نتایج انتخابات به صورت تجمیعی و یکباره اعلام میشود
وزیر کشور گفت: نتایج انتخابات در این دوره به صورت تدریجی اعلام نخواهد شد بلکه به صورت تجمیع شده، نهایی و به یکباره اعلام میشود.
به گزارش خبرنگار گروه سياسى ، عبدالرضا رحمانی فضلی امشب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دو سیما با اشاره به اقدامات اجرایی برای برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: پیش بینی ما این است که با توجه به انصرافها و ائتلافهایی که نامزدهای انتخابات با یکدیگر داشتند نتایج انتخابات در مرحله اول مشخص شده و نیازی به برگزاری مرحله دوم نباشد .
وی با بیان این که حدود یک و نیم میلیون عوامل اجرایی و نظارتی ، 350 هزار عامل امنیتی، 70 هزار بازرس، 64 هزار شعبه و حدود 100 هزار نماینده فرماندار برای برگزاری انتخابات پیش بینی شده است تصریح کرد: کاملاً مهیای برگزاری انتخابات هستیم و در این زمینه هیچ دغدغه و مشکلی وجود ندارد .
رحمانی فضلی با اشاره به کاهش 63 درصدی تخلفات انتخاباتی در این دوره خاطر نشان کرد: اکثر این تخلفات به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا مربوط میشود که عمدهترین آنها تبلیغات زودهنگام ، تخلفات رسانهای و شکایت کاندیداها از یکدیگر بوده است .
وی با بیان این که برای اطمینان از صحت روند برگزاری انتخابات و نحوه اخذ رأی در هر شعبه بازرسی در نظر گرفتهایم افزود: به کاندیداهای انتخابات نیز اعلام کردهایم که میتوانند در هر شعبه تا مرحله تجمیع آرا نمایندهای داشته باشند تا اگر تخلف یا اشکالی در هر شعبه به وجود آمد همان جا به آن فوراً رسیدگی شود هر چند که گزارش آن به شورای نگهبان و فرمانداری ارسال خواهد شد.
رحمانی فضلی در ادامه با بیان این که 200 میلیون تعرفه به چاپ رسیده و در سراسر کشور توزیع خواهد شد خاطر نشان کرد: 14 مورد علائم رمزی در تعرفهها ایجاد شده، بانک ملی نیز تعرفهها را با استفاده از همان کاغذهای تراولچک تهیه کرده و با این وجود و تمهیدات در نظر گرفته شده امکان چاپ یا تکثیر تعرفهها وجود ندارد هر چند که در حال حاضر نیز همه تعرفهها در مکان امن و قرنطینه قرار داده شده است.
وزیر کشور تعداد شعب اخذ رأی را 63 هزار و 429 شعبه اعلام کرد و افزود: 14 هزار صندوق سیار نیز برای انتخابات پیش بینی شدهاند.
رحمانی فضلی همراه داشتن شناسنامه را برای رأی دهندگان الزامی دانست و گفت: بر اساس کد ملی افراد احراز هویت میشوند اما برای رأی دادن شناسنامه نیاز است و دلیل استفاده از شماره ملی این است که احتمال این که فردی در چند محل بدهد را به صفر میرساند.
وی همچنین در خصوص تأمین امنیت انتخابات تصریح کرد: کمیته امنیت ستاد انتخابات از 6 ماه گذشته تشکیل شده و دستگاههای امنیتی ، انتظامی، نظامی، قوه قضاییه و صدا و سیما عضو این کمیته هستند و خوشبختانه تاکنون شاهد کوچکترین مشکل امنیتی نبودهایم و در روز انتخابات نیز با تمهیدات خاص از آحاد مردم میخواهیم که با نیروهای انتظامی همکاری لازم را داشته باشند.
وزیر کشور تأکید کرد: مردم تنها از طریق رادیو و تلویزیون به اطلاعیههای ستاد انتخابات کشور گوش دهند چرا که بازار شایعات داغ است و تهدیدات احتمالی در فضای مجازی نیز افزایش خواهد یافت.
وی خاطر نشان کرد: از مردم میخواهیم اول وقت روز جمعه در شعب اخذ رأی حضور پیدا کرده تا در ساعات پایانی با ازدحام جمعیت روبرو نشویم همچنین نامزدها نیز موظفاند هواداران خود را کنترل نمایند و همچون یک ماه گذشته که مسئله خاص امنیتی در انتخابات نداشتهایم در روز انتخابات نیز مشکلی به وجود نیاید.
رحمانی فضلی در خصوص تبلیغات انتخاباتی نیز گفت: به لحاظ شکلی مشکلی در تبلیغات به وجود نیامده اما به لحاظ محتوا نامزدها صحبتهایی مطرح کردند که معیار خوبی برای ارزیابی مردم است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از نگرانیها برای تبلیغات فضای مجازی بود که شورای عالی فضای مجازی به وزارت کشور و وزارت ارتباطات ابلاغ کرد دستورالعملی برای رصد و کنترل فضای مجازی تهیه شود که این اقدام انجام شد و تبلیغات با کمترین هزینه صورت گرفت به طوری که در روزهای اخیر تعطیلی در شبکههای مجازی نداشتیم هر چند که تخلفات انجام شده را به دستگاه قضایی ارجاع دادهایم.
وی ادامه داد : با شروع تبلیغات انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز تخلفاتی از جمله نصب پلاکاردها و پوسترها در نقاطی که ممنوع اعلام شده بود صورت گرفت که ما نیز طبق قانون تذکرات لازم را به نامزدها دادیم هر چند که نیت ما کاهش نشاط سیاسی در جامعه نیست و تا جایی که تبلیغات هزینهای برای رقیب نداشته باشد یا عفت عمومی را خدشه دار نکند سخت گیری نکردهایم.
رحمانی فضلی تأکید کرد: از ابتدا اعلام کردیم که راه اندازی کارناوالها ممنوع است و در این زمینه تذکر دادیم البته یک مورد تقاضا برای راه اندازی کارناوال وجود داشت که با آن مخالفت کردیم.
وی در ادامه تصریح کرد: مردم نباید به آمار و اطلاعات فضای مجازی توجه کنند چرا که بیش از 95 درصد نظرسنجیها ساختگی است و نباید به آن توجه کرد همچنین از سوی برخی ستادها عنوان شده در روز شنبه سالنی را برای جشن پیروزی تهیه کردهاند که ما به همه تذکر دادهایم از این اقدامات که ممکن است تحریک کننده باشد به صورت جدی پرهیز کنند و مردم را نیز دعوت میکنیم تنها به اطلاعیههای وزارت کشور توجه کرده و آن را مبنا قرار دهند.
وی در خصوص نحوه اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: قانون انتخابات ریاست جمهوری میگوید نتیجه به صورت یکباره و به وسیله وزیر کشور اعلام شود اعلام آمار مقطعی صورت نگیرد بنابراین روند کار این گونه است که آمار از تکتک شعبهها جمع آوری میشود اعضای هیئتهای اجرایی و نظارت صورت جلسهها را امضا کرده و نسخهای را برای شورای نگهبان و وزارت کشور میفرستند که این آمار را تطبیق داده شده و تجمیع میشود و سپس شورای نگهبان و وزارت کشور آن را امضا میکنند و زمانی که آمار نهایی شد وزیر کشور آن را اعلام میکند به این ترتیب اگر اختلافی نیز پیش بیاید مبنا همان صورت جلسه شوراها است اما امیدواریم مشکلی به وجود نیاید و با هماهنگی که با شورای نگهبان انجام دادهایم اعلام نتایج نهایی احتمالاً یک تا دو روز یعنی شنبه و یکشنبه به طول میانجامد و ما به هیچ عنوان برای اعلام نتایج صحت و دقت را فدای زمان و سرعت نخواهیم کرد .
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *