جهانگیری: دولت آینده ضدفساد خواهد بود و هیچ خط قرمزی در این زمینه نخواهد داشت
«اسحاق جهانگیری» نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مهمترین اولویت دولت دوازدهم را افزایش سرعت رشد اقتصادی قابل لمس در زندگی مردم و همچنین مبارزه جدی با فساد بدون هیچ خطوط قرمز عنوان کرد.
وی افزود: این میزان انباشت بیکاری بین ۲. ۵ تا ۳ میلیون نفر است که البته یک رقمی نیز هرسال به این آمار اضافه میشود که بطور متوسط سالی یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
جهانگیری در خصوص اینکه اقتصاد ایران از چه توانی برای ایجاد اشتغال برخوردار است، یادآوری کرد: بهترین دوران ایجاد شغل تقریبا مربوط به دولت اصلاحات است که سالانه حدود ۶۳۵ هزار شغل ایجاد شده است.
وی در عین حال افزود: البته در سالهای اخیر در دولت تدبیر و امید سالانه ۶۸۰ تا ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده است که جز بهترین سالهای ایجاد شغل به شمار میآید.
برنامه کاملی برای ایجاد اشتغال در دولت دوازدهم تعریف شده است
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه، مطابق با برنامه ششم بایستی سالانه ۹۵۰ هزارشغل در اقتصاد ایجاد شود، گفت: اشتغالزایی نتیجه یک سری اقدامات از جمله ایجاد رونق در تولید و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف است.
جهانگیری سپس تصریح کرد: ما برای دولت دوازدهم یک برنامه کاملی برای ایجاد شغل تهیه کرده ایم.
وی رعایت یکسری الزامات از جمله امنیت در سرمایه گذاری را برای ایجاد سالانه ۹۵۰ هزار شغل ضروری دانست و یادآورشد: البته رهبر معظم انقلاب نیز در ابتدای سال که شعار 'اقتصاد مقاومتی، تولید واشتغال' را برای سالجاری در نظرگرفتند این مهم را مورد تاکید قرار دادند.
وی ادامه داد: برای ایجاد شغل بایستی مجموعهای از الزامات شغل از جمله سیاستهای داخلی شامل سیاستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین سیاستهای خارجی برای تشویق ورود سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی در نظر گرفته شود.
جهانگیری گفت: اگر موفق شویم سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم این خود به خود حجم قابل توجهی شغل با خود به ارمغان خواهد آورد.
ایجاد شغل نیازمند دیپلماسی قوی و تعامل جدی با دنیاست
جهانگیری در عین حال با تاکید براینکه، افزایش تولید در کشور نیازمند یک دیپلماسی فعال و قوی هستیم، افزود: برای راه اندازی تولید، ایجاد بازار داخلی و صادراتی، سرمایه گذاری خارجی در کشور و همچنین مبارزه با قاچاق کالا ضروری است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه، برای ایجاد ۹۵۰ هزار شغل بصورت سالانه نیاز به ۷۰۰ هزار میلیاردتومان سرمایه گذاری است ادامه داد: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ۶۵ میلیارد دلار این میزان سرمایه گذاری مربوط به منابع خارجی است که تامین آن به طور حتم نیازمند یک تعامل جدی با دنیاست.
وی گفت:رئیس جمهوری میتواند ۶۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند که اهل تعامل با دنیا باشد چراکه با یکسری شعارهای بهم زننده روابط کشور با دنیای خارج نمیتوان اشتغال ایجاد کرد همانطور که در یک دورهای که کشور با وفور درآمد مواجه بود، میزان ایجاد اشتغال نیز صفر بود.
ایجاد سه هزار شرکت دانش بنیان در دولت تدبیر و امید
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه، یکی از اولویتهای ما در بحث ایجاد اشتغال توجه به اقتصاد دانش بنیان بعنوان سادهترین و کم هزینهترین روش ایجاد شغل است، گفت:این شرکتها دارای ۱۱۰ هزار شاغل میباشند و پیش بینی کرده ایم که تعداد این شرکتها در دولت آتی به ۱۰ هزار شرکت افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه، اشتغال در روستاها و مناطق مرزی به عنوان یک اولویت در صدر کارهای دولت یازدهم بوده است افزود: در دو سال گذشته ۳۴۰ هزار شغل در روستاها و مناطق مرزی ایجاد شده است.
جهانگیری با بیان اینکه، در اواخر سال گذشته یک لایحه از سوی دولت مبنی بر اعطای ۱. ۵ میلیارد دلار وام از صندوق ذخیره ارزی برای ایجاد اشتغال برای روستائیان، افزود: این لایحه به دلیل گرفتاری مجلس هنوز به تصویب نرسیده که البته رئیس مجلس قول داده است که در روزهای آتی این تصویب شود.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: یک بودجه قابل توجه دیگری نیز برای اعطا وام اشتغالزایی به روستائیان پیش بینی شده است.
جهانگیری همچنین درادامه گفت: بهبود وضعیت تامین مالی و تسهیل امور صنایع کوچک و متوسط از جمله اولویتهای اقتصادی دولت برای اشتغالزایی است که درکنار بهبود فضای کسب و کار از جمله بستههای حمایتی دولت در بحث اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۶ است که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفته است.
برنامهای برای خانه دار کردن خانه اولیها
جهانگیری در خصوص برنامه دولت خود برای خروج بخش مسکن از رکود به عنوان یکی از بخشهای اشتغالزا و پیشران در توسعه اقتصادی گفت: با فعال شدن بخش مسکن دهها بخش صنعتی فعال خواهد شد، ضمن اینکه مهمترین مشکل ما در بخش مسکن، تولید مسکن نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر طبق آخرین برآوردها ۲. ۵ میلیون واحد خالی در کشور وجود دارد، افزود: تنها در تهران ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد و در یک محاسبهای حدود ۲۵۰ میلیارد دلار ارزش سرمایه گذاری واحدهای مسکونی خالی و منابع کشور معطل مانده است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید براینکه، مسکن متناسب با قدرت خرید مردم طراحی نشده است گفت: متاسفانه در طول ۱۰ سال گذشته قیمت مسکن به صورت وحشتناکی دریک دورهای افزایش و رشد ۱۰ برابری داشته است.
وی در ادامه، با تاکید براینکه چندین موضوع برای تامین مسکن مردم در دولت دوازدهم درنظر گرفته شده است، نخستین اولویت را تامین مسکن خانه اولیها عنوان کرد.
جهانگیری ادامه داد: مطابق با این طرح خانه اولیها میتوانند با سپرده گذاری مبلغی دریک صندوق پس از یک مدت پیش بینی شده تا ۱۶۰ میلیون تومان در تهران تسهیلات با نرخ کمتر از ۱۰ درصد و با دوره تقریبا ۲۵ ساله دریافت کنند که در سایر کلان شهرها این مبلغ ۲۰ میلیون تومان کمتر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه، این طرح یک فرصت مناسب برای خانه دار شدن خانه اولی هاست گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از ۱۶۰ هزار زوج جوان برای دریافت سرمایه گذاری در این صندوق برای تامین مسکن خود اقدام کرده اند.
این نامزد دوازدهمین همچنین ایجاد مسکن در بافتهای فرسوده را از دیگر طرحهای دولت آتی برای خانه دار کردن مردم ذکر کرد و گفت: در بافتهای فرسوده زیربناها به اندازه کافی وجود دارد و پیش پینی شده است که سالانه با همکاری شرکتهای توسعهای بخش خصوصی صدها هزار مسکن ایجاد شود.
جهانگیری گفت: البته شورای پول و اعتبار نیز امتیازاتی را برای استفاده شرکتهای خصوصی فعال در بخش مسکن درنظر گرفته است که با مشارکت صاحبخانهها در بافتهای فرسوده و همینطور در حاشیه شهر مسکن ایجاد کنند.
وی گفت: همچنین پیش پینی شده است سالانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی ایجاد شود که این البته با هدف استحکام بخشی منازل روستایی نیز به شمار میآید.
طرح خانه دار کردن خانوارهای دارای یک معلول در دستور کار دولت
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه نوع دیگری مسکن تحت عنوان مسکن اجتماعی برای مردم پیش پینی شده است گفت: این بخش با کمک نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی، وزارت تعاون و همچنین خیرین علاقمند برای کسانی که قادر به استفاده از تسهیلات بانکی نیستند طراحی شده است.
وی افزود: البته خانوارهایی که دارای دو معلول باشند در حال حاضر واحد مسکونی به آنها تعلق میگیرد که امیدواریم امسال حتی طرح تامین مسکن خانوارهای دارای یک معلول را که از توان لازم برای خانه دار شدن برخوردار نیستند را اجرا کنیم، این طرح در شکل مسکن اجتماعی برنامه ریزی شده است.
بازار سرمایه در دولت دوازدهم بصورت جدی حمایت خواهد شد
وی در خصوص حجم نقدینگی در کشور با بیان اینکه، این حجم در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان است گفت: نسبت این عدد با تولید ناخالص داخلی خیلی از کشورها کمتر است. چراکه حجم نقدینگی خیلی از کشورها از تولید ناخالص داخلی آنها بیشتر است.
وی در عین حال وجود نقدینگی را کمک کننده توسعه اقتصادی از جمله رونق تولید و سرمایه گذاری در کشور دانست و گفت: البته اگر خوب بدان پرداخته نشود یک تهدید جدی است.
جهانگیری یکی ازمراکز مناسب جذب نقدینگی را بازار سرمایه دانست و گفت: بایستی دولت به این بخش توجه کند و دولت دوازدهم برای جلوگیری از هرگونه آسیب به سرمایه گذاران، بازار سرمایه را بصورت جدی مورد حمایت قرار خواهد داد.
سرعت رشد اقتصادی و قدرت خرید مردم را افزایش خواهیم داد
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در خصوص برنامه خود برای مهار رکود تورمی نیز با بیان اینکه، اقتصاد ایران در طی ۵۰ سال گذشته در مقاطعی با تورم بالای ۴۰ درصد نیز مواجه شده است گفت: حتی در همان دوره نیز رشد اقتصادی مثبت بوده است و در مواقعی که البته رشد اقتصادی منفی بوده، اما تورم هم پاینین بوده است، لذا تنها در یک دوره شاهد رشد منفی و تورم بالامواجه بوده ایم که سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ اتفاق افتاد.
جهانگیری گفت: دولت یازدهم برای نخستین بار در طول ۵۰ سال گذشته اقتصاد ایران شاهد رکود تورمی مواجه شده بود که باسیاست گذاری مناسب انجام شده ابتدا به سمت کاهش تورم تک رقمی حرکت و پس از آن بدنبال ایجاد رونق اقتصادی حرکت کردهایم.
به طوریکه طبق گزارش مرکز آمار ایران رشد اقتصادی سال گذشته بالای ۷ درصد بوده است و طبق گزارش بانک مرکزی بالای ۱۱ درصد بوده است که رشد بسیار بالایی است.
وی در عین حال کوچک شدن سفره زندگی مردم را به دلیل برخی گرفتاریهای بجای مانده از سالهای گذشته دانست و گفت:مردم هنوز تاثیر این رشد را بدرستی در زندگی خود لمس نکرده اند که در دولت دوازدهم سرعت رشد اقتصادی و قدرت خرید مردم را افزایش خواهیم داد.
وی مهترین تصمیم خود در دولت دوازدهم را افزایش سرعت اقتصادی قابل لمس در زندگی مردم بیان کرد و گفت: در حال حاضر اقتصاد ایران از دوران سخت رکود تورمی در حال خروج است و هم اکنون این اقتصاد قادر به ایجاد شغل و همچنین افزایش معیشت مردم و پاسخگویی به مشکلات طبقات ضعیف جامعه است.
تمرکز ما جلوگیری از فرار مالیاتی بنگاههای بزرگ خواهد بود
وی در خصوص برنامه خود برای مالیات بر بخش تولید گفت: البته کشور ما از جمله کشورهای دریافت کننده مالیاتهای پایین در دنیا محسوب میشود و بنگاه هایی که فعالیت داشته و سود داشته باشند ۲۵ درصد مالیات میدهند که این در برخی از کشورها بالای ۳۰ درصد و در خود کشور ما نیز در یک مقطعی بالای ۳۰ درصد بوده است.
جهانگیری گفت: ما در بخش مالیاتهای خرد بایستی به اصناف اعتماد کنیم و با ایجاد رابطه بهتری بر اساس خود اظهاری آنها مالیات دریافت خواهیم کرد، اما بایستی تمرکز ما بر دریافت مالیات از بنگاههای بزرگ که فرار مالیاتی دارند باشد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچین تصریح کرد:در طول دو سال گذشته با طراحی یک سامانه و تمرکز لازم بیش از ۷ هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی جلوگیری شد.
دغدغههای مربوط به قاچاق کالا به سرعت برطرف خواهد شد
جهانگیری در خصوص برنامه خود برای رفع معضل قاچاق کالا نیز با بیان اینکه، این پدیده از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای یک کشور ایجاد شود گفت: چراکه بسیاری از این اجناس در داخل کشور تولید میشود و این به تولیدات داخلی کشور آسیب میرساند.
وی با تاکید براینکه، دولت یازدهم عزم جدی برای برخورد با کالای قاچاق داشته است، یادآورشد: روز شروع کار دولت یازدهم حجم کالای قاچاق حدود ۲۵ میلیارد دلار بوده است که این میزان در حال حاضر به ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است که این توفیق بسیار بزرگی است.
جهانگیری ضمن تاکید برایجاد سامانههای مناسب برای کنترل کالای قاچاق در کشور، تصریح کرد: خوشبختانه امروز گمرک ایران به یکی از گمرکات مجهز به سامانههای الکترونیکی و ردیابی کالا از مبدا تا لحظه ترخیص تبدیل شده است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه اطمینان داد که در دولت آتی با تمهیداتی که برای گمرکات کشور در نظر گرفته شده است دغدغههای مربوط به قاچاق کالا هرچه سریعتر برطرف خواهد شد.
مدیریت مناسب حتی با وجود تحریمها قادر به ایجاد ثبات اقتصادی است
وی در خصوص اینکه مشکلات اقتصادی کشور در حال حاضر به دلیل تحریم است یا سوء مدیریت نیز گفت: ما در دولت یازدهم با بیشترین تحریمها مواجه بوده ایم، اما در یک دورهای به بهانه تحریم یک تلاطم عجیبی در اقتصاد کشور ایجاد شد که هیچکس قادر به پیش پینی کالاهای مصرفی یا قیمت ارز و سکه برای روز بعد نبود که این البته این بخشی به دلیل سوء مدیریت بوده است.
جهانگیری ادامه داد:با وجوداینکه در دولت یازدهم تحریمها همچنان وجود داشت، اما با مدیریت عالمانه یک ثبات اقتصادی بسیار مناسبی ایجاد شد که به نظر مدیریت خوب میتواند حتی عوارض تحریم را به حداقل برساند.
دولت آینده به طور حتم دولت ضد فساد خواهد بود
وی در خصوص اینکه، فساد اقتصادی تا چه میزان جدی است و ریشه آن کجاست نیز گفت: فساد از مسائلی است که متاسفانه به شکل بسیار نامناسبی در اقتصاد ایران شکل گرفته است که به تعبیر بنده فساد سیستمی است.
جهانگیری با تاکید براینکه، دولت آینده دولتی ضدفساد خواهد بود وهیچ خط قرمزی در این زمینه نخواهد داشت افزود: با هرکسی که در فساد آلوده شده باشد بایستی با تعامل مناسب با قوه قضائیه با آن برخورد شود.
وی در عین حال یکی از اقدامات پیشگیرانه در بروز فساد را دسترسی آزاد به اطلاعات بیان کرد و گفت: بایستی سامانههای الکترونیکی در نظام بانکی و پولی ایجاد و مسئولان در اتاقهای شیشهای و دردسترس و کنترل مردم باشند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین وجود فضای مجازی را بهترین فرصت در مبارزه با فساد دانست و گفت: اطلاع رسانی از حقوقهای بالا در همین فضا اتفاق افتاد.
دولت یازدهم در سختترین شرایط خدمات مناسبی به روستاها ارائه کرد
جهانگیری در خصوص دیدگاه خود در خصوص اقتصاد درونزا و برونزا نیز با بیان اینکه، درون زایی استفاده از تمام ظرفیتهای داخلی و برون نگری نیز تعامل با دنیا است گفت: ما از اقتصاد دنیا سرمایه، بازار و تکنولوژی میخواهیم و رئیس جمهوری و تیم سیاست خارجی کشور بایستی از طریق دیپلماسی این سه نیاز را در بخش اقتصادی تامین کنند.
وی در ادامه یکی از ضرورتهای درون زا کردن اقتصاد کشور را توجه ویژه به روستاها دانست و با تاکید براینکه، روستاها از ظرفیت بسیار بالای اقتصادی درکشور برخوردارند گفت: دولت یازدهم موفق شد خیلی از خدمات را درسختترین شرایط به روستاها ارائه کند.
جهانگیری با بیان اینکه، یکی از دغدغههای روستاها در طول چندین سال گذشته آب بوده است گفت: در طول ۸ سال گذشته تعداد متوسط روستاهایی که آب رسانی شده است حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ روستا بوده است، در حالی که در سال ۱۳۹۵ بیش از ۲۹۰۰ روستا آبرسانی و حتی کار برق رسانی به روستاهای با تعداد ۱۰ خانوار نیز انجام شد.
وی با بیان اینکه، راه روستایی نیز ۱۰ کیلومتر برقرار شد، گفت: اینترنت نیز به ۷ هزار روستا منتقل شد و در ۲ سالا گذشته در بیش از ۳۴۰ هزار روستا شغل ایجاد شد و ما به سمت ایجاد توسعه سرمایه گذاری و همچنین توسعه بخشهای کشاورزی، صنایع تبدیلی و گردشگری در روستاها گام برداشته ایم.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یکی از ظلم هایی که به دولت یازدهم شده است را انگ بی توجهی به طبقات ضعیف جامعه بیان کرد و گفت: این درحالی است که دولت یازدهم در بدترین شرایط اقتصادی کشور و بر اساس اولویتها بهترین خدمات را به محرومین کشور ارائه داده است.
طرح نظام سلامت بهترین خدمت به محرومان بوده است
جهانگیری با بیان اینکه، بر اساس گزارشات دولت قبل هرسال دو میلیون نفر به علت ناتوانی درتامین هزینه درمانی به طبقات فقیر منتقل میشده اند، گفت: طبق همین مسئله نخستین کار این دولت ساماندهی درمان مردم بوده است به طوریکه در این دولت بیش از ۱۰ میلیون نقر بیمه شدند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین رسیدگی به اقشار آسیب پذیر جامعه از جمله خانواده کمیته امداد و بهزیستی که حدود ۱۰ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارند را یکی دیگر از اقدامات اساسی دولت یازدهم در بخش رسیدگی به محرومان جامعه عنوان کرد.
افزایش چهاربرابری پرداخت مستمری به خانوارهای تحت پوشش
جهانگیری همچنین گفت: در قالب یک طرح در سالجاری به خانوادههای تک نفره حدود ۲۰۰ هزارتومان، خانواده دو نفره ۳۴۰ هزارتومان، خانواده سه نفره ۴۵۰ هزار تومان، خانواده چهارنفره ۶۰۰ هزارتومان و خانواده پنج نفره ۷۰۰ هزار تومان از محل مستمری وضع کرده ایم که به آنها پرداخت میشود به طوریکه پرداخت مستمری این خانوارها تا چهاربرابر افزایش یافته است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: البته گام دوم این است که به همه خانوارهای ایرانی اعلام کنیم هرکس درآمدش از این مبالغ کمتر است در کمیته امداد و بهزیستی ثبت نام کنند و حتما این مبالغ به آنها پرداخت خواهد شد.
سهام عدالت تمام مردم ایران تا شهریور ماه امسال ساماندهی خواهد شد
وی یکی دیگر از ظرفیتهای رسیدگی به محرومین را بحث سهام عدالت دانست و گفت: به طوریکه ۵۰ میلون نفر متقاضی این سهام هستند ودر سه سال گذدشته کار فشردهای برای سازمانددهی این سهام صورت گرفت که مردم به معنای واقعی سهم سهامدارشدن درکارخانجات را بچشند.
جهانگیری با بیان اینکه، طبق قانون مجلس شورای اسلامی میبایست در سال ۱۳۹۶ برای سهام عدالت تعیین تکلیف شود، افزود: خوشبختانه میزان ۵۰ میلیون مردم ایران سهامشان در کارخانجات مشخص شده است و ارزش هر خانواده ۵ نفره ایرانی ۱۰ میلیون سهم است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: البته تمام افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی پول سهام عدالت خود را پرداخت کرده اند و از سال ۱۳۹۶ میتوانند سود سهام را دریافت کنند و باقی مردم نیز تا شهریور ما ه. تعیین تکلیف میشوند.
وی با تاکید براینکه، رسیدگی به محرومان در دولت دوازدهم بیش ازگذشته عملیاتی خواهد شد گفت: متاسفانه برخی با شایعات میخواهند دل مردم راخلی کنند درحالی که دولت مصمم به رفع مشکلات و دغدعه مردم و طبقات ضعیف و نیازمند جامعه
است.
اجرای طرح کارورزی فارغ التحصیلان برای اشتغال آنها در دولت آتی
وی در خصوص برنامه دولت خود برای تامین شغل فارغ التحصیلان دانشگاهی جامعه گفت: یک طرح کارورزی در نظر گرفته شده است که برای جذب هر فارغ التحصیل دانشگاهی در کارخانجات بخشی از حقوق را دولت و بخشی را صاحب کار پرداخت خواهد کرد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خوشبختانه همچنین در حال حاضر زیرساختهای آی تی به دنبال سرمایه گذاریهای سنگین سالهای گذشته فراهم شده که امیدواریم یکی از زمینههای اشتغال در کشور باشد.
وی در خصوص برنامه خود برای رفع مشکل صندوق بازنشستگی نیز گفت: بنده به بازنشستگان عزیز همانطور که در سالهای اخیر سعی کردهایم بیش از تورم حقوقها را افزایش دهیم، اطمینان میدهیم که به طور حتم این صندوق را تقویت خواهیم کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *