صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیستم مالی و پولی ایران در بن بست نیست/ حفظ فردو با هزار سانتریفیوژ ضمانت اجرای برجام است

۰۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱:۳۰
کد خبر: ۳۱۲۵۴۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش نشست فوق العاده کمیسیون متبوع خود را تشریح کرد.
به گزارش گروه سیاسی ، سیدحسین نقوی حسینی با اشاره به نشست فوق العاده امروز کمیسیون امنیت با حضور عباس عراقچی رئیس ستاد اجرای برجام اظهار داشت: در این نشست دومین گزارش کمیسیون امنیت ملی از برجام مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم ورامین در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: گزارش در هشت بخش تهیه و برای سازمان انرژی هسته‌ای و وزارت امور خارجه ارسال شده تا اگر نظراتی دارند ارائه کنند. اجرای تعهدات ایران، رفع تحریم‌ها تاکنون، برخی تحریم‌های باقی مانده، از جمله ۲۴۱ شخص و نهادی که همچنان در تحریم قرار داشته و خواهند داشت، تحریم‌های مالی و بانکی که همچنان باقی مانده و یا حداقل در همکاری با بانک‌ها از جمله موضوعاتی است که دراین گزارش به آن پرداخته شده است.

وی ادامه داد: ذوالنوری رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون عنوان کرد که چرا با روابط مال تن‌ها به بانک‌های کوچک و محدود می‌شود و چرا با بانک‌های بزرگ و اصلی نمی‌توانیم کار کنیم. گزارش معتقد است همچنان آثار تحریم حاکم بر روابط بانکی ایران با بانک‌های بزرگ وجود دارد.

این نماینده مجلس عنوان کرد: همچنین مطرح شد که فرآیند کمیسیون مشترک، خرید کیک زرد و یا تصویب تحریم‌های هسته‌ای جدید مثل ایسا از جمله مشکلات و موانع قابل طرح در جریان اجرای برجام است. مطابق این گزارش، دستورات رئیس جمهور محترم هم متضمن فعالیت‌های برجام نیست، چون برای مثال توسعه پیشران‌های هسته‌ای می‌تواند با سوخت ۳ درصد غنی شده هم عملی است.

نقوی حسینی گفت: در نهایت در پایان گزارش پیشنهاد شد که همان قانون اقدام متقابل مصوب مجلس شورای اسلامی اجرا شود. تعیین مصداق‌های آن هم با دولت و وزارت امور خارجه است. اما از جمله خروج از تعهدات غرب به موضوعاتی مانند تعمیر ۱۲۰ موتور هواپیما بر می‌گردد که همچنان عملیاتی نشده است.

وی به توضیحات عراقچی اشاره کرد و اظهار داشت: عراقچی اعتقاد داشت که گزارش منصفانه نیست چرا که گزارش به روز نیست و وزارت خارجه در حال اتمام گزارش دیگر است و در این مدت اتفاقات جدیدی رخ داده است.

این نماینده گفت: عراقچی مطرح کرد که رویکرد گزارش منفی است، شرایط فعلی، شرایطی نیست که ما با چنین رویکرد منفی به برجام نگاه کنیم. ترامپ طی ماه‌های گذشته دو نامه به کنگره نوشته است. یکی از آن‌ها این است که ایران پایبند به اجرای برجام است و دومی دستور توقف اجرای تحریم‌ها بود که هر دو به نفع ماست.

عراقچی تاکید کرد: دوستان ترامپ به دنبال فضاسازی است تا ایران از برجام خارج شود، ما نباید به آن فضاسازی کمک کنیم. برجام منافعی برای کشور داشته، باید همه کمک کنیم منافع در برجام کسب شود. گزارش مجلس نباید فضای منفی نسبت به برجام ایجاد کند و مانع از سرمایه گذاری و فضای مثبت همکاری بین المللی شود. برجام هر کاری که باید انجام دهد، انجام داده است.

به گفته رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام باقی ماندن اشخاص و نهادهای حقیقی و حقوقی در لیست تحریم‌های ... سته‌ای جزئی از برجام است، چون تحریم آن‌ها هسته‌ای نیست. در مورد بانک‌ها هم اینکه همکاری بانکی ما به حالت عادی و طبیعی برنگشته ربطی به برجام و مسائل هسته‌ای ندارد. مربوط به تحریم‌های اولیه آمریکایی‌ها است نه تحریم‌های هسته ای، ما از سیستم مالی و پولی آمریکا نمی‌توانیم استفاده کنیم و این تحریم مربوط به تحریم‌های هسته‌ای نیست. سیستم مالی آمریکایی‌ها هم بر نظام اقتصادی دنیا حاکم است و با دلار تعریف شده است.

نقوی حسینی گفت: ما در استفاده از یورو، ین ژاپن و سایر پول‌ها مشکلی نداریم و به هیچ وجه سیستم مالی و پولی ما در بن بست نیست. بانک‌های بزرگ هم در معاملات و پروژه‌های خاص با ما کار می‌کنند. مشکل دوم نظام بانکی FETF است که مربوط به تحریم‌های پولشویی و مبارزه با تروریسم است نه مسائل هسته ای. در حوزه بیمه‌ای ما هیچ مشکلی وجود ندارد. در مورد ریسک سرمایه گذاری مربوط به هسته‌ای نیست که برجام آن را بردارد. اینکه منطقه متشنج است و سرمایه گریزی وجود دارد تقصیر برجام نیست.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: در مورد کمیسیون مشترک نیز سوال شد که اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد، باید به کدام مرجع شکایت کرد؟ دادگاه لاهه و یا شورای امنیت که مرجع مناسبی نبود؛ و عراقچی توضیح داد ما راه حل پیدا کردیم و گفتیم در کمیسیون مشترک مکانیزمی مطرح کردیم که در صورت خروج از تعهدات، اجرای تعهداتمان را متوقف می‌کنیم. در حالی که طرف مقابل باید به شورای امنیت مراجعه کند، ولی ما به هیچ مرجع دیگری مراجعه نمی‌کنیم.

عراقچی تاکید کرد: حفظ فردو با هزار سانتریفیوژ ضمانت اجرای تعهدات است. در مورد ایسا، اقدامات پشیمان کننده‌ای انجام دادیم که آمریکایی‌ها از تصویب آن پشیمان شدند. همچنین مصادره دو میلیارد دلار از سرمایه‌های ایران هم ارتباطی با نقض برجام و خود برجام ندارد. در مورد تعمیر ۱۲۰ موتور هواپیما هم اولین بار است که ما می‌شنویم. چه ارتباطی با برجام دارد؟ و چه ارتباطی با تعهدات در برجام دارد؟

نقوی حسینی گفت: در ادامه ذوالنوری با اشاره به گزارش گفت: به طور مفصل به دستاوردهای برجام از جمله رفع موانع و مشکلات بیمه‌ها پرداخته شده است، اما نگاه ما در گزارش باید پیشرفت برجام باشد و اگر کمیسیون تصمیم گیری کند گزارش را بروز خواهیم کرد. در نهایت مقرر شد گزارش با اعمال تغییرات جدید ارائه شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *