه که بعد از تعمیر گنبد در بخش تحتانی واقع شده است، گذاشتند و بعداً در صحن فوقانی اندرون گنبدی مانند آرامگاه احمد شاه بابا ساختند.
از عمارات مشهور سلطنت زمانشاه در شهر کابل فقط همین آرامگاه تیمورشاه بیادگار باقی مانده که فقط این بنا را میتوان سمبل معماری 200 سال قبل در شهر زیبای تاریخی کابل قرار داد.
بنای آرامگاه تیمور شاه در گیرودار حوادث سالهای جنگ و بدبختی صدمات زیادی را متقبل گردید و در سالهای اخیر به محل تجمع معتادین مبدل شده بود که در سال 2002 به کوشش وزارت اطلاعات و فرهنگ و همکاری «شبکه انکشافی آغا خان» کار بازسازی آن آغاز و در سال 1391 توسط رئیس جمهور وقت «حامد کرزی» افتتاح گردید.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *