صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازی سردرگم واشنگتن با سرنوشت "افغانستان"

۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۱:۰۲
کد خبر: ۳۱۴۲۱۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
کارشناس سیاسی در امور افغانستان گفت: ما هیچوقت تعیین نکردیم در افغانستان به دنبال بدست آوردن چه هستیم؛ درحالیکه فهرست بلندی برای هدف قرار دادن ترورریست‌ها و مخالفان مسلح داشتیم.
به گزارش سرویس بین الملل بارنت روبین کارشناس برجسته مسائل سیاسی در امور افغانستان و جنوب آسیا در مصاحبه با شبکه خبری «پی.بی.اس» درباره اعزام احتمالی پنج هزار نیروی بیشتر به افغانستان گفت: اعزام این تعداد نیرو در وضعیت کنونی افغانستان به هیچ عنوان سرنوشت‌ساز  نیست.
 
روبین با اشاره به اینکه ماهیت ماموریت آمریکا در افغانستان تغییر کرده است، درباره ناکامی‌های این کشور در افغانستان گفت: ما هیچوقت تعیین نکردیم در افغانستان به دنبال بدست آوردن چه هستیم؛ درحالیکه فهرست بلندی برای هدف قرار دادن ترورریست‌ها و مخالفان مسلح داشتیم اما درگیر برقراری ثبات در افغانستان  شدیم.
 
این عضو ارشد و دستیار مدیر مرکز همکاری‌های بین‌المللی در دانشگاه نیویورک با اشاره به اینکه مبارزه آمریکا با تروریسم و ایجاد ثبات در افغانستان دو مقوله جدا از هم است، گفت: آمریکا می‌تواند تلاش کند تا در افغانستان حضور نظامی دائم داشته باشد و تروریست‌ها و گروه‌های مخالف مسلح در منطقه را هدف قرار دهد و یا اینکه برای ایجاد ثبات در این کشور تلاش کند.
 
وی در ادامه تصریح کرد: افغانستان با حضور دائمی نیروهای آمریکایی به ثبات نخواهد رسید زیرا اکثر کشورهای منطقه از حضور آمریکا در افغانستان ناراضی هستند و با حمایت خود از طالبان ما را متوجه این موضوع می‌کنند.
 
روبین در پاسخ به این سوال که آیا اعزام  پنج هزار نیروی بیشتر تغییراتی در وضعیت امنیتی افغانستان ایجاد خواهد کرد، گفت: گرچه افزایش پنج هزار نیرو اثرگذار است ولی تغییرات عمده‌ای را بعید می‌دانم در افغانستان شاهد باشیم.
 
وی افزود: اگر بگوییم طالبان اکنون 40 درصد از جمعیت کشور را تحت کنترل دارد شاید پنج هزار نیرو بیشتر بتواند این مقدار را به 30 و یا 25 درصد برساند که به هیچ عنوان سرنوشت‌ساز نخواهد بود.
 
وی با بیان اینکه حضور دائمی نیروهای آمریکایی در افغانستان ممکن نیست، گفت: برای برقراری ثبات در افغانستان راه دیگری جز تلاش فوری برای دست‌یابی به توافق سیاسی نه تنها با طالبان، بلکه با کشورهای منطقه وجود ندارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *