مکزیک به دنبال توافق با جایگزینی بهتر به جای آمریکا است
این مقام مکزیکی خاطر نشان کرد «از سفر به چین هم به عنوان اهرمی ژئوپولیتیکی و هم به عنوان شاهدی برای آنکه ما گزینه های جایگزین در اختیار داریم بهره خواهیم برد».
این مقام مکزیکی خاطر نشان کرد «از سفر به چین هم به عنوان اهرمی ژئوپولیتیکی و هم به عنوان شاهدی برای آنکه ما گزینه های جایگزین در اختیار داریم بهره خواهیم برد».
مکزیک سال ها تلاش کرده تا خود را به چین نزدیکتر کند و روابط تجاری خود را با این غول آسیایی تقویت کند. دو رئیس جمهوری فعلی چین و مکزیک، شی جینگ پین و انریکه پنیا نیه تو، تاکنون 4 دیدار رسمی داشته اند.
مکزیک امیدوار بود با نهایی کردن توافق قطارهای تندروی چینی بتواند شرایط را برای جذب سرمایه گذاری های بعدی فراهم آورد.
اما این قرارداد در سال 2014 بدلیل درگیر شدن نیه تو و وزیر وقت دارایی در رسوایی تضاد منافع، نیمه کاره رها شد و باعث شد تا روابط با چین به تلخی بگراید. اما روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و مخالفتش با گسترش تجارت آزاد، باعث شد تا این دو شریک قدیمی به یکدیگر نزدیکتر شوند.
از سوی دیگر مکزیک با چالش دیگری روبرو است. آنها کسری تجاری زیادی با چین دارند و بسیاری از تاجران و صاحبان سرمایه چین را رقیب خود می بینند و ممکن است در برابر نزدیک شدن تجاری-اقتصادی روابط از خود مقاومت نشان دهند.
با این حال وزیر اقتصاد مکزیک معتقد است شرایط بالقوه خوبی برای افزایش روابط دو جانبه وجود دارد.
وزیر اقتصاد چین همچنین گفت: چین گزینه بسیار بزرگ و مهمی است، زیرا بازار بزرگ مصرف بسیار مهمی برای کالاهای کشاورزی و صنعتی-کشاورزی مکزیک است. و ما در این راه بسیار پیشرفت داشته ایم. به عنوان شاهدی برای این مساله می توان گفت که در گذشته سرمایه گذاری خارجی مستقیم چین در مکزیک به 0/01 (یکصدم) درصد نمی رسید، اما امروز چین حدود یک میلیارد دلار در صنعت خودرو سرمایه گذاری کرده است، در بخش مخابرات فعال است و یکی از مناقصه ها برا اکتشاف در آبها عمیق خلیج مکزیک را برنده شده است. در نتیجه حضور سرمایه گذاری چین بسیار در مکزیک افزایش یافته است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *