صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

به دنبال افزایش تنش با عربستان نیستیم

۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴:۵۰
کد خبر: ۳۰۹۱۶۲
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران به دنبال افزایش تنش با عربستان نیست.
به گزارش گروه سیاسی ، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شما روز گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرده بودید که آماده مذاکره با عربستان هستیم، ولی دولت ریاض باید از اقدامات مخرب خود در منطقه دست بردارد گفت: ما خواهان تنش نیستیم، به دنبال افزایش تنش با این کشور هم نیستیم و همانطور که من پیش از این گفته بودم ما آمادگی گفت‌وگو داریم. امیدواریم که آن‌ها متوجه اشتباهات خود بشوند و در راستای جبران خطاهای گذشته اقدام کنند.

قاسمی ادامه داد: گفت‌وگو و تفاهم با هر کشوری به معنی تأیید رفتار‌ها و یا همه رفتارهای آن کشور نیست. عربستان نیز دچار اشتباهات استراتژیکی به خصوص در منطقه شده است و باید آن‌ها را جبران کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تصمیم ترکیه جهت کشیدن دیوار بین مرز ایران و ترکیه در راستای جلوگیری از ورود عناصر پ.ک.ک به خاک این کشور، گفت: مقامات ترکیه ما را در جریان ایده خود قرار دادند، البته این دیوار در نقطه صفر مرزی نیست بلکه در درون عمق خاک ترکیه قرار است احداث شود و با نقطه صفر مرزی فاصله دارد.

قاسمی ادامه داد: ما از هر اقدامی که بتواند به حفظ ثبات و امنیت در مرزهای دو کشور کمک کند استقبال می‌کنیم.

این مقام مسئول در وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه وجود ثبات و امنیت در مرز‌ها برای ما مهم است گفت: البته تحقق این موضوع نیازمند همکاری دوجانبه است و باید دو کشور هر دو تلاش‌های لازم را در این ارتباط داشته باشند.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شبکه خبری المانیتور اعلام کرد که ترامپ علیرغم موضع‌گیری‌های منفی که علیه ایران داشته بحث تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را در دو روز آینده به مانند رییس جمهور قبلی این کشور امضا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: در مورد آینده نمی‌توانیم قضاوت کنیم. باید صبر کنیم ببینیم چه خواهد شد و بعد از آن صحبت خواهیم کرد.

همین خبرنگار از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که چه توصیه‌ای در این ارتباط به مقامات آمریکایی دارد که وی در پاسخ اظهار کرد: آن‌ها نیازی به توصیه ندارند. آن‌ها باید خودشان آموخته باشند که چگونه با ایران رفتار کنند.

وی با اشاره به گزارشات آژانس در مورد پایبندی ایران به تعهداتش در ارتباط با برجام و اذعان کشورهای مختلف به این موضوع گفت: برجام یک توافق چندجانبه است و ما امیدواریم که مقامات آمریکایی رفتاری عاقلانه و واقع‌بینانه اتخاذ کنند.

خبرنگاری به صحبت‌های اخیر رییس جمهور اشاره کرد که اعلام کرده در صورت تداوم دولت تلاش خواهد شد که تحریم‌های ... سته‌ای نیز علیه ایران برداشته شود. این خبرنگار از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که آیا چشم‌اندازی در این ارتباط وجود دارد که وی در پاسخ گفت: این ایده جدیدی است که در ادامه مباحثات قبلی مطرح شده، کار دشواری است و آقای رییس جمهور نیز گفتند که در این راستا تلاش می‌کنیم.

وی ادامه داد: این تحریم‌ها ریشه در مسائل مشخصی دارد و از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در عرصه منطقه و بین‌الملل اظهار کرد: هیچ اقدام و کاری نشدنی نیست و ما امیدواریم بتوانیم از طریق کانال‌های دیپلماتیک و دیپلماسی فعالی که داشته‌ایم بر این مشکلات فائق آییم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که این کانال‌های دیپلماتیک چه کانال‌هایی خواهد بود آیا این کانال‌های دیپلماتیک شامل آمریکا نیز می‌شود، گفت: بخشی از مسائل مربوط به آمریکا است و بخشی دیگر مربوط به سایر کشور‌ها است. در راستای تحقق صحبت انجام شده ما نیاز به طراحی جدید داریم و قضاوت در مورد اینکه این موضوع باید از کجا آغاز شود و چه مسیری را طی کند در حال حاضر زود است، احتیاج به کار کارشناسی دارد؛ چرا که همانطور که گفتم ایده جدیدی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ارتباط با وضعیت اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی و اعتصاب غذا توسط برخی از آن‌ها گفت: پرونده رژیم اشغالگر صهیونیستی در ارتباط با سرکوب روشن است و افکار عمومی دنیا از این موضوع آگاهی دارند.

وی با بیان اینکه اعتصاب غذای این زندانیان نشانه مقاومت و تلاش آن‌ها برای مبارزه با ظلم، بیداد و جنایت است ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد که تا زمانی که ظلم و بیداد و جنایت وجود دارد مقاومت و ایستادگی نیز در اشکال مختلف وجود دارد. تا ظلم هست مبارزه و جهاد نیز جریان خواهد داشت.

خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه در ارتباط با انتشار برخی از اخبار مبنی بر اینکه تعدادی از گردشگران ایرانی به تازگی در یک حادثه در ترکیه کشته و تعدادی از آن‌ها زخمی شده‌اند، گفت: ما چنین خبری را نداریم و نمی‌توانم در مورد آن اظهار نظری کنم.

وی ادامه داد: البته ما پیش از این نیز اعلام کردیم که ترکیه در شرایط خاصی به سر می‌برد و هم‌وطنان قبل از سفر به این کشور لازم است که تمهیدات و احتیاط لازم را بیاندیشند.

خبرنگاری در این نشست که به مدت یک ساعت ادامه داشت خطاب به سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سوالی به من ابلاغ شده که از شما بپرسم، برخی معتقدند که سفر روز گذشته ظریف به اصفهان به همراه آقای روحانی انتخاباتی بوده است که سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدا در پاسخ خطاب به این خبرنگار گفت: ولی چیزی درباره پاسخ به این سوال به من ابلاغ نشده است.

قاسمی ادامه داد: من دیشب در این ارتباط موضع‌گیری مشخصی را اعلام کردم. تأکید کردم که وزارت امور خارجه، وزارتخانه‌ای فراجناحی است و طبق اساسنامه وزارت امور خارجه اعضا و کارکنان این وزارتخانه نمی‌توانند در هیچ حزب، گروه و دسته‌جات سیاسی عضویت داشته باشند. ما در وزارت امور خارجه در سطوح بالا، میانی و کارشناسی افرادی را که به صورت سیستماتیک عضو یک حزب باشند نداریم چرا که همانطور که گفتم خلاف اساسنامه وزارت امور خارجه است و در گذشته نیز اگر مواردی بوده که باید افراد تصمیم می‌گرفتند که در وزارت امور خارجه فعالیت کنند یا ادامه عضویت در احزاب داشته باشند عمدتاً تصمیم بر استعفا از حزب گرفته و فعالیت در وزارت امور خارجه را انتخاب کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه سفر آقای ظریف به شهر خودشان یک سفر شخصی است و از دیروز صبح از هیأت دولت در این ارتباط مرخصی گرفته بودند افزود: هزینه این سفر را خود ایشان پرداخت کرده بودند. ایشان را در سفرهایشان محافظینی همراه می‌کنند که به طور معمول هزینه‌های آن‌ها بر عهده دستگاه‌های ذیربط است. ولی ایشان خود روز گذشته هزینه محافظین را نیز پرداخت کردند که شائبه‌ای وجود نداشته باشد. ایشان به احترام رییس جمهور در این سفر بودند، هیچ‌گونه سخنرانی نداشتند و هیچ‌گونه کار حزبی و انتخاباتی انجام ندادند و کار خلاف قانونی صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: دامن زدن به این مسأله و طرح اینگونه مسائل بی‌اخلاقی است. در مورد معاون آقای ظریف (تخت روانچی) نیز مباحثی مطرح شد، ما بررسی کردیم و متوجه شدیم که کار خلاف قانونی انجام نشده است.

در ادامه این نشست خبرنگاری به سفر آتی دونالد ترامپ به عربستان و برگزاری اجلاس ریاض با حضور وی و برخی دیگر از مقامات کشورهای عربی و اسلامی اشاره کرد و نظر سخنگوی وزارت امور خارجه را در ارتباط با اجلاس ریاض جویا شد که قاسمی در پاسخ گفت: به طور کلی اجلاس ریاض چیز جدیدی نیست. از این نوع اجلاس‌ها نیز در گذشته برگزار شده، البته در شرایط فعلی مسائلی در ارتباط با این اجلاس مطرح است که باعث می‌شود حساسیت بیشتری در مورد این اجلاس ایجاد شود.

بهرام قاسمی به مشکلات داخلی عربستان و مشکلاتی که آل سعود در یمن و منطقه دارد اشاره کرد و افزود: این مسائل باعث شده که نوعی احساس انزوا در درون حاکمیت عربستان وجود داشته باشد و همین موضوع شاید عربستان را به این سمت سوق داده که با تشکیل چنین اجتماعاتی بر مشکلاتش سرپوش بگذارد و چهره دیگری از عربستان ارائه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اتهاماتی که در جهان و منطقه نسبت به عربستان سعودی مطرح است، ادامه داد: این کشور در تولید و ترویج افکار افراطی‌گری نقش عمده‌ای داشته و حتی در دادگاهی در آمریکا نیز به خاطر دخالتش در برخی از وقایع محکوم شده است. این کشور سعی می‌کند که با فرافکنی و با برگزاری چنین اجلاس‌هایی مقداری افکار عمومی جهان را از واقعیت‌ها دور کند در حالی که آن‌ها باید بدانند این نوع روش‌ها و اقدامات نمی‌تواند مسائل را به صورت ریشه‌ای حل کند و این جلسات و آنچه که در آن‌ها اتفاق می‌افتد بعد از چند روز به فراموشی سپرده می‌شود و کشور‌ها هر کدام مواضع خود را دنبال می‌کنند.

وی با اعتقاد بر اینکه این نشست و اقدامات را می‌توان در ادامه سیاست‌ها و توطئه‌های صهیونیست‌ها در منطقه عنوان کرد، افزود: عربستان با توجه به نزدیکی به صهیونیست‌ها می‌خواهد با این اقدامات بر روی واقعیت‌ها سرپوش بگذارد و با نام بردن از دیگران آن‌ها را مسئول وضعیت کنونی در منطقه معرفی کند.

قاسمی با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت در منطقه باید با توجه خود کشورهای منطقه ایجاد شود خطاب به مقامات آمریکایی که در این اجلاس حضور خواهند داشت گفت: ما به آن‌ها توصیه می‌کنیم که دچار خطاهای فاحش گذشته نشوند. رییس جمهور فعلی آمریکا در تبلیغات خود از سیاست‌های گذشته دولتمردان آمریکا انتقاد می‌کرد و او اکنون باید متوجه باشد که دچار اشتباهات گذشته نشده و وارد دام جدیدی نشود. البته باید بر این موضوع نیز تأکید کرد که برخی از مشکلات در منطقه ناشی از سیاست‌های اشتباه آمریکا است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در تبیین سیاست خارجی ایران در ارتباط با مسائل منطقه‌ای گفت: سیاست خارجی ایران در این زمینه کاملاً روشن است. ما خواهان صلح و امنیت و مبازه با تروریسم هستیم و در چند دهه گذشته بیش از هر کشور دیگری در راستای مبارزه با ترویسم تلاش کرده‌ایم و کسانی که ادعای مبارزه با تروریسم دارند باید از مشی و روش ایران پیروی کنند تا صداقت آن‌ها در این زمینه اثبات شود.

وی همچنین خطاب به کشورهای اسلامی در ارتباط با اجلاس ریاض گفت: آن‌ها باید مواظب باشند که این نوع حرکت‌ها باعث نفاق و دودستگی در جهان اسلام نشود. کشورهای اسلامی باید با اینگونه اقدامات با هوشیاری برخورد کنند و اجازه ندهند که صهیونیست‌ها تحت چنین عناوینی شکاف بیشتری در جهان اسلام ایجاد کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *