صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه آنچه از کشف ویروس HIV نمی دانید!

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۱۲۳۱
در سال 1983 در چنین روزی محققان فرانسوی و آمریکایی به طور جداگانه توانستند ویروس اچ.آی.وی را کشف کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی، در 20 مه سال 1983 میلادی دو گروه تحقیقاتی جداگانه به رهبری رابرت گالو و لوک مونتانیه به طور  مستقل اعلام کردند که یک ویروس پسگرد جدید بیماران مبتلا به ایدز را آلوده کرده، و یافته‌هایشان را در همان شماره از مجله ساینس منتشر کردند.

"لوک مونتانیه" (به فرانسوی: Luc Antoine Montagnier) (زادهٔ ۱۸ اوت ۱۹۳۲ در فرانسه) ویروس‌شناس فرانسوی و برندهٔ جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۲۰۰۸ برای کشف اچ‌.آی‌.وی است. او سال‌ها پژوهشگر انستیتو پاستور در پاریس، فرانسه بوده است و در حال حاضر به طور تمام وقت در دانشگاه شانگهای جیاتونگ در چین فعالیت می‌کند.
 
 


رابرت چارلز گالو (به انگلیسی: Robert Gallo) (زاده ۲۳ مارس ۱۹۳۷) پژوهشگر زیست‌پزشکی آمریکایی است که او نیز بیشتر به دلیل نقشی که در کشف ویروس اچ‌آی‌وی و بیماری ایدز داشت شناخته  می‌شود.
 
 

در طی تحقیقات، گلو ادعا کرد که ویروسی که گروه خود از یک بیمار مبتلا به ایدز برای تحقیقات جدا کرده بود از نظر شکل کاملاً مشابه سایر ویروس‌های تی-لنفوتروپیک انسانی (HTLV) بوده که گروهش در همان ابتدا جدا کرده بود.

گروه گالو نام آن ویروس را HTLV-3 گذاشتند. در همان زمان، گروه مونتانیه ویروسی از یک بیمار مبتلا به تورم غدد لنفاوی گردن و ضعف فیزیکی که دو مشخصه از علائم ایدز است، جدا کرده بود.

تناقض در گزارش‌های گروه گالو و مونتانیه و همکارانشان نشان می‌داد که هسته پروتئین‌های این ویروس از لحاظ ایمنی‌شناسی، کاملاً متفاوت از HTLV-1 است.

گروه مونتانیه اسم ویروسی که جدا کرده بودند را ویروس مرتبط با لنفادنوپاتی (LAV) گذاشتند. از آنجا که مشخص شد هر دوی این ویروس یکسان هستند، در سال ۱۹۸۶ LAV و HTLV-III هر دو به HIV تغییر نام دادند.

پیشگیری از HIV، عمدتاً از طریق آمیزش جنسی امن و برنامه تعویض سرنگ، راه حلی برای جلوگیری از گسترش این بیماری محسوب می‌شوند.

تا به حال هیچ گونه درمان یا واکسن قطعی برای آن وجود ندارد؛ اگر چه درمان ضدویروسی می‌تواند باعث کاهش دوره بیماری و امید به زندگی نزدیک به طبیعی گردد. با وجود این که درمان ضدویروسی خطر مرگ و عوارض ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد، اما این داروها گران‌قیمت هستند و ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند.

تحقیقات ژنتیکی نشان می‌دهد که HIV در اصل متعلق به غرب آفریقا و در اوایل قرن بیستم بوده است.
 
منبع: ایسنا
 
 

برچسب ها: ویروس اچ آی وی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *