نجات تپه دوران مسسنگی از نابودی
گمانهزنی و تعیینحریم تپه باستانی هفتشیخان، تحت پروژه نجاتبخشی آثار تاریخی سد سیلوه در پیرانشهر، با هدف کاهش تهدیدات کشاورزی صورت گرفت.
این باستانشناس گفت: براساس آثار و شواهد سفالی، قدمت این محوطه مربوط به دوران مسسنگی، عصر آهن و اسلامی است.
وی هدف از اجرای این برنامه را تشخیص عرصه، عرصه تخریبشده و خطوط ممیز اثر از زمینهای کشاورزی اعلام کرد و افزود:گسترش زمینهای زراعی اطراف اثر باعث شده است زارعان محلی با تسطیح و خاکبرداری اقدام به کاشت محصولات زراعی همچون گندم، جو، چغندرقند و غرس درخت کنند.
خرازی افزود:با توجه به فاصله محوطه از مخزن سد سیلوه، این محوطه در معرض خطر غرق شدن قرار ندارد و فقط قسمتهای پاییندست سمت شرقی آن دچار آبگرفتگی میشود، که پیشنهاد شده است دیوار حایل بتونی در آن سمت ساخته شود.
کارشناس ارشد باستانشناسی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی اظهار کرد:اجرای این برنامه پژوهشی با رعایت دستورالعملهای مربوط به گمانهزنی برای تعیین عرصه و حریم محوطههای باستانی انجام گرفته است.
وی گفت: ابتدا سطوح مختلف تپه برای تعیین قدمت و طبقهبندی مواد فرهنگی (استخوان و سنگ و سفال) کاملاً بررسی شد و نقشهبرداری از عرصه موجود و قابلرؤیت تپه انجام گرفت.
رئیس هیئت باستانشناسی گفت:انتخاب گمانهها براساس خط اطراف عرصه قابلرؤیت تپه صورت گرفت و حداکثر ابعاد هر گمانه ۱. ۵ * ۱. ۵ متر و فاصله گمانهها برحسب موقعیت گمانهها ۱۰، ۳۰ و ۵۰ متر تعیین شد.
وی افزود:بهمحض برخورد به اولین لایههای تاریخیفرهنگی و آثار و شواهد سفالی و معماری، با تهیه مدارک و مستندات گمانه، کاوش در آن محل متوقف و گمانه دیگری همسو با همان گمانه ایجاد شد.
کارشناس ارشد باستانشناسی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی گفت: تصاویر گویا از گمانهها و آثار و اشیای فرهنگی کشفشده تهیه شد و بعد از پایان کار گمانهزنی، به نصب میلههای بتونی و تابلوی راهنمای محوطه اقدام کردیم.
گمانهزنی و تعیینحریم تپه باستانی هفتشیخان پیرانشهر آذربایجانغربی با مجوز ریاست پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری انجام گرفته است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *