صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رهبر حزب افغانستان نوین: تنوع قومی در "افغانستان" را بپذیریم

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۳:۰۱
کد خبر: ۳۰۸۲۹۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
یونس قانونی رهبر حزب افغانستان نوین در نشست روز پنجشنبه لویه جرگه گفت: اگر ما با سیاست حذف حرکت کنیم بحران افغانستان زیادتر خواهد شد. تنوع قومی یک واقعیت عینی جامعه است و باید آن‌را بپذیریم.
به گزارش سرویس بین الملل یونس قانونی معاون شورای حراست و ثبات در نشست روز(پنجشنبه) لویه جرگه گفت: عده‌ای می‌خواهند در افغانستان مرزهای سرخ و خونین ایجاد کنند.
 
وی افزود: اگر ما با سیاست حذف حرکت کنیم بحران افغانستان زیادتر خواهد شد. تنوع قومی یک واقعیت عینی جامعه است و باید آنرا بپذیریم.
 
قانونی گفت: عدالت اجتماعی در کنار کثرت گرایی و تنوع قومی در کشور یک نیاز جدی است.
 
وی با تاکید بر اینکه حلقاتی در سطوح مختلف تلاش دارند تا در افغانستان عمق شیعه و سنی ایجاد کنند و مرزهای سرخ و خونین ایجاد کنند، گفت: اختلا‌ف‌ها و نفاق‌های قومی و مذهبی را بزرگان قومی باید حل و دفع کنند و بپذیرند که تنوع سیاسی نیز در افغانستان وجود دارد.
 
وی می‌گوید حل معضل افغانستان بدون اتکا بر مبانی فکری عقلانی و کاربرد تیوری‌های کاربردی متناسب با شرایط افغانستان ممکن نیست و باید تکثر قومی، مذهبی به عنوان یک اصل پذیرفته شود و تلاش ها برای کثرت گرایی شدت یابد.
 
به گفته قانونی، ناامنی، وضعیت نامناسب اقتصادی و عدم ثبات سیاسی از نگرانی‌های عمده مردم افغانستان است و دولت افغانستان باید با عقلانیت و تدبیر عمل کند و از تشدید بحران جلوگیری کند.
 
این رهبر سیاسی در ادامه افزود که افغانستان متشکل از اقوام و مذهب‌های مختلف است و نادیده گرفتن حتی یک قوم و یا پیرو یکی از مذاهب نه تنها مشکل افغانستان را حل نمی کند بلکه افغانستان را به انحطاط و شکست سوق خواهد داد.
 
به گفته وی، هرچند تنوعات قومی، نژادی و مذهبی در جلسه « بن» به عنوان یک اصل پذیرفته شد اما این اصل در افغانستان رعایت نشده و تاکید کرد که باید این این مساله توام با عدالت اجتماعی در عمل پیاده شود.
 
قانونی در این گردهمایی با اشاره به این نکته که «گذشته قابل تغییر نیست و اشتباهات گذشته باید تحلیل و تفسیر شود» گفت که یاد آوری از اشتباهات گذشته نه تنها در حل بحران افغانستان کمک نمی کند بلکه ریشه‌های این بحران را قوی‌تر می‌کند و مردم افغانستان با عبرت از آن باید زمینه‌های ثبات و امنیت دایمی را فراهم کند.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *