طرح های پتروشیمی در صف افتتاح معرفی شد/ مجوز برخی ها باطل می شود
به گزارش گروه اقتصاد ، مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرد: به زودی طرحهای پتروشیمی متانول کاوه و فاز سوم پردیس به بهره برداری خواهند رسید.
وی با بیان این که تا پایان امسال طرح های پتروشیمی مرجان، فاز نخست پتروشیمی بوشهر، پترو کیمیای ابن سینا، فاز یک نیروگاه دماوند و فاز ۲ خط لوله اتیلن غرب نهایی خواهند شد، گفت: در مجموع ۹ میلیون تن به ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در سال ۹۶ افزوده خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: با برنامه ریزی کامل و منسجم می توانیم برنامه های پیش بینی شده برای توسعه صنعت پتروشیمی را با همکاری بخش خصوصی محقق کنیم.
شاهدایی ادامه داد: این شرکت افزون بر برنامه ها و وظایف اصلی خود، کمک به راه اندازی طرح هایی که در راستای اقتصاد مقاومتی قرار دارند را در دستور کار خود دارد و امیدواریم روند توسعه صنعت پتروشیمی در دولت دوازدهم نیز تداوم یابد.
امکان لغو مجوز برخی از طرحهای پتروشیمی
یک مقام مسئول با اشاره به انجام مکاتباتی با 10 تا 11 طرح معطل مانده و با بالاترین تاخیر در صنعت پتروشیمی، گفت: مهلت 6 ماههای برای تسریع در ساخت این طرحها تعیین شده که در صورت عدم شتاب دهی لازم، طرحها با لغو مجوز روبرو میشوند.
فرناز علوی، مدیربرنامه ریزی و توسعه شرکت ملی پتروشیمی درباره برنامه لغو مجوز برخی از طرحهای معطل و متوقف مانده صنعت پتروشیمی کشور، گفت: سال گذشته شیوه نامهای از سوی وزیر نفت ابلاغ شد که طبق آن شیوه نامه صدور مجوزهای اجرایی واحدهای پتروشیمی، نظارت و پایش اجرای طرحهای پتروشیمی به عهده شرکت ملی صنایع پتروشیمی گذاشته شده است.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در این راستا کمیته بازنگری مجوزها در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشکیل شده است، تصریح کرد: واحدها و طرحهای پتروشیمی هستند که در طول سالهای گذشته فعالیتی نداشتند که توقف اجرا این طرحهای پتروشیمی چند علت داشته است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، افزود: این طرحها یا نتوانسته بودند تکنولوژی مورد نیاز را به دلیل تحریمها تامین کنند، یا منابع مالی تامین نشده بود و یا خودشان به این نتیجه رسیده بودند که در ساخت و تکمیل طرح مورد نظر فاصله زمانی ایجاد کنند تا برای ورود به بازار با مشکل مواجه نشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه دلایل تاخیر در اجرای طرحها از نظر شرکت ملی صنایع پتروشیمی قابل پذیرش نیست، اظهار داشت: زیرا وقتی مجری طرح تقاضای مجوز طرح را میدهد یعنی مطالعات فنی و اقتصادی طرح را انجام داده است.
علوی با یادآوری اینکه تاکنون با 10 تا 11 طرح پتروشیمی که دارای بیشترین تاخیر و عقب ماندگی هستند نامه نگاریها انجام شده است، تاکید کرد: در این مکاتبات از صاحبان و سرمایه گذاران طرحهای معطل مانده پتروشیمی درخواست شده موقعیت خود را توضیح دهند و فرصت 6 ماههای به آنها دادهایم تا اقدام کنند.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: برخی از این طرحها با توجه به تحرکاتی که از طرف متقاضیان جدید در مناطق دیدند، خودشان هم شروع کرده و اقداماتی را انجام دادند، برخی لایسنس داشتند و وارد مراحل مهندسی شدند.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه لغو مجوز به معنای خط خوردن طرح نیست، خاطرنشان کرد: بلکه مجری آن تغییر خواهد کرد مگر اینکه به این نتیجه برسیم آن واحد، یا آن مکان برای آن طرح پتروشیمی مناسب نبوده و یا متقاضی برای آن طرح نیامده و تا تابستان شاید حرکتهای اجرایی در طرحها بیشتر شود و یا در خصوص طرحهایی که اقدامی انجام نشده، تغییر سرمایه گذار را مدنظر قرار دهیم.