صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تست روانشناسی؛ دیگران درباره من چطور فکر می‌کنند؟/ ایرانی‌ها پرخور هستند/ مهم‌ترین علل مرگ زنان ایرانی!/ سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالم‌تر است؟

۰۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۲۴۰۲
آلودگی هوا موجب اختلال خواب می‌شود، آب بنوشید تا چاق نشوید، دیگران درباره من چطور فکر می‌کنند، ایرانی‌ها پرخور هستند، علت مرگ زنان ایرانی چیست، سبزیجات خام بهتر است یا پخته و ... از خواندنی‌های بسته سلامت امروز است.
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، آب بنوشید تا چاق نشوید، دیگران درباره من چطور فکر می‌کنند، ایرانی‌ها پرخور هستند، علت مرگ زنان ایرانی چیست، سبزیجات خام بهتر است یا پخته و ... از خواندنی‌های بسته سلامت امروز است. جزئیات را در ادامه بخوانید.

محققان اسپانیایی مدعی شده‌اند که آب بنوشید چاق نمی‌شوید
 
مهر: محققان موسسه تحقیقات بیومدیسن اسپانیا دریافتند نوشیدن یک لیوان آب به جای نوشابه شیرین در روز ریسک چاقی را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. محققان همچنین دریافتند جایگزینی آب به جای نوشیدنی‌های دیگر نظیر شیر چرب، شیرکم چرب، نوشابه‌های رژیمی، قهوه، آب پرتقال و سایر آبمیوه‌ها تاثیری در کاهش ریسک چاقی ندارد.
 


آلودگی هوا موجب اختلال خواب می‌شود
 
دکتر مارتا بیلینگز، سرپرست تیم تحقیقاتی در دانشگاه واشنگتن می‌گوید: «به نظر ما تاثیر آلودگی هوا بر خواب ناشی از سوزش، تورم و احتقان مجاری هوا فوقانی است که ممکن است بر سیستم عصب مرکزی و نواحی مغزی کنترل کننده الگوی تنفس و خواب هم تاثیر بگذارد. با انجام یکسری تحقیقات مشخص شد که افرادی که در طول ۵ سال در معرض بالاترین میزان آلاینده‌های ترافیکی قرار گرفتند در مقایسه با دیگران ۶۰ درصد بهره وری خواب کمتری داشتند. همچنین کسانی که در معرض بالاترین میزان آلودگی ذرات ریز قرار گرفتند حدود ۵۰ درصد بیشتر با احتمال بهره وری خواب روبرو بودند. به گفته محققان، بهبود کیفیت هوا ممکن است شیوه‌ای برای افزایش سلامت خواب و احتمالا کاهش مشکلات سلامت باشد.
 


دیگران درباره من چگونه فکر می‌کنند؟!
 
باشگاه خبرنگاران: همه ما روزانه با افراد زیادی در تعامل و ارتباط هستیم. با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی محسوب می‌شود بنابراین بسیاری از ما تمایل داریم که بدانیم دیگران چه تصوری نسبت به ما دارند. برای یافتن پاسخ این پرسش استفاده از آزمون‌های روانشناسی کمک کننده است. در این مطلب ما به شرح و تفسیر آزمون شخصیت دکتر فیل می‌پردازیم. برای انجام تست روانشناسی اینجا کلید کنید.
 
 
 ۴۰ درصد مردم ایران پرخور هستند
 
جام جم آنلاین: کنجکاوی همیشه می‌تواند بهانه‌ای باشد برای آغاز یک تجربه؛ احتمالا نوشابه‌دوست‌ها هم اولین بار برای کسب تجربه‌ای جدید نوشابه را مزه کردند. مزه‌ای که متاسفانه زیر زبان‌شان ماند و با مذاق‌شان سازگار شد، انگار که از ازل، نوشابه تن‌ها نوشیدنی این دنیای بزرگ بوده باشد. آن‌ها هر روز و در هر وعده غذایی برای خودشان نوشابه باز می‌کنند، حتی اگر بشود وقت صبحانه، با تخم مرغ نیمروی ته ماهیتابه هم قلپ قلپ نوشابه می‌نوشند؛ می‌نوشند و سیر نمی‌شوند از این نوشیدنی که بزرگترین سم زندگی‌شان است. در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از مردم ایران به ناامنی پروتئین و انرژی، ۴۰ درصد به پرخوری در زمینه انرژی و پروتئین و ۵۰ درصد هم به سوءتغذیه ناشی از کمبود ریزمغذی‌ها دچار هستند. به اعتقاد این متخصص تغذیه، تاثیر تبلیغات مواد غذایی مضری مثل نوشابه و تنقلات رنگارنگی که در اصطلاح پزشکی آن‌ها را «آشغال غذا» می‌نامند، عامل اصلی رشد مصرف اینگونه مواد غیرغذایی است و تلویزیون به عنوان تاثیرگذارترین رسانه در ایران سهم بسزایی در این مسئله دارد، زیرا ذهنیت مردم جامعه ما چنین است که اگر کالایی مضر باشد از تلویزیون تبلیغ نخواهد شد.
 
 
سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالم‌تر است؟
 
تاریخچه خام‌خواری به به دهه ۱۸۰۰ میلادی برمی‌گردد؛ زمانی که ماکسی میلیان بریچربنر، پزشک سوئیسی‌تبار مدعی شد، خوردن سیب خام به درمان زردی خفیف او کمک کرده است. وی پس از آن با انجام آزمایش‌هایی درباره غذاهای خام تلاش کرد، پیام خود را به همگان برساند. امروزه رژیم غذایی خام‌خواری همچنان طرفدارانی دارد، اما آیا واقعا سبزیجات خام سالم‌تر از سبزیجات پخته است؟. نظریه‌ای که پشت ایده خام‌خواری وجود دارد، این است که آنزیم‌های طبیعی، ویتامین‌ها و فیتونوترینت‌ها (موادشیمیایی موجود در گیاهان که به پیشگیری و مقابله با بیماری‌ها کمک می‌کنند)، در دماهای بالاتر از حدود ۴۷ درجه سانتی گراد ازبین می‌روند. در برخی موارد، مصرف سبزیجات به شکل خام تامین کننده موادمغذی بیشتری است. به عنوان مثال، ویتامین C. به آسانی و بر اثر حرارت ازبین می‌رود. سبزیجاتی مانند فلفل‌ها و سبزیجات دارای برگ سبز مثل کلم و بروکلی، سرشار از ویتامین C. است که میزان آن با پختن کاهش می‌یابد. خانواده ویتامین‌های B. مانند بیوتین، تیامین، نیاسین و ریبوفلاوین نیز ـ. هرچند به میزان عمده‌ای در سبزیجات وجود ندارند ـ. بر اثر حرارت از بین می‌روند. نتایج مطالعه‌ای که در British Journal of Nutrition منتشر شد، نشان می‌دهد افرادی که به مدت طولانی رژیم خام‌خواری داشته‌اند، دارای سطح بتاکاروتن بالا و سطح طبیعی ویتامین A. بوده‌اند. همین مطالعه نشان می‌دهد، میزان آنتی اکسیدان قوی لیکوپن در این افراد پایین است؛ و حالا در رابطه با موادغذایی پخته؛ این ایده که موادغذایی پخته بیشتر از موادخام حاوی موادمغذی است، نخستین بار در سال ۲۰۰۲، وقتی بود که محققان نشان دادند پختن گوجه فرنگی، لیکوپن موجود در آن را آزاد می‌کند. محققان در این تحقیق دریافتند، حرارت دادن گوجه‌فرنگی تا بیش از ۸۸ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه، میزان لیکوپن آن را ۲۵ درصد افزایش می‌دهد و این فایده کمی نیست، زیرا مشخص شده لیکوپن در کاهش بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی، تباهی لکه زرد و سرطان موثر است.
 
 
علت مرگ زنان ایرانی چیست؟
 
ایسنا: سلامت زنان ایرانی در معرض تهدید دو عامل خطر بسیار ساده قرار دارد؛ کم تحرکی و تغذیه نامناسب. طرح این موضوع تازگی ندارد، اما همچنان آمارهای چاقی و تغذیه زنان تغییری را نشان نمی‌دهد. زنان به دلیل گذراندن دوره‌های خاص از جمله بارداری، زایمان، شیردهی و یائسگی، گروه آسیب پذیری هستند که آن‌ها را نیازمند خدمات ویژه پیشگیری، سلامت و درمان می‌کند. بنابر اعلام کارشناسان نظام سلامت، نتیجه اضافه شدن تغذیه نامناسب و کم تحرکی به زندگی زنان، ناتوانی و افزایش خطر مرگ است. با توجه به این وضعیت تصحیح شیوه زندگی آن‌ها باید در اولویت برنامه‌های سلامت این گروه قرار گیرد. در حال حاضر بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها مهمترین علل مرگ زنان ایران محسوب می‌شود. سرطان پستان نیز در میان سایر سرطان‌ها جزو اولین عامل مرگ زنان محسوب می‌شود. البته سرطان روده بزرگ هم در زنان و در مردان آمار بالایی در میان مرگ ناشی از سرطان‌ها دارد. سرطان دهانه رحم نیز با فاصله زیادی از این دو سرطان، یکی از علل مرگ ناشی از سرطان‌هاست. این درحالی است که هر سه سرطان مهم قابل پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع هستند که البته در برنامه سلامت بانوان ایران مورد توجه قرار گرفته‌اند.
 

علت پریدن چشم و راه رفع آن
 
تبیان: پریدن پلک چشم می‌تواند فوق العاده آزاردهنده و دیوانه کننده باشد. اما خوشبختانه پریدن چشم معمولا دردناک نیست و به ندرت نگران کننده خواهد بود. در واقع علت آن تحریک بیش از حد عضلات چشم است. این تحریک بیش از حد منجر به انقباض غیر ارادی عضلات که نشان دهنده کشش‌های کوچک و یا حرکات غیرارادی اندام‌ها در چشم شما است، می‌شود. چند علت احتمالی برای پرش چشم وجود دارد و بسیاری از آن‌ها را می‌توان به راحتی رفع کرد. استر و کم خوابی رایج‌ترین علت‌ها است. همچنین مصرف کافئین، الکل و نیکوتین می‌تواند به پرش چشم منجر شود. پرش چشم می‌تواند به دلیل خشکی چشم نیز ایجاد شود که خود می‌تواند توسط تعدادی از عوامل مختلف ایجاد شود. خشکی چشم می‌تواند ناشی از یک بیماری خودایمنی باشد، اما معمولا به علت پیری یا مصرف دارو‌ها رخ می‌دهد. آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد گرفتگی بینی از جمله این دارو‌ها هستند. پرش چشم همچنین می‌تواند علامتی از یک مشکل چشمی از جمله گلوکوم (آب سیاه چشم)، بلفاریت (التهاب پلک)، یووئیت (نوع دیگری از التهاب چشم) و یا زخم قرنیه باشد.
 
 
پرهیز از اشتباهات در شستشوی صورت
 
عصر ایران: برخی افراد تمایل دارند در تمام طول سال از یک محصول برای شستشوی صورت خود استفاده کنند. این به معنای استفاده از پاک کننده صورت مشابه برای تابستان و زمستان است. اما باید به این نکته توجه داشت که صورت ما به محصولات مختلف برای فصول مختلف نیاز دارد. صورت ما یکی از بخش‌های بدن با بیشترین میزان مواجهه با عوامل خارجی محسوب می‌شوند. در نتیجه، صورت به راحتی می‌تواند تحریک شود. همه ما دوست داریم که صورت خود را تمیز، سالم و با ظاهری جوان حفظ کنیم. شست‌وشوی صورت یکی از توصیه‌های مراقبتی پایه در این زمینه محسوب می‌شود. اما آیا می‌دانید چگونه صورت خود را به درستی شست‌وشو دهید؟ شست‌وشوی صورت یکی از اقداماتی است که ما به عنوان بخشی از روتین زندگی روزانه خود انجام می‌دهیم. با این وجود، روشی که برای این کار مد نظر قرار می‌دهید می‌تواند اثر منفی یا مثبت روی پوست شما داشته باشد. اگر قصد دارید پوست صورت شما سالم‌تر، لطیف‌تر و جوان‌تر به نظر برسد، از این سه اشتباه پرهیز کنید.
 
اشتباه شماره ۱: عدم شستشوی روزانه صورت
اشتباه شماره ۲: عدم تغییر محصولات مورد استفاده برای شستشوی صورت
اشتباه شماره ۳: استفاده از مواد ساینده روی صورت

 
زردچوبه و خواب زیاد را جایگزین ایبوپروفن کنید
 
آوای سلامت: داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن به طور گسترده‌ای برای درمان انواع درد‌ها استفاده می‌شوند، اما مطالعات اخیر نشان می‌دهند که مصرف مرتب آنها، می‌تواند عوارض جدی خطرناکی از قبیل: آسیب به کلیه ها، پوکی استخوان، کاهش شنوایی و مشکلات قلبی عروقی به همراه داشته باشد. متخصصان تاکید می‌کنند که روش‌های ترکیبی برای از بین بردن دردهای گاه به گاه وجود دارند که می‌توانند جایگزین داروهایی مانند ایبوپروفن شوند؛ مثلا استامینوفن یا آسپرین، اسیدهای چرب امگا ۳، رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات، زردچوبه، ورزش و حرکت فکر، مدیتیشن و خواب بیشتر می‌تواند جایگزین ایبوپروفن شود.
 
 
ناخن‌ها، بهترین سر نخ برای تشخیص انواع بیماری
 
میزان: در بسیاری از مواقع پزشکان قادر هستند بیماری‌های افراد را از روی ناخن‌های آن‌ها تشخیص دهند. تشخیص مشکلات ناخن‌ها به راحتی از سوی متخصصان پوست قابل شناسایی است و پس از آن، بیماران باید به پزشکان متخصص معرفی شوند. گاه دیده می‌شود که روی ناخن افراد سفید شده و یا تمام ناخن زرد می‌شود. این‌ها همه دلایل بیماری محسوب شده و باید در کمترین زمان ممکن به آن‌ها رسیدگی شود. وقتی فردی بر روی ناخن خود سفیدی هایی را مشاهده کرد باید به پزشک مراجعه کند، زیرا این عامل می‌تواند دلیلی بر بیماری‌های قلبی، کبدی و ریوی باشد. افرادی که بیش از اندازه از لاک استفاده می‌کنند و یا به روی ناخن‌های خود، ناخن مصنوعی قرار می‌دهند دچار عفونت‌های قارچی شده و ناخنشان زرد می‌شود، اما گاهی نیز دیده شده که این زردی ناخن به دلیل دیابت، مشکلات تیروئید و یا مشکلات ریوی بوده است.
 





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *