صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسئولیت خرید با کارت بانکی مسروقه از کارتخوانِ‌ فروشگاه بر عهده کیست؟/ گروکشی غیرقانونی است

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰:۰۴
کد خبر: ۳۰۸۵۲۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.

ضروریاتی مانند آشنا شدن شهروندان با ضوابط حقوقی و قانونی حاکم بر روابط اجتماعی و آگاهی بخشی جامعه نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهمترین راهکار‌ها در کاهش مراجعات مردم به دادگستری است. به همین منظور با بازخوانی سئوالات طرح شده از وکیل آنلاین تلاش می‌کنیم در جهت افزایش آگاهی‌های حقوقی مخاطبان نقش موثری را ایفا کنیم.

آیا در خرید با کارت بانکی مسروقه از کارتخوانِ‌ فروشگاه، صاحب فروشگاه مسئول است؟

پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره خرید از کارتخوان فروشگاه با کارت سرقتی و مسئولیت صاحب فروشگاه این است: «سلام –من یه مغازه دارهستم. خیلی وقتها نود درصد فروش بنده با عابر کارتهای مشتریهای عزیز هست. حتی بعضی موقع خرید اندازه پنج میلیون تومان شارژی یا کارت تلفن و بعضی موقع پول نقدم به مشتریام میدهم که هم مشتریایم راضی باشند و هم  مشتریان بیشتر بشه و هم وقتی چک جاری خودم دارم، دیگه نرم تو صف بانکها وایسم. ولی اخیرا شنیدم نباید با عابر کارت بفروشم. میگن اگه کسی کارت عابر را دزدیده باشه، چی؟ از شما  تقاضای کمک دارم. ایا با عابر کارت جنس بفروشم یا پول بدم یا نه جرم هست؟ چکار باید بکنم من؟ متشکرم از راهنمایی شما.»

پاسخ این پرسش را اینجا بخوانید.

گروکشی غیرقانونی است

پرسش مخاطب وکیل آنلاین درباره گروکشی این است:

با درود عرض ادب در ابتدا سپاسگزاری فراوان دارم از کارشناسان محترم و همچنین مدیران سایت بنده بیش از یکسال است که از شخصی، مبلغ 2 میلیون و پانصد هزارتومان طلبکار هستم و تنها مدرکی که دارم اطلاعات تراکنش حساب بنده و واریز به کارت عابر بانک شخص مقابل است...چندی پیش (تقریبا 3 روز پیش) طی تماسی با ایشان، طلب خود را طلب نمودم که ایشان با چرب زبانی بنده را راضی کرد که پول را پس می دهد و حتی بنده را به منزل خود دعوت نمود(همکار سابق بنده بود) و مشکلات خودرا با بنده درمیان گذاشت و درآخر از بنده درخواست کرد که ماشین پراید ایشان را برای تعمیر به تعنیرگاه دوستم ببرم و ماشینش را تعمیر کنم(لازم بذکر است که در طی دورانی که باهم همکار بودیم 4 بار بنده ماشین ایشان را تعمیر کردم و هزینه های تعمیر را بنده متقبل شده بودم...حماقت و دلسوزی) وقتی ماشین را ایشان گرفتم و به خانه بردم، یک آن تصمیم گرفتم که ماشین را تا زمان دریافت طلبم به ایشان، پس ندهم و ماشین را به پارکینگ عمومی برده و درآنجا مانده است و هیچ استفاده ای نمیکنم و نکردم، حال ایشان وقتی از نیت بنده که همان گرو نگهداشتن ماشین در ازای طلبم است، آگاه شده است، اقدام به شکایت از بنده به عنوان خیانت در امانت کرده است.(لازم بذکر است که ایشان هیچ مدرکی دال براینکه ماشین را به من سپرده است تا تعمیر کنم ندارد و شاهدی هم ندارم و همچنین خودرو ایشان سالم است و آسیبی از طرف بنده به آن نرسیده است)...آیا جرم خیانت در امانت برای بنده مصداق دارد یا خیر؟ اگر جواب شما مثبت است(یعنی مصداق خیانت در امانت است) چه مجازاتی دارد؟ آیا می توانم انکار کنم که ماشینی به من سپرده نشده است؟ البته بنده قصد تصاحب ماشین را ندارم اگر طلبم را بدهد قطعا ماشین را پس می دهم.. لطفا جواب را هم به ایمیل بنده ارسال فرمایید هم در معرض نمایش دیگران قرار دهید. 

پاسخ این پرسش را اینجا بخوانید.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *