صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیکاری، رکود و گرانی سه معضل امروز کشور است/ کشور از بحران اقتصادی رنج می‌برد / برادر رئیس جمهور هیئت مدیره برخی بانک‌ها را تعیین می‌کند / دست 4 درصدی‌ها را قطع می‌کنیم/ مردم تورم تک رقمی را در زندگی خود احساس نمی‌کنند

۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۳:۲۷
کد خبر: ۳۰۸۶۴۰
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که امروز در کشور هم بیکاری و هم گرانی وجود دارد گفت: مردم تورم تک رقمی را در زندگی خود احساس نمی‌کنند و شاهد تورم 80 درصدی و صد درصدی در قبوض آب، برق و گاز هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ؛ محمدباقر قالیباف امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری دو سیما با بیان این که بحران اقتصادی معضل جدی امروز در کشور است که مردم از آن آسیب می‌بینند اظهار داشت: وقتی از بحران اقتصادی حرف می‌زنیم یعنی سه مشکل اساسی، بیکار، رکود و گرانی در کشور وجود دارد که این سه مشکل متصل به یکدیگر بوده و روی هم اثر دارد .

وی افزود: برخی از نامزدها می‌گویند هر نامزد باید بگوید چه برنامه‌ای دارد در حالی که این سؤال اشتباه است چرا که کشور سند چشم انداز 20 ساله تا رسیدن به افق 1404 دارد که میثاق ملی ما است .

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: دولت و مجلس تلاش کردند و برنامه ششم را نوشتند و اگر کسی بخواهد قانون را رعایت کند و قصد آدرس اشتباه ندادن به مردم باشد باید بگوید شیوه اجرای او برای تحقق این برنامه چیست هر چند که دولت فعلی  مصوبه مجلس را در مدت زمان مقرر قانونی که 15 روز بود ابلاغ نکرد.

قالیباف با اشاره به برنامه ششم توسعه افزود: آمارها نشان می‌دهد حدود 3 و نیم میلیون نفر بیکار در کشور وجود دارد و در دولت یازدهم آمار 10 و نیم میلیون بیکار به 12 و نیم میلیون افزایش یافته است به این معنا که هر سال به صورت متوسط 1 میلیون و 200 نفر به افراد بیکار اضافه می‌شود .

وی افزود: وقتی می‌گوییم می‌خواهیم 5 میلیون شغل ایجاد کنیم بر اساس برنامه است و انجام آن ضرورتی اجتناب ناپذیر است سابقه بنده نیز نشان داده برنامه ششم را بر اساس ایجاد 5 میلیون شغل محقق خواهیم کرد که برای این کار نیازمند سرمایه، نیروی کار و تکنولوژی هستیم که معتقدیم هر سه این موارد در کشور وجود دارد.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به این که در کشوری زندگی می‌کنیم که یک درصد جغرافیا و یک درصد جمعیت دنیا را دارد خاطر نشان کرد: این جمعیت جوان، تحصیل کرده و با مهارت است اما در مقابل 5 درصد منابع را داریم از این رو به نظر می‌رسد کلید اصلی و بحران در اجرا و عملیاتی کردن  برنامه‌هایی است که می‌تواند منجر به رفع بیکاری شود اما باید گفت که به عمل کار برآید به سخندانی نیست .

شهردار تهران خاطر نشان کرد: متأسفانه مدیریت حاکم در کشور متعلق به رویکرد 60 سال قبل است گفت:  با این مدیریت و طرز تفکر پیشرفتی حاصل نمی‌شود چرا که می‌گویند هر شغل 350 میلیون هزینه می‌خواهد اما رویکرد نسل چهارمی  به ما سرعت می‌دهد و هزینه‌ها را کم می‌کند .

قالیباف تأکید کرد: در حوزه گردشگری داخلی و خارجی برنامه‌ای داریم که به راحتی می‌توان در این بخش بیش از 1 میلیون شغل ایجاد کرد همچنین چند ده هزار کارخانه تعطیل شده وجود دارد که با هدایت نقدینگی و سرمایه به سمت این کارخانه‌ها و سیاست‌های مالیاتی می‌توانیم آن‌ها را احیا کنیم  اخیراً در خصوص خودرو تصمیم گرفته شد  و با تسهیلاتی 100 هزار خودرو وارد شد اما اگر قرار است نقدینگی صنایع خودرو برود در آن جا عدالت و انصاف رعایت شود و اگر وامی داده شد چقدر خوب بود این اولویت را به جای ماشین‌های شخصی به تاکسی‌ها می‌دادیم.

وی با بیان این که در حوزه ساختمان، رکود ما منفی 16 است تصریح کرد: بازار مسکن پیشران اشتغال است و در حوزه ساختمان در 78 بخش اقتصادی تولید شغل می‌شود تا به ساخت ساختمان می‌رسیم وقتی به ساختمان می‌رسیم نیز 56 بخش اقتصادی بعد از آن وجود دارد. بنابراین امروز برای ایجاد اشتغال نیازمند رونق بازار مسکن و ساخت و ساز هستیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: جالب است که همه موارد اولیه این بخش 100 درصد تولید داخلی است و یکی از دلایلی که در این بخش تولید صورت نمی‌گیرد همان 4 درصدی‌ها هستند اما باید در فضای کسب و کار تسهیل صورت گرفته و امروز برای دریافت مجوز نباید یک نفر بیش از یک سال و نیم رفت آمد کند بلکه می‌توانیم این اشتغال را به وجود آورده چرا که کشورهایی همچون مالزی، هند و کره جنوبی که از ظرفیت‌های ما نیز برخوردار نبودند  این کار را شروع کرده و نتیجه گرفته‌اند که در کشور ما نیز این کار قابل اجرا است .

شهردار تهران با بیان این که امروز در کشور هم بیکاری و هم گرانی وجود دارد تصریح کرد: بعضی‌ها معتقدند گرانی وجود ندارد و مدعی تک رقمی شدن تورم هستند اما تعریف تورم در علم اقتصاد این است که قیمت تمام شده بیش از 350 کالا را  با سال قبل مقایسه می‌کنند و می‌گویند تورم تک رقمی شده است  اما سؤال این جا است که آیا مردم تورم 8 درصدی را در زندگی خود احساس می‌کنند که حتماً این گونه نیست .

وی ادامه داد: در سال 93 شکر کیلویی هزار و 500 تومان بوده و امروز به 3 هزار و 500 تومان رسیده است و یا قبوض آب و برق و گاز یک ساختمان مشخص در سال 92 برابر با 39 هزار و 400 تومان بوده است اما این مبلغ در همین ساختمان با همان مصرف به 71 هزار تومان رسیده است که افزایش 85 درصدی را نشان می‌دهد . همچنین بارها گفته‌اند که از رکود عبور کرده‌ایم اما ما معتقدیم عبور نکرده‌ایم .

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: اگر بدون نفت محاسبه کنیم حدود 1 و نیم درصد رشد اقتصادی داشته و در مسکن منفی 16 هستیم در حالی که ما باید رونق ایجاد کنیم رونقی که به دنبال خود گرانی نیاورد و برای این کار باید خلق  پایه‌های درآمدی جدیدی برای دولت صورت گیرد که به عنوان نمونه برای واردات کالاهای لوکس باید تعرفه‌های سنگین وضع کنیم .

قالیباف با بیان این که 40 درصد فرار مالیاتی وجود دارد که باید اخذ شود افزود: از سوی دیگر به تولید کننده شغل و صنایع کوچک و متوسط حداقل 50 درصد معافیت مالیاتی می‌دهیم و در حوزه یارانه‌ها وقتی می‌خواهیم افزایش  دهیم می‌گویند تورم ایجاد می‌کنند حرف ما این است که چگونه می‌شود بودجه جاری دولت 3 برابر می‌شود و بودجه عمرانی تغییری نداشته باشد که این 3 برابر شدن بودجه جاری باعث گرانی نمی‌شود اما وقتی ما بخواهیم یارانه مردم را بدهیم می‌گویند گرانی می‌شود دولت‌ها باید بلد باشند و کار را با هم انجام دهند ما گرانی، بیکاری و رکود داریم که هر سه را باید با هم رفع کنیم.

شهردار تهران با اشاره به این که یکی از اشکالات جدی که بر دولت یازدهم وارد است این است که بیشتری افزایش نقدینگی را داشته است گفت: امروز میزان نقدینگی کشور هزار و 280 هزار میلیارد تومان است در حالی که دولت از ابتدای شروع کارش تا کنون 800 هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه کرده که به ازای هر خانوار 40 میلیون تومان می‌شود .

وی اضافه کرد: اگر این کار درست مدیریت می‌شد باید تحول جدی اتفاق می‌افتاد اما این پول عمدتاً در اختیار بانک‌ها است و بانک‌ها نقش جدی در حوزه سرمایه گذاری دارند که پول‌های مردم در نقدینگی کشور  در اختیار بانک مرکزی است  و امروز مدیریت و نظارتی بر آن‌ها نمی‌شود .

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر این که برای وام‌های ده و 20 میلیون تومانی سند و ضمانت‌های آن‌چنانی می‌خواهند که مردم را منصرف می‌کنند گفت:  4 درصدی‌ها کسانی هستند که با رابطه به بانک‌ها می‌آیند و بدون سند  و با یک چک و سفته چند صد میلیارد وام از بانک می‌گیرند  اما در مسیر دیگری آن را هزینه می‌کنند .

قالیباف تصریح کرد: باید سیستم نظارتی دقیق وجود داشته باشد و پولی که از مسیر بانک می‌آید به جایی برود که تخصیص داده شده است اما امروز این کنترل وجود ندارد رهگیری تا مقصد صورت نمی‌گیرد و تسهیلات هدفمند پرداخت نمی‌شوند  لذا هم دچار مشکلات جدی شده و هم تولید ایجاد نمی‌شود  وی با بیان این که یکی از برنامه‌های ما هدایت و نظارت بر این بخش و اصلاح نظام بانکی است گفت: وقتی رویکردها بر مبنای بی‌توجهی به قشر عام جامعه باشد شاهد این شرایط خواهیم بود که می‌گویند 3 میلیون مسکن اضافی در کشور وجود دارد اما سؤال کنید که این 3 میلیون در اختیار چه کسانی است پاسخ این است که این‌ها همان 4 درصدی‌های هستند که اموال خود را از طریق قاچاق، واردات غیرضرور و دلالی به دست آورده‌اند  از این رو ما معتقدیم توزیع مسکن در کشور عادلانه نیست و برنامه ما این است که به سرعت  مسکن‌های مهر باقی مانده را به اتمام برسانیم تا اقشار کم درآمد بتوانند از رنج و مشتقی که در آن گرفتار شده‌اند رهایی یابند.

وی با بیان این که کار اصولی در دولت مردم این است که بافت‌های فرسوده در شهرهای بزرگ، کوچک و متوسط را احیا کنند گفت: همه زیرساخت‌ها در بافت فرسوده آماده است و نیاز به سرمایه گذاری سنگین وجود ندارد اگر شهرکی در خارج از شهر ساخته شود هر متری 2 و نیم میلیون تومان هزینه زیرساخت‌ها است اما برای احیای بافت فرسوده می‌توان قیمت تمام شده را ارزان کرد و این مسکن را در اختیار خانواده‌های محروم قرار داد .

وی تأکید کرد: معتقدیم بودجه جاری دولت باید کاهش پیدا کند  و به بخش عمرانی هدایت شود و با اشتغالی که در این بخش ایجاد می‌شود می‌توان از رکود بخش مسکن خارج شد و 500 هزار شغل با فعال کردن بخش مسکن به وجود آورد.

قالیباف با بیان این که مهم‌ترین مشکل نظام بانکی مدیریت بر بانک‌ها است گفت: اخیراً میان هیئت مدیره و هیئت عامل در بخشنامه بانک مرکزی تغییراتی ایجاد شده است اما امروز ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی آن جا است که افراد صاحب نفوذی  که به بالاترین مراجع کشوری وابسته هستند پیدا می‌شود و کار به جایی می‌رسد که از برادر رئیس جمهور و برادر معاون اول رئیس جمهور  تعیین تکلیف می‌خواهند که مدیرعامل و هیئت مدیره بانک‌ها را انتخاب کنند .



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *