صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه آنچه در سفر 2 روزه ترامپ به عربستان گذشت؛ اظهارات ساده‌لوحانه علیه ایران و دیگر هیچ!

۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶:۲۹
کد خبر: ۳۱۱۷۴۳
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت که دو روز اقامت دونالد ترامپ و هیئت همراهش در عربستان غیرمتعارف، غیراخلاقی و ضد ارزش‎های ملت آمریکاست.
به گزارش گروه بین‌الملل ، روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با اشاره به سفر دونالد ترامپ نوشت: پیش از آنکه دونالد ترامپ عربستان را به سمت افلسطین اشغالی ترک کند و پیش از آنکه بار دیگر به یک رسوایی جدید رئیس‌ جمهور آمریکا سرگرم شویم برای ثبت در در تاریخ به شش مورد از اقدامات و اعمال عجیب و غریب و غیرعادی ترامپ در این دو روز اقامت در عربستان می‌پردازیم که به‌کل غیرمتعارف، غیراخلاقی و ضد ارزش‎های ملت آمریکاست.





 ۱ - انتخاب عربستان به عنوان نخستین مقصد سفر خارجی رئیس‌جمهور آمریکا بسیار غیر عادی بود؛ چهار رئیس‌جمهور اخیر آمریکا، دو دموکرات و دو جمهوریخواه، همه نخستین سفرخارجی خود را یا کانادا یا مکزیک انتخاب کردند، کشورهایی که شرکای تجاری و متحدان نزدیک آمریکا هستند و برخوردار از ساختار سیاسی نزدیک به آمریکا و از همه مهمتر مرزهای مشترک.


اما در عوض دونالد ترامپ ترجیح داد به عربستان و به حکومت الیگارشی کلپتوکراتیکی (دزدسالاری) سفر کند که زنانش را مجبور می‌کند صورت‎هایشان را بپوشاند و به آن‌ها اجازه نمی‌دهد که بدون همراهی فردی مذکر به مسافرت بروند.

 ۲ - دونالد ترامپ عجیب‌ترین مکان را برای اعلام مبارزه با افراط‌گرایی انتخاب کرد.
اگرچه عربستان سعودی همیشه نگران نوعی از افراطی‌گرایی بوده، اما طیف‎های زیادی از افراط‌گرایان را زیر چتر حمایتی خود قرار داده‌ است؛ خاندان سعودی همیشه از حامیان و مؤسسان اصلی مدارس و مساجد وهابی‌گری وافراد افراطی در سراسر جهان بوده‌است، نباید فراموش کرد که اسامه‌بن‌لادن طراح حادثه ۱۱ سپتامبر شهروند عربستان بود.


 ۳ - رقص شمشیر. همه رئیس‌جمهورهای آمریکا با همتایان آمریکایی خود دیدار کرده‌اند و  درست است که ثبات عربستان و همچنین نفت آن از اهمیت ویژه‌ای برای آمریکا برخوردار است، اما تاکنون روسای جمهور آمریکا به روشنی نشان داده‎اند که اگرچه مجبورند با خاندان سعودی مراوده و معامله داشته باشند، اما هیچ‌گاه مهر تأیید بر فرهنگ آن‌ها نمی‌زنند، اما ترامپ، رکس‌تیلرسون، و هیئت همراه وی با شرکت در چنین مراسمی فرهنگ خاص عربستان را تأیید کردند.

 
۴ - ایوانکا ترامپ از توانمندسازی و پشتیبانی از کارآفرینی زنان عربستانی می‌گوید. ایوانکا در حالی از کارآفرینی زنان در عربستان می‌گوید که تحت حکومت خاندان سعودی زنان هیچ گونه حق قانونی ندارند، آن‌ها حتی اجازه رانندگی ندارند، خبر اینکه عربستان سعودی و امارات قرار است صد میلیارد دلار به «بنیاد ایوانکا ترامپ» کمک کنند چیزی جزء «پرداخت پول برای ادامه بازی» نیست.


 ۵ - تیلرسون در خاک عربستان از حقوق بشر در ایران می‌گوید. محکومیت حقوق بشر در ایران از خاک عربستان بسیار ریاکارانه است، کشوری که در آن هیچ نوع آزادی سیاسی، مذهبی در آن وجود ندارد.

۶ - رکس تیلرسون در ریاض نشست خبری فقط با حضور رسانه‌های خارجی تشکیل می‌دهد، اما خبرنگاران آمریکایی دعوت نمی‌شوند، فرض بر این است که کاخ سفید نمی‌خواهد مردم آمریکا از آنچه دونالد ترامپ هم‌اکنون در عربستان انجام می‌دهد با خبر باشند.



در ادامه سخنان دونالد ترامپ و سلمان بن عبدالعزیز در نشست روز یکشنبه می‌آید که باید جلوی خط به خط آن علامت (!) قرار داد، سخنان رئیس‌جمهور آمریکا و پادشاه عربستان درباره ایران آنچنان شور بود که صدای رسانه‌های آمریکا از جمله واشنگتن‌پست هم درآمد.

حمله به ایران به خاطر یک مشت دلار

افزون بر این دونالد ترامپ روز یکشنبه (۳۰ اردیبهشت) در نشستی که عربستان برای وی ترتیب داده بود و نزدیک به ۵۰ تن از سران کشورهای عربی را به آن‌ها دعوت کرده بود، برای خوش‌آمدگویی خاندان سعودی بخش عظیمی از سخنان خود را علیه ایران اختصاص داد.


سخنان روز یکشنبه رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران و ادعای بی‌اساس او درباره حمایت این کشور از تروریسم و تلاش برای ارائه تصویری وارونه از دولت و ملت ایران چنان شور و آبکی بود که صدای رسانه‌های آمریکایی را هم درآورد که نمی‌توان در خاک عربستان فریاد مبارزه با تروریسم سر داد و ایران را عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه معرفی کرد.

دونالد ترامپ سخنان خود را اینگونه آغاز می‎کند: می‌خواهم درباره ایران صحبت کنم که مسئول بی‌ثباتی در منطقه بوده است(!)، ایران به تروریست‌ها آموزش می‌دهد. دهه‌هاست که ایران آتش جنگ‌های فرقه‌ای را شعله‌ور کرده این کشور خواستار نابودی اسرائیل است. ایران خاورمیانه را بی‌ثبات کرده است. در سوریه شاهد آن هستیم. همه باید کمک کنند تا ایران منزوی شد.


ائتلاف آمریکا و عربستان برای مبارزه با افراط‌گرایی!

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه هدف اصلی واشنگتن و ریاض تشکیل ائتلافی برای مقابله با افراط‌گرایی معرفی کرد.

وی افزود: ما اینجا نیامده‌ایم تا موعظه کنیم و به دیگران بگوییم چطور زندگی کنند و چه کار بکنند و چه کار نکنند. ما اینجاییم تا برای ساختن آینده‌ای بهتر! هدف ما تشکیل ائتلافی برای مقابله با افراط‌گرایی است.

ترامپ مدعی شد که باید گروه‌های تروریستی مانند داعش، حزب‌الله، القاعده و حماس را تحت پیگرد قرار دهیم. عدم مقابله با تروریسم باعث انتشار گسترده آن خواهد شد.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: تروریست‌ها خدا را عبادت نمی‌کنند. اگر با این‌ها مبارزه نکنیم تروریسم به نابودی جوامع ادامه خواهد داد.

وی افزود: مبارزه با تروریسم، مبارزه علیه دین نیست، بلکه مقابله با جرم است. مبارزه با تروریسم جنگ میان خیر و شر است و باید همگی در مقابله با تروریسم متحد باشیم.


رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه افزود: باید جلوی ایران را در تأمین منابع مالی سازمان‌های تروریستی بگیریم. مردم در انتظار اقدامات ما در زمینه صلح هستند.

ترامپ مدعی شد: حزب‌الله سازمانی تروریستی است. باید برای جلوگیری از کشته شدن بی‌گناهان از هر قومیتی در کنار یکدیگر قرار بگیریم.

توافق تاریخی آمریکا با عربستان 

ترامپ در ادامه اظهارات خود گفت: دیروز توافقی تاریخی با این کشور امضا کردیم که صد‌ها شغل در دو کشور ایجاد می‌کند. این توافق شامل صد و ده میلیارد دلار خرید نظامی خواهد بود. این توافق به ارتش عربستان کمک می‌کند تا نقش بسیار بزرگی در عملیات امنیتی بر عهده بگیرد.


وی افزود: هدف من تقویت روابط با کشورهای مختلف است و ما به دنبال ایجاد صلح و امنیت در خاورمیانه و کل جهان هستیم. جلسات من با مقامات عربستان به تشکیل اتحاد برای حل بحران‌های خاورمیانه و تمام جهان منتهی شد. این نشست سرآغازی برای صلح در خاورمیانه و اعلامی آشکار به کشورهای اسلامی برای ایفای نقش در مبارزه با تروریسم است.


یاوه گویی پادشاه عربستان علیه ایران

در آغاز این نشست و پیش از سخنرانی ترامپ، سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: این وظیفه ماست که علیه نیروهای شیطانی و افراط‌گرایی با هم متحد باشیم.

ملک سلمان با طرح ادعاهای واهی علیه ایران، این کشور را «طلایه‌دار گسترش تروریسم در جهان» خواند.


پادشاه عربستان در پایان گفت: عزم ما علیه تمام سازمان‌های تروریستی جدی است. ما به همین دلیل ائتلاف نظامی اسلامی علیه تروریسم تشکیل داده‌ایم. ما امروز به ایدئولوژی افراط‌گرایی اعلان جنگ می‌کنیم و با ملت‌ها و سازمان‌های صلح‌طلب همکاری می‌کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *