توسعه انسانی و سیستمهای مراقبت اولیه ایران از نگاه سازمان ملل + عکس و نمودار
جمهوری اسلامی، در طی چهاردهه از انقلاب اسلامی پیشرفتهای چشمگیری را در حوزههای مختلف کسب کرده است که در برخی از گزارشهای سازمانهای بینالمللی نیز به گوشهای از آنها اشاره شده است.
به گزارش گروه سیاسی ، جمهوری اسلامی، در طی چهاردهه از انقلاب اسلامی پیشرفتهای چشمگیری را در حوزههای مختلف کسب کرده است که در برخی از گزارشهای سازمانهای بینالمللی نیز به گوشهای از آنها اشاره شده است؛ برای نمونه برنامهی توسعهی سازمان ملل در گزارش سال ۲۰۱۶ خود به بررسی شاخص توسعهی انسانی در ایران پرداخته است. این شاخص، ترکیبی است برای سنجیدن موفقیت در هر کشور، در سه معیار پایه از توسعهی انسانی: زندگی طولانی و سالم، دسترسی به دانش و معرفت و سطح زندگی مناسب. بر اساس این گزارش شاخص توسعهی انسانی ایران از ۰/۵۷۲ در سال ۱۹۹۰ میلادی به ۰/۷۷۴ در سال ۲۰۱۵ رسیده است. امید به زندگی نیز از ۶۳/۸ در سال ۱۹۹۰ به ۷۵/۶ در سال ۲۰۱۵ رسیده است.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز در گزارشی سیستم مراقبتهای اولیه ایران را ستوده است؛ «ایران در سه دههی گذشته سیاستهایی را بهمنظور برطرف کردن نیازهای مردم در سطح کشور در پی گرفته است؛ ایران از زمان انقلاب اسلامی تاکنون شبکهی بهداشتی را در تمام کشور و در هر شهر و روستا گسترده کرده است؛ ایران شاخصهای بهداشتی خوبی دارد؛ بیش از ۸۵درصد از جمعیت روستایی و مناطق محروم ایران به خدمات مراقبتهای اولیه دسترسی دارند»۲ سازمان بهداشت جهانی هم در گزارشی در مورد ایران نوشته است: «در دو دههی گذشته با کمک نظام یارانهای، میزان فقر به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است». این سازمان در ادامهی گزارش خود به وضعیت بهداشت و درمان ایران میپردازد و مینویسد: «شاخصهای بهداشت و درمان در جمهوری اسلامی در سی سال گذشته بهبود فروانی یافته است و در حال حاضر از میانگینهای منطقهای آن بالاتر است. با توجه به گسترش خانههای بهداشت در سراسر کشور، این شاخصها در مناطق شهری و روستایی ایران با یکدیگر برابر است.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *