صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان یک اقدام تاثیر گذار در امر پیشگیری است

۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۹:۳۰
کد خبر: ۳۱۱۹۹۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حبیبی رئیس کل دادگستری یزد گفت: بدون تردید دفاع و حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان که به لحاظ ویژگی‌های عاطفی و جسمی و روحی بیشتر از بزرگسالان در معرض انواع آسیب‌ها هستند صرفاً یک عمل بشر دوستانه نیست بلکه یک اقدام مهم و تأثیر گذار در امر پیشگیری است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، مراسم افتتاحیه کارگاه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان با همت معاونت حقوقی قوه قضائیه و با مشارکت صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) برگزار شد.

محمدرضا حبیبی رئیس کل دادگستری استان یزد در این مراسم اظهار کرد: جای بسی تأسف و تأثر است در دنیایی که شعار دفاع و حمایت از کودکان و نوجوانان و حقوق بشر گوش فلک را پر کرده است نظام‌های دیکتاتوری و پادشاهی و ایادی تکفیری آن‌ها مقابل چشم جهانیان با استفاده از پیشرفته‌ترین سلاح‌های جنگی و بعضاً ممنوعه هر روز ده‌ها کودک و نوجوان گرسنه و آواره را به خاک و خون می‌کشند.

وی ادامه داد: این در حالی است که سازمان‌های بین المللی و دولت‌های مدعی دفاع از حقوق بشر، تحت تأثیر نفوذ مالی این دیکتاتور‌ها سکوت اختیار کرده و از آن بدتر، عملکرد دولت فعلی آمریکا است که صرفاً با انگیزه مالی و با وقاحت کامل از این رژیم‌های کودک کش و خون آشام حمایت علنی می‌کنند.

این مقام قضایی با با یادآوری وضعیت اسفبار کودکان مظلوم و بی پناه یمن، عراق، سوریه و فلسطین و با اشاره به موضوع کارگاه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان، تصریح کرد: انتظار مردم مظلوم و ستمدیده در جای جای جهان این است که یونیسف بر اساس رسالت انسانی که عهده دار است بیش از پیش در جهت رهایی کودکان این کشور‌ها، از این کشتارهای دسته جمعی و بی رحمانه تلاش کند.

حبیبی، فراهم کردن زیر ساخت‌های لازم برای نتیجه بخش بودن یک قانون خوب و مترقی را ضروری دانست و بیان کرد: متأسفانه علی رغم گذشت بیش از دو سال از اجرای قانون آیین دادرسی کیفری جدید، قوه مجریه در جهت تأمین امکانات از جمله تأمین اعتبار برای بکارگیری متخصصین مرتبط، همکاری لازم را با قوه قضائیه نداشته است و دادگستری استان‌ها در این خصوص به شدت در مضیقه هستند.

وی ابراز امیدواری کرد: انتقال این مشکل جدی به دولت مردان یکی از دست آوردهای این نشست باشد و با رفع موانع و جلب منابع در جهت اجرایی نمودن قوانین و ارائه خدمات بهتر منطبق بر قوانین موضوعه حرکت جدی صورت پذیرد.

رئیس کل دادگستری استان یزد ابراز داشت: بدون تردید دفاع و حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان که به لحاظ ویژگی‌های عاطفی و جسمی و روحی بیشتر از بزرگسالان در معرض انواع آسیب‌ها هستند صرفاً یک عمل بشر دوستانه نیست بلکه یک اقدام مهم و تأثیر گذار در امر پیشگیری است.

این مقام قضایی توضیح داد: چراکه کودکان و نوجوانان امروز، زنان و مردان فردای جامعه بشری هستند و داشتن جامعه‌ای عاری از جرم یا حداقل آن، جز با تربیت صحیح این قشر آن هم در سایه دفاع از حقوق آنان امکان پذیر نمی‌باشد.

وی توجه و توصیه نبی مکرم اسلام به حمایت و مدارا با اطفال را از افتخارات دین مبین اسلام ذکر کرد و گفت: افتخار ما این است که آنچه در قرون اخیر با عنوان حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان آن هم بعد از مشاهده ظلم و ستم هایی که به این قشر به ویژه در جنگ‌های جهانی روا داشته شد، توسط دلسوزان و فرهیختگان جامعه جهانی مورد توجه قرار گرفته، قرن‌ها پیش و با ظهور اسلام مورد توجه و توصیه مؤکد شخص پیامبر عظیم الشأن اسلام و ائمه اطهار بوده و هست.

حبیبی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس همین آموزه‌های دینی و با تکیه بر فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، در همکاری با یونیسف به عنوان یکی از ارکان دائمی سازمان ملل متحد و به همان دیدگاه حمایت و مدارا با کودکان اصرار دارد.

وی بروز رسانی قوانین و مقررات و هماهنگ کردن آن‌ها با اسناد و توافقنامه‌های بین المللی که ایران عضویت آن‌ها را پذیرفته را از دیگر اقدامات عملی در این زمینه ذکر کرد و گفت: در قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲، قوه قضائیه به تأسیس شعب ویژه جهت رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان در مراحل مختلف رسیدگی اعم از تحقیقات مقدماتی و دادرسی با قضات مجرب و آموزش دیده و نیز تشکیل پرونده شخصیت و استفاده از مشاور در دادگاه اطفال از بین متخصصان علوم تربیتی، روان شناسی، جرم شناسی و مدد کاری اجتماعی ملزم شده است.

حبیبی، خاطر نشان کرد: سلب مجوز تحقیقات مقدماتی توسط ضابطین از اطفال و نوجوانان حتی در جرائم مشهود و منع قضات از معرفی آنان به زندان از دیگر نکات قابل توجه در این قانون است.

وی در پایان قانون جدید التصویب قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ را یک قانون مترقی و پیشرو اعلام کرد و گفت: اجرای دقیق این قانون الزامات و بستر‌های زیادی را نیاز دارد که بدون حمایت قوه مجریه، تدارک منابع و رفع موانع اجرایی شدن دقیق آن امکان پذیر نیست.

گفتنی است کارگاه آیین دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان به مدت سه روز با حضور قضات و مسئولین مرتبط با امور کودکان به همت معاونت حقوقی قوه قضاییه و با مشارکت صندوق کودکان ملل متحد در حال برگزاری است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *