صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رکود گریبان‌گیر بازار ساخت و ساز شد/ رشد 20 درصدی قیمت مسکن در سال

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷:۴۷
کد خبر: ۳۰۸۳۵۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
بازار مسکن در چند سال اخیر با رکود درگیر است و این روند قیمتی و شرایط بازار همچنان ادامه دارد که کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند مسکن از سال جدید وارد فاز رونق شود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با توجه به وضع کنونی بازار مسکن و وضعیت عرضه و تقاضای و معاملات تا کنون تعریف چندانی نداشته است از طرفی این بازار به کاهش قیمت‌ها ادامه می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود روند کنونی بازار در ماه‌های آتی نیز ادامه داشته باشد.

 محسن سر حدی کارشناسان، بازار مسکن در گفت‌و‌گو با میزان گفت: در ایران سالانه حدود ۲۰ درصد رشد قیمت را تجربه می‌کند که در چند سال گذشته قیمت‌ها از این رقم پیشی گرفته است، که باعث می‌شود بسیاری از سرمایه‌گذاران به پیش خرید آپارتمان روی بیاورند با این وجود نرخ مصوب دستمزد‌ها در کشور سالانه کمتر از ١٠ درصد رشد داشته است.

با در نظر گرفتن رشد درآمد در کشور و سایر هزینه‌های جاری زندگی افراد و مقایسه آن با رشد سالانه نرخ مسکن، به راحتی می‌توان پی برد که قدرت خرید مسکن در ایران روزبه‌روز درحال کاهش است.

آمارهای جهانی نیز از وضع ناخوشایند ایرانی‌ها برای خانه‌دار شدن حکایت دارد. براساس این گزارش‌ها ایرانی‌ها از نظر توان مالی خرید خانه، بین ١٢٢ کشور جهان رتبه ١٠٧ را از آن خود کرده‌اند. در این شرایط که کاهش قدرت خرید و رشد غیرقابل مهار هزینه‌های ساخت مسکن در ایران، رکود سنگینی برای بازار رقم زده و به رشد اجاره‌نشینی دامن زده است، بررسی آمار ٢٠ ساله بانک مرکزی نشان می‌دهد توان اجاره‌نشینی در کشور نیز کاهش داشته است.

این در حالی است که رئیس انجمن انبوه سازان کشور با بیان اینکه در بدترین شرایط رکود، صنعت ساختمان زمینگیر شده است، بیان کرد: پس از پشت سر گذاشتن رکود باید برای افزایش قیمت آمادگی داشته باشیم.

علاوه بر این در زمان رکود باید از تولید حمایت شود، اما متاسفانه از زمانی که رکود بر صنعت ساختمان سایه انداخت حمایت چندانی در راستای افزایش تولید مسکن نشده است و اخذ مالیات بر تولید و مالیات بر ارزش افزوده نیز موجب رکود بیشتر در این بخش شده است.


با وجود اینکه نمی‌توان کاهش تولید مسکن را در چند سال اخیر انکار کرد باید توجه داشته داشت که طبق گزارش‌های رسمی سالانه یک میلیون ازدواج در کشور صورت می‌گیرد که این تن‌ها بخشی از تقاضای موجود در بازار مسکن است و باید در سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود، اما در حال حاضر ساخت و ساز در حداقل میزان ممکن رسیده است.

به نظر می‌رسد بازار مسکن هنوز به رکود و کاهش قیمت ادامه می‌دهد. رکودی که اگر شکسته شود با گرانی و افزایش قیمت همراه خواهد بود.

بر اساس این گزارش و به گفته کارشناسان پیش‌بینی می‌شود رکود و کاهش قیمت در بازار مسکن همچنان ادامه داشته باشد و در صورت شکسته شدن قیمت‌ها با افزایش چشم‌گیر قیمت‌ها در این بازار روبرو باشیم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *