آسیا ریویو: "افغانستان" معدن داروهای تقلبی است
آسیارویو نوشت: داروهای فاسد بزرگترین خطر برای سلامت عمومی مردمان افغانستان و بخصوص ساکنان ولایت ننگرهار است چراکه در این منطقه فرصت مناسبی برای قاچاق داروهای غیراستاندارد از پاکستان وجود دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: ضیاءالله به این دلیل که داروهای غیراستاندارد و فاسد بازار محلی را اشباع کردند موفق نشد داروی سالم گیر بیاورد، بنابراین حالش بهبود نیافته است،.
وی پول کافی برای درمان در خارج از کشور را ندارد و مجبور است داروهای بیکیفیت را مصرف کند.
داروهای فاسد بزرگترین خطر برای سلامت عمومی مردمان افغانستان است
این گزارش میافزاید: داروهای فاسد بزرگترین خطر برای سلامت عمومی مردمان افغانستان و بخصوص ولایت ننگرهار است که در آنجا فرصت مناسبی برای قاچاق داروهای غیراستاندارد از پاکستان وجود دارد، افراد محلی مقامات و نیروهای امنیتی را به مشارکت یا مماشات در قاچاق دارو متهم میکنند.
یکی از شهروندان جلالآباد در این رابطه میگوید: اگر کسی انسان و مسلمان باشد هیچگاه حاضر نیست داروهای بیکیفیت را به مردم بفروشد.
مقامات ننگرهار این موضوع را تصدیق میکنند و اعلام کردند که برای مبارزه با با حجم زیادی از قاچاق دارو به این ولایت با چالشهای روبرو هستند. اما معاون بهداشت عمومی ننگرهار هر گونه فساد را در این رابطه رد کرده و میگوید که تمام تلاش خود را برای از بین بردن این تجارت انجام میدهد.
وی میگوید که جرایمی مالی سنگین و بستن داروخانهها برای مبارزه با این پدیده در نظر گرفته شده و هر روزه بازرسها در سرتاسر ولایت مشغول بازرسی و از بین بردن داروهای تقلبی هستند.
ادریس محمد سخنگوی پلیس مرزی ننگرهار پذیرش رشوه از سوی ماموران مرزی برای انتقال داروهای تقلبی به داخل کشور را رد کرده و تاکید کرد که مرزبانان تلاش خود را برای جلوگیری از ورود داروی تلقبی انجام میدهند.
بنابر این گزارش، وی میگوید که ما موضوع قاچاق دارو به کشور را از مناطق مرزی انکار نمیکنیم ولی در مناطقی که پست ایست و بازرسی وجود دارد کسی نمی تواند کالاهای قاچاق وارد افغانستان بکند.
همچنین احسان شینوری رئیس بیمارستان ننگرهار اعلام کرده موضوع قاچاق دارو به حدی حاد است که مردم دیگر به پزشکان افغان اعتماد ندارند و برای درمان راهی پاکستان می شوند.
همچنین فیض الله کاکار که درجلال آباد مطب دارد، میگوید که داروهای غیراستاندارد به حرفه پزشکی در این نواحی آسیب وارد کرده است.
از سوی دیگر مسئولان داروخانه مردم را ب دلیل عدم تمایل به پرداخت هزینه داروی با کیفیت مقصر میدانند.
خان جان الگوزی رئیس اتاق بازرگانی افغانستان میگوید که سالیانه افغانستان بیش از 400 میلیون دلار از پاکستان به طور قانونی دارو وارد میکند.
یک فعال مدنی در ننگرهار میگوید که پلیس مرزی با دریافت رشوه اجازه قاچاق کالا را میدهند و تا زمانی که فساد دولتی پایان نپذیرد قاچاق داروهای غیراستاندارد به ننگرهار ادامه خواهد داشت.
اولین آزمایشگاه کنترل کیفیت غذا و دارو با هزینه 5 میلیون دلار در سال 2017 در کابل رونمایی شد. اما بررسی تمامی داروهای ورودی بسیار پرهزینه است و مبادی قاچاق نیز آنقدر وسیع هستند که کنترل چند مورد از آنها تاثیری بر تجارت دارو نخواهد داشت.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *