پیش بینی رئیس جمهور آینده
کمتر از ۴۸ ساعت دیگر تا برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا باقی مانده و بازار پیش بینی مثل همیشه داغ و پر هیجان است.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، کمتر از 48 ساعت تا برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا باقی مانده و بازار پیش بینیها مثل همیشه داغ و پر هیجان است.
کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری طبق اعلام قبلی میتوانند از 8 تا 27 اردیبهشت 96 به تبلیغ برنامههای خود بپردازند، اما این تبلیغات در روز 28 اردیبهشت پایان خواهد یافت و نهایتاً در روز 29 اردیبهشت سال 96 انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور برگزار میشود.
در این بازار پرهیاهو نیز مثل انتخاباتهای سال گذشته هر شخص و رسانهای به زعم خود از پیروزی یکی از کاندیداها در انتخابات خبر میدهد و مردم نیز در این میان آخرین نظرسنجیها را دنبال میکنند.
کناره گیری محمدباقر قالیباف به نفع سید ابراهیم رئیسی وزنه انتخاب مردم را به سمت حسن روحانی و سید ابراهیم رئیسی چرخانده است و حالا این مردم هستند که در روز سرنوشت ساز 29 اردیبهشت با حضور پرشور در انتخابات حماسهای دیگر را رقم میزنند و به احتمال زیاد یکی از این دو نفر کلیددار نهاد ریاست جمهوری در پاستور خواهد شد.
نظر سنجیها از مشارکت بالای شصت درصد مردم در انتخابات خبر میدهند.
اگرچه برخی رسانهها پیش از این به نقل از منابع معتبر پیش بینی کرده بودند که انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد؛ اما شب گذشته وزیر کشور در گفتوگوی ویژه خبری اعلام کرد که پیش بینی ما این است که با توجه به انصرافها و ائتلافهایی که نامزدهای انتخابات با یکدیگر داشتند نتایج انتخابات در مرحله اول مشخص شده و نیازی به برگزاری مرحله دوم نباشد.
اما سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود یادآور شد که پیشنهاد ما به وزارت کشور این است که با توجه به حساسیت انتخابات ریاست جمهورى گزارشات اعلام نتایج به صورت تدریجى اعلام شود.
نکته دیگر اینکه پس از انصراف محمدباقر قالیباف از انتخابات ریاست جمهوری نظرسنجیها با تغییراتی مواجه شد.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به دولت نیز نتایج مربوط به نظرسنجی تلفنی خود در تاریخ 25 اردیبهشت (قبل از اعلام کناره گیری قالیباف ) را انچنان که در تصویر ملاحظه میکنید، منتشر کرد.
فارغ از اینکه چه کسی رئیس جمهور آینده کشورمان میشود بی شک روز جمعه 29 اردیبهشت 96 واجدین شرایط رای گیری با حضوری آگاهانه و مقتدرانه پای صندوقهای رای حضور پیدا میکند و برگ زرین دیگری بر افتخارات جمهوری اسلامی ایران میآفزایند تا بار دیگر مردمسالاری دینی در کشورمان به منصه ظهور و بروز برسد و به طور قطع برنده اصلی این انتخابات نیز مردم همیشه در صحنه جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.
مدارکی که ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر، روز جمعه باید به همراه داشته باشند
بنا به گفته دستاندرکاران اجرایی امر انتخابات، در انتخابات روز جمعه، ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۴ نفر رای اولی هستند.
طبق ماده ۳۶ قانون انتخابات ریاست جمهوری، انتخابکنندگان باید دارای شرایط ذیل باشند: تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران،
۱۸ سال تمام، عدم جنون.
طبق ماده ۲۵ قانون انتخابات شوراها، انتخابکنندگان این انتخابات باید دارای شرایط زیر باشند: تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.
حداقل سن ۱۸ سال تمام در روز اخذ رأی، سکونت حداقل یک سال در محل اخذ رأی (به استثنای شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت).
اما این ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزارو ۲۳۴ نفری که روز جمعه به شعب اخذ رای مراجعه میکنند در صورتیکه واجد شرایط مندرج در ماده ۳۶ قانون انتخابات ریاست جمهوری و ماده ۲۵ قانون انتخابات شوراها (که در سطور بالا قید شده) باشند، به صرف داشتن شناسنامه و دانستن کد ملی خود میتوانند رای دهند؛ نکته حائز اهمیت آن است که روز جمعه برای رای دادن نیازی به کارت ملی نیست و صرف داشتن کدملی کفایت میکند.
همچنین آن دسته از افرادی که کد ملی خود را نمیدانند میتوانند با یک تماس تلفنی به ادارات ثبت احوال منطقه زندگی خود، کد ملی ۱۰ رقمی خود را دریافت کنند.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *