همکاری فیلیپین و ایران برای توسعه LNG/ پایه همکاری های نفتی در پرگاس گسترش یافت
شرکت ملی نفت فیلیپین یادداشت تفاهمی را برای ساخت و ایجاد تاسیسات تبدیل گاز به مایع با شرکت ملی نفت ایران امضا کرد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مدیر اجرایی PNOC در حاشیه امضا یادداشت تفاهم بین شرکت ملی نفت فیلیپین و شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: "علاوه بر موضوع LNG تمایل داریم که در پروژههای توسعه میدانهای نفت و گاز ایران نیز وارد شویم چراکه ایران با در اختیار داشتن منابع گسترده نفت و گاز فرصتهای بسیار خوبی در این زمینه دارد. "
مدیراجرایی شرکت ملی نفت فیلیپین (PNOC) روز سه شنبه (۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶) در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران گفت: "برای توسعه تاسیسات تبدیل گاز به مایع (LNG) با شرکت ملی نفت ایران به توافق رسیده ایم. "
پدرو آگینو، مدیراجرایی PNOC تصریح کرد: "روز گذشته یادداشت تفاهمی را برای توسعه تاسیسات LNG ایران با شرکت ملی نفت امضا کردیم که بر اساس آن تلاش خواهیم کرد استانداردهای کیفی مورد نظر طرف ایرانی را رعایت کنیم. "
منابع آگاه برآورد کره ادند که ارزش تفاهم نامه ساخت و توسعه تاسیسات LNG شرکت ملی نفت فیلیپین و ایران به بیش از چهار میلیارد دلار میرسد.
وی ادامه داد: "شرکت ملی نفت ایران استانداردهای سختی برای تامین تجهیزات و تاسیسات خود دارد و تمایل به استفاده از فن آوری اروپا دارد. ما نیز در پاسخ به این تقاضا با کمک همکاران اروپایی خود تاسیسات و فن آوری مورد نیاز ایران را تامین میکنیم. "
آگینو تاکید کرد که PNOC آماده است در چارچوب همکاری با سایر شرکای خود تامین مالی پروژههای توسعهای نفت و گاز را نیز بر عهده بگیرد.
وی درباره رقابت سنگین شرکتهای خارجی در ایران گفت: "ما به این مسئله کاملا آگاهیم و شرایط بازار ایران را نیز به خوبی درک میکنیم. در این زمینه مشارکت هایی را با برخی رقبای خود مانند چین خواهیم داشت. "
مدیر اجرایی شرکت ملی نفت فیلیپین همچنین بیان کرد: "انتقال فن آوری به ایران را مد نظر داریم و این مهم را از طریق همکاری با دانشگاه شریف به انجام میرسانیم. "
شرکت ملی نفت فیلیپین یکی از اعضای کنسرسیوم بین المللی PerGas است. این کنسرسیوم دارای ۱۵ عضو بین المللی معتبر و با سابقه است که با هدف توسعه میدانهای نفت و گازی خاورمیانه تشکیل شده است.
فعالیت های کنسرسیوم بزرگ پرگاس
شرکت AGR نروژ، شرکت آمریکایی انگلیسی SPEC، شرکت ملی نفت فیلیپین (PNOC)، شرکت Byrne Looby انگلستان، شرکت First Commissioning Service انگلستان، شرکت Northstar کانادا، شرکت Influit انگلستان، شرکت Tarpon Energy کانادا، شرکت Progetti ایتالیا، شرکت انگلیسی Strand Hanson، شرکت HSEC استرالیا، شرکت بینالمللی SGC، شرکت Canaccord Genuity کانادا، شرکت GMP Securities کانادا و دانشگاه صنعتی شریف، اعضای کنسرسیوم بینالمللی پرگاس را تشکیل میدهند.
کنسرسیوم بینالمللی پرگاس، نخستین تفاهمنامه و قرارداد محرمانگی در چارچوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را با هدف مطالعه ٢ میدان کرنج (مخازن آسماری، پابده و خامی) و شادگان (مخازن آسماری و بنگستان)، سوم آذرماه سال گذشته با مدیرعامل این شرکت امضا کرده است.
این کنسرسیوم همچنین با دانشگاه صنعتی شریف در مطالعه میدان نفتی کوپال همکاری میکند و از آنجا که شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا برای توسعه چند میدان از جمله کوپال با شرکت ملی نفت ایران توافقنامه همکاری امضا کرده، با این شرکت نیز با محوریت همکاری در میدان کوپال در حال مذاکره است.
سرمایهگذاران کنسرسیوم بینالمللی پرگاس، اروپایی و کانادایی هستند و علاقه زیادی به سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران دارند و با توجه به دوران پسابرجام و گشایش دروازههای همکاری، ایران بازار هدف اصلی و بسیار مناسبی برای فعالیتهای شرکتهای عضو پرگاس است.
شرکتهای بزرگ نفتی دنیا تابع شرایط سیاسی هستند، اما کنسرسیوم بینالمللی پرگاس رویکرد سیاسی ندارد و از این رو نگران بازگشت تحریمها نیست، بر همین اساس هم بوده است که برخی شرکتهای عضو این کنسرسیوم در دوران تحریم در صنعت نفت ایران فعالیت میکردهاند.
از این رو اگر تحریمها برگردند، پرگاس راهبردها و شرایط خود را برای انطباق با بازار ایران تغییر میدهد که این انعطافپذیری از شاخصهای کاری پرگاس است که میتواند حتی در شرایط تحریم به همکاری خود با شرکتهای ایرانی ادامه دهد.
در همین زمینه مسعود بشارتی مدیر دفتر ایران کنسرسیوم بین المللی Pergas اعلام کرد
که این کنسرسیوم اسکاتلندی آماده است تا برای پروژه های اکتشاف و تولید
نفتی ایران تامین مالی انجام دهد.
بشارتی اظهار کرد که
هم اکنون برای دو پروژه در حال مذاکره توسعه میدان های نفتی کرنج و شادگان
در حدود یک میلیارد دلار ظرفیت تامین مالی در داخل کنسرسیوم پیش بینی کرده
ایم.
مدیر Pergas در ایران همچنین اظهار کرد که
15 عضو این کنسرسیوم هر یک دارای سابقه زیادی در صنعت نفت و گاز جهانی
هستند. وی افزود: "میانگین سابقه شرکت های عضو کنسرسیوم ما 25 سال است.
شرکت های عضو در کنسرسیوم Pergas سابقه انجام پروژه با شرکت های مطرحی نظیر
توتال و شل را در پرونده خود دارند."
وی در مورد
اعضای ایرانی کنسرسیوم نیز توضیح داد که در Pergas یک مرکز دانشگاهی عضویت
دارد که از آن برای انتقال آکادمیک فن آوری به داخل ایران استفاده می
کنیم. ضمن آنکه انتقال عملیاتی فن آوری توسط شرکت های طرف قرارداد ایرانی
انجام می گیرد.
مسعود بشارتی عنوان کرد: "در
نمایشگاه نفت امسال به دنبال همکاری با شرکت های ایرانی در حوزه اکتشاف و
تولید هستیم. هم اکنون در حال مذاکره با شرکت های خصوصی E&P جهت تعیین
زمینه های مشترک همکاری می باشیم."
برای آشنایی بیشتر با فعالیت این شرکت می توانید اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *