صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

30 درصد نفت و گاز مصرفی "افغانستان" از ایران وارد می شود

۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۷:۰۱
کد خبر: ۳۰۹۰۰۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رئیس اداره نفت و گاز افغانستان اعلام کرد که 30 درصد نفت و گاز مورد نیاز این کشور از جمهوری اسلامی ایران وارد می‌شود.
به گزارش سرویس بین الملل ولید تمیم رئیس اداره نفت و گاز افغانستان در حاشیه نشست مطبوعاتی گفت: به دلیل واردات نفت توسط شرکت‌های متعدد بخش‌های خصوصی، رقم دقیق آن نیازمند گردآوری از منابع مختلف است.
 
وی در این نشت که درباره دستاوردهای بخش نفت و گاز افغانستان برگزار شده بود، افزود: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای مهم تامین کننده نفت و گار و تجارت در این زمینه با افغانستان است.
 
تمیم خاطرنشان کرد: رقم تجارت نفت و گاز در افغانستان سالیانه 4.5 میلیارد دلار است و این اداره تصمیم گرفته است تا برای جلوگیری از نوسانات قیمت نفت و گاز در افغانستان و همچنین کسب سود و افزایش درآمد دولت، وارد رقابت با بخش خصوصی شود.
 
وی در پاسخ به این پرسش که با وجود کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، چرا اثرات آن در افغانستان مشاهده نمی شود، گفت: شمار زیادی از کشورها نفت خام خریداری می‌کنند که قیمت آن بطور مستقیم از چاه‌های نفت محاسبه و اعلام می‌شود، اما افغانستان نفت و بنزین تصفیه شده وارد می‌کند که تفاوت محسوسی در قیمت‌ها ندارد.
 
وی افزود: اداره نفت و گاز افغانستان که 55 سال پیش تاسیس شده بود در 15 سال گذشته فعالیتی نداشت و اکنون که دوباره فعالیت خود را آغاز کرده و سالیانه یک میلیارد افغانی معادل حدود 14 میلیون دلار درآمد داشته است.
 
تمیم در ادامه گفت: برای افزایش درآمدهای دولت و جلوگیری از حیف و میل مالیات، پمپ بنزین‌ها شماره‌گذاری و الکترونیک شده است.
 
وی همچنین تصریح کرد: برای کنترل و جلوگیری از واردات بنزین بی‌کیفیت، واحدهائی در مرزهای کشور فعال شده‌اند و با شناسایی بنزین‌های بی‌کیفیت، آن را مصادره خواهند کرد.
 
ایرنا با انتشار این خبر نوشت: افغانستان کشوری است که تمامی نفت و گاز مورد نیاز خود را از کشورهای ایران، ترکمنستان، قزاقستان و گاه از عراق وارد می‌کند.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *