صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ویژگی‌ها و امکانات سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ اس/ تولید یک اسمارت‌فون تاشوی قدرتمندتوسط سامسونگ درآینده/سیستم تشخیص چهره آیفون ۸ توسط ال‌جی اینوتک آماده می‌شود؟

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۴:۴۲
کد خبر: ۳۰۸۳۴۲
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
نگاهی به ویژگی‌ها و امکانات سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ اس، نقشه‌هایی که گوگل برای رایانش کوانتومی در سر دارد، آزمایش سرویس حمل و نقل و اتوبوس هوشمند در لندن، تاثیر اثر انگشت روی لنز دوربین گوشی و... از اخبار خواندنی فناوری امروز است.
 به گزارش گروه فضای مجازی ،نگاهی به ویژگی‌ها و امکانات سیستم‌عامل ویندوز 10 اس، نقشه‌هایی که گوگل برای رایانش کوانتومی در سر دارد، سامسونگ در پی تولید یک اسمارت‌فون تاشوی قدرتمند است‌ و .... از اخبار خواندنی فناوری امروز است. جزئیات را در ادامه بخوانید ....

نگاهی به ویژگی‌ها و امکانات سیستم‌عامل ویندوز 10 اس
 
 مجله شبکه:شاید یکی از بارزترین ویژگی‌های ویندوز 10 اس در ارتباط با نوع برنامه‌های کاربردی است که قادر هستند روی این سیستم‌عامل اجرا شوند. طراحی سیستم‌عامل فوق به گونه‌ای است که تنها برنامه‌هایی که از فروشگاه ویندوز دانلود می‌شوند، را اجرا می‌کند. در نتیجه کاربران این توانایی را ندارند تا یکسری از نرم‌افزارهای کاربردی محبوب همچون فوتوشاپ را روی این سیستم‌عامل اجرا کنند، به واسطه آن‌که در فروشگاه ویندوز میزبانی نمی‌شوند. با این حال، مایکروسافت به طراحان و شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزار اجازه داده‌ است تا برنامه‌های کاربردی خود را به فروشگاه ویندوز اضافه کنند. اما تعداد محدودی از توسعه‌دهندگان شخصی این شانس را خواهند داشت تا برنامه‌های کاربردی خود را روی فروشگاه ویندوز قرار دهند. در همین حال سخن‌گوی مایکروسافت گفته است که این شرکت به زودی بسته کامل برنامه‌های آفیس را به فروشگاه ویندوز اضافه خواهد کرد. Spotify نیز گفته است که در اولین زمان ممکن برنامه‌های کاربردی مرتبط با استریم موزیک را به فروشگاه ویندوز اضافه خواهد کرد. تام وارنر نویسنده سایت ورج در مقاله‌ای نوشته است: «مایکروسافت برای آن‌که بتواند مخاطبان بیشتری را جذب سیستم‌عامل جدید خود کند، نیاز دارد تا برنامه‌های کاربردی همچون آی‌تیونز، کروم و فوتوشاپ را به فروشگاه خود اضافه کند. این‌کار باعث می‌شود تا کاربران بیشتری جذب این سیستم‌عامل شوند.»
 


 
 کارایی و امنیت این سیستم‌عامل ارتقا پیدا کرده است
 
مایکروسافت می‌گوید: «دو فاکتور امنیت و کارایی در سیستم‌عامل ویندوز 10 اس به دقت مورد توجه قرار گرفته‌اند. با توجه به این‌که سیستم‌عامل فوق تنها نرم‌افزارهایی که از فروشگاه ویندوز استور دانلود می‌شوند را اجرا می‌کند، در نتیجه امکان اجرای برنامه‌های غیرکاربردی از میان رفته و به این شکل بدافزارها این شانس را نخواهند داشت تا به شکلی که سامانه‌های کامپیوتری را آلوده می‌سازند، به درون این سیستم‌عامل وارد شوند. همچنین مکانیزم ورود به این سیستم‌عامل نیز تغییر پیدا کرده است. این تغییر باعث شده است تا کاربران به شکل سریع‌تری به این سیستم‌عامل وارد شوند. در نتیجه این سیستم‌عامل گزینه مناسبی برای مراکز آموزشی منجمله مدارس به شمار می‌رود.»
 


با توجه به تغییرات اعمال شده در ارتباط با ویندوز 10 اس و همچنین به‌کارگیری مرورگر مایکروسافت اج انتظار می‌رود، عمر باتری دستگاه‌های همراه افزایش پیدا کند. مایکروسافت گفته است: «ما در زمان طراحی این سیستم‌عامل به دقت فاکتور باتری را مورد توجه قرار داده‌ایم. به واسطه آن‌که در نظر داشتیم به دانش‌آموزان این توانایی را بدهیم تا یک روز کامل از لپ‌تاپ خود استفاده کنند.»
 
مرورگر پیش‌فرض و تنظیمات جست‌وجویی که قفل شده‌اند

مایکروسافت از مرورگرهایی که در فروشگاه ویندوز قرار دارند، پشتیبانی می‌کند. با این وجود، کاربران ویندوز 10 اس این توانایی را ندارند تا مرورگر پیش‌فرض خود را تغییر دهند. در نتیجه در زمان کلیک کردن روی پیوندهای مختلفی که ممکن است در برنامه‌های کاربردی قرار داشته باشند، پیوند‌ها همیشه درون مایکروسافت اج باز خواهند شد.
 


این رویکرد مایکروسافت مشابه با سیاستی است که گوگل در ارتباط با Chrome OS اتخاذ کرده است. گوگل نیز تنها به شما اجازه می‌دهد از کروم به عنوان مرورگر پیش‌فرض خود استفاده کنید. در زمان جست‌وجو نیز کاربران تنها به موتور جست‌وگر بینگ دسترسی خواهند داشت. این حرف به معنای این است که امکان جست‌وجو در نوارآدرس و جست‌وجوی خودکار در موتور جست‌وجوگر گوگل امکان‌پذیر نیست. اگر نیاز داشته باشید تا جست‌وجویی را انجام دهید،  باید صفحه مربوط به Google.com را باز کرده و بعد جست‌وجوی خود را انجام دهید.
 
ویندوز 10 اس شبیه به ویندوز 10 کار می‌کند

ویندوز 10 اس نسخه‌ای متفاوت از ویندوز 10 نیست. به‌طوری که حتا به لحاظ بصری نیز شبیه به ویندوز 10 است. مایکروسافت گفته است تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی همچون اچ‌پی و ایسر از فصل تابستان می‌توانند کامپیوترهای مبتنی بر این سیستم‌عامل را به فروش برسانند. همچنین مدارس و مراکز آموزشی نیز قادر خواهند بود به شکل رایگانی از ویندوز 10 پرو به ویندوز 10 اس سوییچ کنند.
 


 
امکان ارتقا ویندوز 10 اس به ویندوز 10 پرو امکان‌پذیر است 
 
مایکروسافت گفته است کاربران این سیستم‌عامل با پرداخت 49 دلار قادر خواهند بود سیستم‌عامل خود را به ویندوز 10 پرو ارتقا دهند. در نتیجه به برنامه‌های کاربردی بیشتری دسترسی خواهند داشت. همچنین دارندگان سرفیس‌ها نیز تا پایان سال جاری میلادی قادر خواهند بود سیستم‌عامل دستگاه خود را به‌طور رایگان به ویندوز 10 پرو ارتقا دهند.
 
ویندوز 10 اس همان Windows RT 2.0 نیست؟

مشخصات و ویژگی‌های ویندوز 10 اس این شائبه را به وجود آورده است که ما با یک ویندوز آرتی یا حتا نسخه‌ای شبیه به ویندوز 8.1 تجهیز شده به بینگ روبرو هستیم. با این وجود ویندوز 10 اس در ارتباط با یکسری فاکتورهای کلیدی تفاوت‌هایی با دو نمونه یاد شده دارد. هدف مایکروسافت از عرضه این سیستم‌عامل مراکز آموزشی و به ویژه مدارس و نه دارندگان تبلت‌ها بوده است. همچنین تنها برنامه‌هایی که در فروشگاه ویندوز قرار دارند روی این سیستم‌عامل اجرا می‌شوند. همچنین مایکروسافت گزینه‌ای برای ارتقا به ویندوز 10 پرو در نظر گرفته است. در حالی که کاربران ویندوز آر‌تی چنین گزینه‌ای در اختیار نداشتند. با این حال کاربران ممکن است کمی دچار سردرگمی شوند که آیا بهتر است لپ‌تاپ ارزان‌قیمت تجهیز شده به این سیستم‌عامل را خریداری کنند یا خیر؟ لپ‌تاپی که ممکن است در زمینه اجرای برنامه‌های دسکتاپی که در فروشگاه ویندوز قرار ندارند با محدودیت‌هایی روبرو شوند.  
 
 چه عاملی باعث شد تا مایکروسافت ویندوز 10 اس را طراحی کند؟
 
کاملا مشخص است که این رویکرد مایکروسافت در ارتباط با ویندوز 10 اس به شکل برنامه‌ریزی شده به مرحله اجرا در آمده است. به واسطه آن‌که با تمامی تبلیغاتی که در زمان عرضه ویندوز 10  انجام شد، بازهم مایکروسافت در زمینه پلتفرم یونیورسال ویندوز 10 موسوم به UWP موفق نبود. به ویژه آن‌که حتا این رویکرد نیز نتوانست سهم ویندوزفون را در بازار بیشتر کند. اما سیاستی که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد برنامه‌های کاربردی را به فروشگاه ویندوز وارد کنند نه تنها به مایکروسافت اجازه می‌دهد بر چرخه تجاری ویندوز کنترل داشته باشد،  بلکه به توسعه‌دهندگان نیز اجازه می‌دهد سودی را از این راه به دست آورده و حتا بزرگانی همچون گوگل را نیز مجبور سازد تا برنامه‌های خود را به فروشگاه ویندوز وارد کنند. این‌گونه به نظر می‌رسد که مایکروسافت به دنبال آن است تا سیاستی مشابه با آن‌چه اپل در ارتباط با نصب و اجرای برنامه‌ها روی دستگاه‌های خود در پیش گرفته است را در آینده به مرحله اجرا در آورد. سیاستی که ویندوز 10 اس اولین گام آزمایشی آن به شمار می‌رود.
 
نقشه‌هایی که گوگل برای رایانش کوانتومی در سر دارد 
 
 
 
 
مجله شبکه:«زمانی که یک کامپیوتر کوانتومی دیجیتالی در اختیار داشته باشید، این توانایی را دارید تا آن ‌را برای هر مشکلی که در نظر دارید این کامپیوتر آن‌ را حل کند، برنامه‌ریزی کنید.» اما گوگل به دو دستاورد خیلی مهم در حوزه محاسبات کوانتومی دست پیدا کرد. شبیه‌سازی انرژی یک مولکول و همچنین پیاده‌سازی سیستم‌ رمزنگاری جدیدی که برای مقابله با چالش‌های رمزنگاری طراحی شده است در کنار طراحی یک کامپیوتر کوانتومی 48 بیتی از مهم‌ترین دستاوردهای گوگل در حوزه محاسبات کوانتومی به‌شمار می‌رود. ما در این مقاله به‌طور مختصر و کوتاه به این دستاوردهای گوگل نگاهی خواهیم داشت.

جان مارتینی استاد فیزیک دانشگاه سانتا باربارا که رهبری آزمایشگاه محاسبات کوانتومی گوگل را بر عهده دارد، به‌دنبال آن است تا مشکلات واقعی جهان امروز را حل کند. او بر این باور است که در پنج تا ده سال آینده گوگل موفق به طراحی کامپیوتر کوانتومی قدرتمندی خواهد شد که نه تنها مسائل پیچیده ریاضی را حل خواهد کرد، بلکه به مردم در اخذ یک سری تصمیمات کمک می‌کند. اما برای این منظور کامپیوتر کوانتومی گوگل باید از تعداد زیادی کوبیت استفاده کند. مارتینی در اولین گام سال گذشته میلادی (2016) همراه با تیم تحت سرپرستی خود موفق شد 9 بیت کوانتومی را طراحی کند. اکنون او در نظر دارد این مقدار را به رقم 100 کوبیت در چند سال آینده بسط دهد. مارتینی در این ارتباط گفته است: «محاسبات کلاسیک بر مبنای ذخیره‌سازی و دستکاری بیت‌های ساده اطلاعات رفتار می‌کنند. جایی که در یک لحظه با صفرها یا یک‌ها سر و کار دارید. در محاسبات کوانتومی از قوانینی که بر دنیای مکانیک کوانتوم حکم‌فرما است به‌منظور ساخت بیت‌هایی که می‌توانند هر دو مقدار صفر یا یک را در یک لحظه در اختیار داشته باشند استفاده می‌کنیم. این‌ کار به ما اجازه می‌دهد پردازش‌های موازی را روی ماشین‌ها ایجاد کنیم. در نتیجه به‌جای آنکه یک الگوریتم حالت صفر را اجرا کرده و سپس حالت یک را اجرا کرده و در ادامه جواب را در اختیار ما قرار دهد، به‌طور هم‌زمان دو مقدار صفر و یک را اجرا می‌کند. این رویکرد باعث می‌شود تا سرعت محاسبات دو برابر شود.

 واکنش‌های شیمیایی که در طبیعت انجام می‌شوند کوانتومی هستند، به‌سبب آنکه این واکنش‌ها حالات انطباقی کوانتومی بسیار درهم تنیده دارند. در نتیجه این امکان وجود ندارد تا هر حالت ذره را به‌صورت مستقل از ذرات دیگر تشریح کرد

در نتیجه با هر بار اضافه کردن کوبیت‌ها قدرت و سرعت محاسبات افزایش پیدا می‌کند، به‌طوری که یک روند تصاعدی پیدا خواهد کرد. این حرف به‌معنای آن است که اگر 300 کوبیت در اختیار داشته باشید، ضریب توانمندی محاسبات شما به رقم 2 به توان 300 افزایش پیدا خواهد کرد. شما در دنیای محاسبات کلاسیک نمی‌توانید به چنین توانمندی در محاسبات دست پیدا کنید.»

شبیه‌سازی انرژی یک مولکول با استفاده از یک کامپیوتر کوانتومی
 
شاید بزرگ‌ترین دستاورد مهندسان گوگل در ارتباط با محاسبات کوانتومی در شبیه‌سازی مولکول هیدروژن خلاصه شود. بسیاری از کارشناسان، این موفقیت گوگل را نقطه عطفی، در محاسبات کوانتومی توصیف کرده‌اند. آن‌ها برای نخستین بار موفق شدند یک شبیه‌سازی کوانتومی گسترش‌پذیر را در ارتباط با یک مولکول هیدروژن با موفقیت به سرانجام برسانند. این دستاورد گوگل به ما کمک خواهد کرد تا با اتکا به محاسبات کوانتومی از اسرار دنیای شیمی که پیرامون ما قرار دارند پرده برداریم. پژوهشگرانی که با تیم گوگل کار می‌کردند این توانایی را داشتند تا به دقت انرژی مولکول‌های هیدروژن H2 را شبیه‌سازی کنند. اگر بتوانیم چنین رویکردی را در ارتباط با سایر مولکول‌ها مورد استفاده قرار دهیم، آن‌گاه از سلول‌های خورشیدی گرفته تا پزشکی به موفقیت‌های چشم‌گیری دست پیدا خواهیم کرد. این چنین پیش‌بینی‌هایی برای کامپیوترهای سنتی غیر ممکن بوده یا باید زمان بسیار زیادی را صرف چنین فعالیتی کنند. به‌طور مثال، یک ابرکامپیوتر برای آنکه بتواند انرژی مولکول پروپان (C3H8) را شبیه‌سازی کند، به ده روز زمان نیاز دارد.

دستیابی به چنین شاهکاری ماحصل همکاری مشترک گروهی از مهندسان گوگل با پژوهشگران دانشگاه‌ هاروارد، آزمایشگاه ملی لارنس بارکلی، دانشگاه کالیفرنیا باربارا، دانشگاه تافنز و دانشگاه کالج لندن بود. رایان بابوش مهندس نرم‌افزار در واحد کوانتومی گوگل در این ارتباط گفته است: «شما این توانایی را دارید تا انرژی مولکول هیدروژن را به‌صورت کلاسیک مورد محاسبه قرار دهید، اما این ‌کار به‌شکل ناکارآمدی انجام خواهد گرفت. در مقابل با یک سخت‌افزار کوانتومی این توانایی را دارید تا سیستم‌های بزرگ‌تر شیمیایی را نیز شبیه‌سازی کنید.»
واکنش‌های شیمیایی که در طبیعت انجام می‌شوند کوانتومی هستند، به‌سبب آنکه این واکنش‌ها حالات انطباقی کوانتومی بسیار درهم تنیده دارند. در نتیجه این امکان وجود ندارد تا هر حالت ذره را به‌صورت مستقل از ذرات دیگر تشریح کرد. همین موضوع باعث می‌شود کامپیوترهای کلاسیک که با مقادیر باینری سنتی متشکل از صفرها و یک‌ها سر و کار دارند، در شبیه‌سازی این حالات با مشکل روبه‌رو شوند. اما در مقابل کامپیوترهای کوانتومی همچون نمونه‌ای که گوگل از آن استفاده کرده است با کوبیت‌ها سر و کار دارند. کوبیت‌ها این پتانسیل را دارند تا در حالت (برهم‌نهی) قرار بگیرند. در نتیجه این توانایی را دارند تا به‌طور هم‌زمان مقادیر صفر و یک را نشان دهند. برای انجام این شبیه‌سازی مهندسان گوگل از یک فوق مدار محاسبات کوانتومی موسوم به حل‌کننده کوانتومی متغیر (VQE) (سرنام Variational quantum Eigensolver) استفاده کردند. سامانه مورد استفاده از سوی گوگل در اصل یک سیستم‌ مدل‌سازی بسیار پیشرفته است که تلاش می‌کند سیستم عصبی مغز انسان را بر مبنای رویکردهای کوانتومی شبیه‌سازی کند. همان‌ گونه که در شکل 1 مشاهده می‌کنید، منحنی نتایج به‌دست آمده از VQE با انرژی واقعی آزاد شده از مولکول هیدروژن کاملاً منطبق بوده است.
 


بابوش در بخشی از صحبت‌های خود گفته است: «همان‌ گونه که از شبیه‌سازی توصیفی و کیفی شیمیایی به‌سمت شبیه‌سازی کیفی و قابل پیش‌بینی در حال حرکت هستیم، این پتانسیل را در اختیار داریم تا این حوزه از علم را به‌سمت مدرنیزه شدن سوق دهیم.» ما هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم و فقط توانسته‌ایم نوک کوه یخ را مشاهده کنیم. گوگل در این ارتباط گفته است: «ما هنوز در ابتدای مسیر مدل‌سازی جهان هستی هستیم. اما این قابلیت را در اختیار داریم تا از تکنیک شبیه‌سازی در ارتباط با تمام سیستم‌هایی که به‌نوعی با شیمی در ارتباط هستند استفاده کنیم. بهبود کیفیت باتری‌ها، تجهیزات الکتریکی انعطاف‌پذیر، بررسی اشکال جدیدی از مواد وغیره از جمله حوزه‌هایی هستند که با شبیه‌سازی کوانتومی تغییرات بنیادینی را تجربه
خواهند کرد.»

دفاع از سامانه‌های رمزنگار در برابر تهدیدات محاسبات کوانتومی
 
همان ‌گونه که در مقاله چالش‌های امنیتی محاسبات کوانتومی به آن اشاره کردم، با فراگیر شدن این محاسبات در مقیاس کلان و درست زمانی که کامپیوترهای کوانتومی از کوبیت‌های بسیار زیادی استفاده کنند، دیگر نمی‌توان از الگوریتم‌های رمزنگار سنتی استفاده کرد. برای حل این مشکل گوگل به‌دنبال آن است تا الگوریتم‌ رمزنگار پساکوانتومی ویژه خود را آماده کند. با توجه به سابقه این شرکت در ارتباط با ارائه فناوری‌های زیرساختی (پروتکل اسپیدی که از آن به‌عنوان پدر پروتکل HTTP 2.0 نام برده می‌شود) می‌توانیم امیدوار باشیم که الگوریتم ارائه شده از سوی گوگل این پتانسیل را خواهد داشت تا در مقیاس کلان مورد استفاده قرار گیرد.

گوگل برای آنکه اطمینان حاصل کند مرورگرش دچار چالش‌های امنیتی نخواهد شد، به‌دنبال توسعه چنین الگوریتم‌هایی است. الگوریتم‌هایی که به احتمال زیاد از کروم در برابر هکرها و حتی محاسبات کدگشای کوانتومی محافظت به عمل خواهند آورد. مت بریث‌ویت از مهندسان شرکت گوگل در این ارتباط گفته است: «امروزه این فرضیه مطرح شده است که کامپیوترهای کوانتومی بدون هیچ مشکلی قادر خواهند بود به تمام ارتباطات اینترنتی نفوذ کرده و کدگذاری‌های قدرتمند امروزی را به‌سادگی در هم شکسته و به اطلاعاتی دست پیدا کنند که برای چند دهه محرمانه بودند.

  امروزه این فرضیه مطرح شده است که کامپیوترهای کوانتومی بدون هیچ مشکلی قادر خواهند بود به تمام ارتباطات اینترنتی نفوذ کرده و کدگذاری‌های قدرتمند امروزی را به‌سادگی در هم شکسته و به اطلاعاتی دست پیدا کنند که برای چند دهه محرمانه بودند. بر همین اساس از هم‌اکنون باید به فکر چاره مشکلاتی باشیم که در چند سال آینده به‌وجود خواهد آمد

بر همین اساس از هم‌اکنون باید به فکر چاره مشکلاتی باشیم که در چند سال آینده به‌وجود خواهد آمد.» بر همین اساس گوگل به‌صورت آزمایشی بخش کوچکی از مکانیسم‌های ارتباطی که میان مرورگر کروم در کامپیوترهای دسکتاپ و سرورهای گوگل برقرار می‌شود را با سامانه رمزنگار پساکوانتومی رمزنگاری کرده است. سامانه‌ای که از الگوریتم رمزنگاری منحنی بیضوی استفاده می‌کند. گوگل بازه زمانی دو ساله را برای آزمایش این الگوریتم در نظر گرفته است. با پایان یافتن این زمان (سال 2017) و بررسی نقاط قوت و ضعف این الگوریتم، گوگل در سال آینده میلادی (2018) سامانه بهتری را جایگزین آن می‌کند.

گوگل چه برنامه‌ای برای آینده دارد؟
 
جان مارتینی در این ارتباط گفته است: «ما در حال طراحی یک کامپیوتر کوانتومی بر مبنای بازپخت کوانتومی شبیه به کامپیوتر کوانتومی شرکت دی‌‌ویو هستیم که در سال 2013 آن‌ را خریداری کردیم. اما از رویکرد متفاوتی نسبت به شرکت دی‌ویو سیستمز استفاده می‌کنیم. آن‌ها به‌طور پیوسته کوبیت‌های بیشتر و بیشتری را اضافه می‌کنند بدون آنکه از بابت انسجام کوبیت‌ها نگرانی داشته باشند. ما بر این باور هستیم که اتخاذ چنین رویکردی نمی‌تواند لزوماً به‌معنای قدرت بیشتر باشد. بازپخت کوانتومی به شما اجازه می‌دهد از طریق پیدا کردن راه ‌حل‌های مصرف حداقل انرژی مشکلات مربوط به بهینه‌سازی یک سیستم را حل کنید.

 این رویکرد به‌ویژه در ارتباط با یادگیری ماشینی مفید است. جایی که در تلاش هستید حداقل عملکردها را در ارتباط با پردازش حجم انبوهی از اطلاعات در اختیار شبکه عصبی قرار دهید. یک کامپیوتر کلاسیک معمولی می‌تواند با یک سامانه کوانتومی 40 تا 45 کوبیتی رقابت کند. در نتیجه در مقطع فعلی دست یافتن به چنین کامپیوتری ایده‌آل به‌نظر می‌رسد. اما در پنج تا ده سال آینده سعی خواهیم کرد مشکلات واقعی جهان را با سامانه‌های قدرتمندتری حل کنیم. این کامپیوترها در شرایط مختلفی می‌توانند به مردم کمک کنند، دستیابی به چنین فناوری قدرتمندی واقعاً سخت است، اما در تلاش هستیم به چنین فناوری دست پیدا کنم.» 
 
 سامسونگ در پی تولید یک اسمارت‌فون تاشوی قدرتمند است‌
 
سایت فون‌آرنا (Phonearena):سامسونگ همواره سعی می‌کند که در کنار اسمارت‌فون‌های مجهز به نمایشگرهای بزرگ و لمسی خود، گوشی‌های تاشو را هم روانه بازار کند. این شرکت کره‌ای سال گذشته گوشی هوشمند گلکسی فولدر 2 (Samsung Galaxy Folder 2) را معرفی کرده بود که آن را با کد اختصاصی SM-W2016 می‌شناختیم. حال به نظر می‌رسد که به‌زودی شاهد معرفی نسخه جایگزین این گوشی خواهیم بود.
 
طبق گزارشی که از سوی سایت فون‌آرنا منتشر شده، نسخه جایگزین این گوشی با کد SM-W2017 شناخته می‌شود و احتمالا یک گوشی تاشوی نسبتا رده بالای یا بهتر بگوییم "میان رده رو به بالا" است. ظاهرا سامسونگ این اسمارت‌فون را به نمایشگری 4.2 اینچی و از نوع OLED مجهز می‌کند. تراشه آن احتمالا اسنپدراگون 430 کوالکام خواهد بود که پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای و پردازنده گرافیکی آدرنو 505 را به همراه دارد.

حافظه داخلی گوشی تاشو و جدید سامسونگ احتمالا به طور پیش‌‌فرض ظرفیت 64 گیگابایتی را ارائه می‌کند. دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی هم از دیگر مشخصاتی هستند که سایت فون‌آرنا به گوشی تاشو و جدید سامسونگ نسبت داده است. همچنین گفته شده که این اسمارت‌فون به احتمال زیاد از قابلیت سامسونگ پی (Samsung Pay) پشتیبانی خواهد کرد، بنابراین بدیعی است که دستگاه از NFC بهره‌مند باشد.

متاسفانه در حال حاضر اطلاعات بیشتری در مورد مشخصات فنی، قیمت و زمان عرضه این گوشی ارائه نشده است، اما پیش‌بینی می‌کنیم که در آینده نزدیک خبرهای بیشتری در مورد گوشی SM-W2017 بشنویم.
 
 
 
آزمایش سرویس حمل و نقل و اتوبوس هوشمند در لندن
 
 شبکه خبری ICTPRESS: سیتی مپر" که یک اپلیکیشن محبوب حمل و نقل شهری است، یک طرح آرمانی و بلندپروازانه برای ایجاد تغییرات بنیادی دارد و تصمیم دارد که اتوبوس کوچکی را مجدداً بسازد و بدین وسیله وسایل نقلیه‌ای را به وجود آورد که متناسب با عصر شهرهای هوشمند باشد.
 
اپلیکیشن سیتی مپر یک اپلیکیشن تلفن همراه است که به خاطر رابط کاربرپسندی که دارد در لندن به شهرت رسیده است و به کاربران کمک می‌کند که بر اساس معیارهای مورد نظر، مسیر خود را از A به B بیابند.

ممکن است این اپلیکیشن، با ترکیب قطار، تراموا و اتوبوس، سریع‌ترین گزینه را به شما پیشنهاد دهد و همچنین اگر روی کارت قطار حساب کرده باشید، صرفاً گزینه مبتنی بر قطار ارائه می‌دهد و یک گزینه ایمن از باران نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد که مقدار زمانی که قرار است حین یک رگبار سیل آسا بین گزینه‌های حمل و نقل پیاده روی کنید را به حداقل ممکن می‌رساند.

از زمان آغاز به کار این اپلیکیشن در سال 2011، در بسیاری از شهرهای سراسر جهان از جمله نیویورک، بوستون، سان فرانسیسکو و توکیو مورد استفاده قرار گرفته و بودجه سرمایه ریسک‌پذیر را در حدود 50 میلیارد دلار افزایش داده است.
گمانه زنی‌های زیادی در مورد جهت گیری کسب و کار نوپایی که در لندن قرار گرفته است، می‌شود و یکی از نامزدهای اصلی عقد قرارداد با شرکت‌هایی نظیر گوگل است.
 
از سوی دیگر اما، عده کمی هم تاکنون پیش‌بینی کرده‌اند که این شرکت درگیر راه‌اندازی یک اتوبوس و خدمات مربوطه بوده و ظاهراً این پیش‌بینی درست بوده است.
این شرکت در لندن، اتوبوسی سبز رنگ را راه‌اندازی کرده است که در مسیرهای از پیش تعیین شده حرکت می‌کند و مسافران را سوار و پیاده می‌نماید.
 
در این اتوبوس، صفحه نمایشی در اختیار راننده قرار می‌گیرد که به او نشان می‌دهد که کجا قرار دارد و بهترین مسیرهای ممکن را در اختیار وی می‌گذارد.

همچنین از جمله امکانات بسیار جالبی که این اپلیکیشن دارد به کاربر اعلام می‌کند که اگر اکنون به کدام‌یک از ایستگاه‌های قطار برود، خلوت تر است و همچنین قابلیت‌های بسیار خوب دیگری نیز در اختیار کاربر می‌گذارد.
 


تاثیر اثر انگشت روی لنز دوربین گوشی
 
 اتاق خبر 24: زمانی که کاربران در مورد تأثیر اثر انگشت روی لنز دوربین بر روی کیفیت گوشی تلفن همراه سوال می پرسند گاهی با پاسخ مثبت و گاهی با پاسخ منفی مواجه اند. اما پاسخ درست به این سوال این است که بسته به نوع اثر باقی مانده بر روی لنز دوربین، کیفیت عکس نیز می تواند پایین بیاید. از این رو کاربران همواره باید به تمیز بودن لنز دوربین تلفن همراه خود توجه داشته باشند.

اما برای اینکه تأثیر این نوع آلودگی ها بر روی لنز دوربین گوشی بر روی ۴ نوع گوشی تلفن همراه آزمایش هایی انجام شده است. این ۴ نوع گوشی تلفن همراه عبارتند از آیفون ۷، گوگل پیکسل XL، سامسونگ گلکسی S8 پلاس و موتورلا موتو G5 پلاس بوده است. در این آزمایش با دوربین هر کدام از گوشی ها دو تصویر یکی با لنز تمیز و یکی با لنزی که اثر انگشت بر روی آن باقی مانده بوده است ثبت شده است.

نتایج حاصله از این آزمایش نشان دادند که تصویر ثبت شده با دوربین گوشی آیفون ۷ که لنز کثیفی داشته است به شدت کدر و تار بوده است. تصاویر ثبت شده با گوشی های گلکسی S8 پلاس و پیکسل که اثر انگشت روی لنز آن ها بوده است کمی کیفیت خود را از دست داده بودند. البته کارشناسان با تلاش زیاد موفق به تشخیص تصویر با لنز کثیف از تصویر با لنز تمیز ثبت شده توسط گوشی پیکسل شدند. اما نکته جالب در خصوص دوربین موتو G5 این بود که دوربین این گوشی با لنز کثیف قادر به فوکوس کردن بر روی تصویر نبوده است.

در واقع وقتی اثر انگشت بر روی لنز دوربین می ماند، یک لایه نازک از چربی بر روی دوربین قرار می گیرد که باعث ایجاد اعوجاج در لنز دوربین می شود. اما در واقع شرایط نگهداری از گوشی و متعاقباً دوربین آن بر روی میزان اثر گذاری اثر انگشت بر روی کیفیت عکس تأثیر گذار است. برای مثال گوشی آیفون ۷ ای که در این آزمایش از آن استفاده شده است از آن دسته گوشی هایی بوده است که ۷ ماه از عمر آن می گذشته است و در طول این مدت صاحب آن از این گوشی مرتباً استفاده می کرده است و به هیچ عنوان در هیچ پوششی قرار گرفته نشده است. از طرفی گلس یا همان محافظ صفحه نمایش قرار داده شده روی صفحه نمایش خراب شده بوده است و مسلما دوربین گوشی نیز بسیار کثیف بوده و اثر انگشت زیادی روی آن باقی مانده بوده است.

همین آزمایش با گوشی آیفون ۷ ای که کمتر استفاده شده بوده است و همیشه در پوشش مخصوص قرار داشته است انجام شده است. هر چند بر روی دوربین این گوشی نیز اثر انگشت باقی مانده بوده است. در واقع تصویر ثبت شده با این دوربین کمتر تار و کد بوده است.

اما سایر گوشی های استفاده شده در این آزمایش از آن دسته گوشی هایی بوده اند که از عمر آن ها تنها چند هفته می گذشته است و در شرایط مناسبی از آن ها استفاده شده است.

نکته جالب در خصوص گوشی گلکسی S8 سامسونگ این است که وقتی از این گوشی رو نمایی شد بسیاری از ظاهر زیبای آن استقبال کردند اما عده ای نیز از محل قرار گیری حسگر اثر انگشت آن که در پشت گوشی قرار داده شده بود انتقاد کردند. در واقع حسگر اثر انگشت این گوشی نه تنها در پشت گوشی قرار داده شده، بلکه درست در زیر دوربین این گوشی تعبیه شده است و این مسئله باعث می شود که احتمال اینکه دوربین به جای حس گر اثر انگشت اشتباه گرفته شود بسیار زیاد خواهد بود.

اما قابلیت جالبی که در این گوشی تعبیه شده است این است که هنگامی که دوربین کثیف باشد، بر روی صفحه نمایش پیامی مبنی بر تمیز کردن دوربین برای کاربر نمایش داده می شود.

اما به طور کلی نتایج این آزمایش نشان دادند که اثر انگشت موجود بر روی دوربین گوشی گلکسی S8 پلاس تأثیر کمتری بر روی کیفیت عکس ثبت شده با آن دارد.

نکته مهم دیگر این است که شاید این موضوع که دوربین گوشی کاملاً تمیز باشد، امری غیر قابل دستیابی باشد. یعنی نمی توان با اطمینان صد در صد گفت که دوربین گوشی تمیز تمیز است و عاری از هر گونه آلودگی است. اما می توان آن را به نحوی تمیز کرد که کمترین کثیفی و آلودگی بر روی آن باقی بماند. اپل و سامسونگ برای تمیز کردن دوربین گوشی های خود به کاربران توصیه می کنند تا از پارچه های بدون پرز استفاده کنند و هرگز از پاک کننده های شیمیایی مثل شیشه پاک کن و غیره برای تمیز کردن دوربین این گوشی ها استفاده نکنند. از طرفی برای تمیز کردن دوربین گوشی وقتی در پوشش مخصوص قرار دارد بهتر است آن را از پوشش در آورده و سپس دوربین را تمیز کرد.
 
 

سیستم‌ تشخیص چهره آیفون‌ 8 توسط ال‌جی اینوتک آماده می‌شود؟
 
iClarified: شرکت اپل در نهایت با ال‌جی اینوتک برای تولید انبوه ماژول‌های دوربین برای سیستم تشخیص چهره آیفون 8 وارد همکاری می‌شود. تجهیزات لازم به ارزش 238.5 میلیون دلار به سفارش‌های شرکت اپل به منظور تولید گسترده ماژول‌های دوربین، اختصاص یافته و ارزش قرارداد اپل با ال‌جی اینوتک، نزدیک به 177 میلیون دلار است. البته هنوز مشخص نشده است که ماژول‌های دوربین، چه زمانی به صورت گسترده آماده می‌شود.

کوپرتینویی‌ها و ال‌جی اینوتک به عنوان یک پیشرو در بازار ماژول‎ دوربین برای گوشی‎های هوشمند، در سال گذشته برای توسعه اولین سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی با قابلیت‌های مختلفی را از جمله تشخیص هویت بیومتریک تا تعامل بیشتر با بازی‌های امروزی، وارد همکاری شده بودند.

ماژول توسعه‌یافته برای دوربین سلفی گوشی آیفون 8 که می‌تواند چهره کاربران را به صورت سه‌بعدی اسکن نموده و با الگویابی، آن‌را تشخیص دهد؛ عملکردی به مراتب بهتر در مقایسه با سیستم تشخیص چهره 2 بعدی به کار گرفته شده در گوشی گلکسی S8 و گلکسی S8 Plus سامسونگ خواهد داشت.

براساس اطلاعات منتشرشده، سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی آیفون 8 از سه ماژول مختلف استفاده می‌کند و الگوریتم شناسایی چهره کاربران در این سیستم توسط PrimeSense توسعه یافته است. اپل در سال 2013، این شرکت را خریداری نمود و از همان زمان، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر همکاری اپل با پرایم‌سنس برای توسعه سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی برای محصولات جدید کوپرتینویی‎ها وجود داشت.

لازم به‌ذکر است که از سه مدل آیفون 2017 شرکت اپل، تنها آیفون 8 به سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی مجهز خواهد بود و آیفون 7s و آیفون 7s Plus همانند آیفون‌های 2016 شرکت اپل، تنها از سنسور تشخیص اثرانگشت بهره می‌گیرد. البته در رابطه با آیفون 8 هنوز مشخص نیست که آیا این سنسور به زیر نمایشگر انتقال یافته است یا شرکت اپل برای اولین‌‌بار، حسگر تشخیص اثرانگشت را به بدنه پشتی دستگاه منتقل خواهد نمود.
 
 
 
 

برچسب ها: سامسونگ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *