اهدای جایزه دوسالانه سازمان ملل به سازمان نوسازی مدارس
جایزه بین المللی دو سالانه سازمان ملل موسوم به جایزه ساساکاوا در حوزه کاهش خطرات ناشی از حوادث طبیعی به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس جمهوری اسلامی ایران اهدا شد.
محمدتقی حسینی سفیر کشورمان در مکزیک که این جایزه را به نمایندگی از سوی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرد طی سخنانی با اشاره به اقدامات گسترده دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه تجهیز و ایمنی مدارس گفت: ایمن سازی مدارس در برابر حوادث به عنوان یک هدف اصلی در دستورکار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیزمدارس وابسته به وزارت آموزش و پرورش مسئولیت این امر خطیر را در سراسرکشور به عهده گرفت و با جدیت و پشتکار توانست در این زمینه به موفقیت های بزرگی دست پیدا کند.
سفیر کشورمان اضافه کرد: به دلیل اهمیت موضوع بودجه مناسبی برای این کار از سوی دولت پیش بینی شد و علاوه بر این بخش خصوصی و خیرین نیز در این زمینه همکاری گسترده ای با وزارت آموزش و پرورش داشتند.
وی گفت: در ابتدای شروع این طرح مشخص شد که بیش از ۶۷ درصد مدارس کشور شرایط ایمنی لازم را ندارند و در طی برنامه تا کنون نزدیک به ۸۳ درصد از این مدارس به شرایط ایمن رسیده اند و مابقی نیز در طی دو سال آینده تکمیل خواهد شد. هم اکنون در نتیجه اجرای این طرح ۱۳ میلیون دانش آموز از شرایط ایمنی برخوردار هستند. مقاوم سازی، بازسازی و تجهیز مدارس به وسائل لازم در مقابل خطرات، افزایش تاب آوری ساختمان ها، آموزش های لازم به دانش آموزان و مربیان برای مواجهه با شرایط خطرات طبیعی بخشی از این برنامه بوده است. ارزیابی های بعد از وقوع چندین زلزله اخیر در مناطق مختلف کشور نشان دهنده این است که ساختمان های آموزشی از استحکام و تاب آوری لازم برخوردارند.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش،حسینی افزود: ایران آمادگی دارد تا تجربیات خود را در این زمینه با کشورهای دیگر به اشتراک بگذارد.
شایان ذکر است؛ در این مراسم همچنین فیلم کوتاهی از اقدامات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در ایمن سازی مدارس به نمایش گذاشته شد.
گفتنی است؛ جایزه دوسالانه ساساکاوا به سازمان هایی تعلق می گیرد که موثرترین اقدامات را برای کاهش تلفات انسانی در برابر خطرات حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، سونامی و سایر حوادث طبیعی انجام داده اند. برای انتخاب سازمان های برنده جایزه ساساکاوا فرایند کارشناسی دقیق بین المللی اعمال می شود و از میان سازمان های متعدد داوطلب تنها دو سازمان جایزه را دریافت می کنند و به دو سازمان بعدی لوح تقدیر داده می شود. این اولین بار است که یک سازمان متعلق به جمهوری اسلامی ایران برنده جایزه اصلی ساساکاوا شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *