صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارتشی که در مانور «رعد شمال» برای «پابرهنگان یمنی» خط و نشان می‌کشد، چگونه از کنترل مرزهایش عاجز است؟/ کشوری که مامن تروریست‌هاست!

۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶:۳۸
کد خبر: ۳۰۷۱۷۰
دسته بندی‌: سیاست
قاطعانه‌ترین موضع‌گیری در قبال حادثه تروریستی میرجاوه را سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان اتخاذ کرد؛ وی روز گذشته در آیین جشن دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی با اشاره به جنایت تروریست‌ها از داخل خاک پاکستان علیه نیروهای مرزبانی ایران در میرجاوه، گفت: در صورت ادامه تعرضات، مامن و مخفیگاه تروریست‌ها در هر کجا که باشد مورد ضربات کوبنده قرار خواهد گرفت.
گروه سیاسی: حوالی غروب چهارشنبه ۶ اردیبهشت، خبر ناگواری فضای سیاسی و اجتماعی کشور را تحت تاثیر گذاشت؛ خبر از نقطه صفر مرزی می‌آمد و حکایت از حادثه‌ای تروریستی داشت. آنطور که در اخبار و بر مبنای اطلاعات صادره از فرماندهی مرزبانی استان سیستان و بلوچستان قید شده بود ساعت ۱۹ روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت، ۱۰ تن از نیروهای مرزبانی پاسگاه میل ۱۰۰ از گروهان چاهندو (هنگ مرزی میرجاوه) در درگیری با اشرار مسلح به شهادت رسیدند و تعداد دیگری از مرزبانان نیز مجروح شدند.
 
در همان نخستین دقایق وقوع این حادثه تروریستی سردار سعید کمیلی، فرمانده مرزبانی استان سیستان و بلوچستان برای بررسی موضوع درگیری اشرار با مرزبانان و شهادت ۹ مرزبان عازم محل حادثه در مرز میرجاوه شد.
 
مرکزاطلاع رسانی پلیس هم اعلام کرد: درحین گشت زنی مرزبانان منطقه میرجاوه، متاسفانه تعدادی از تروریست‌ها از داخل خاک پاکستان مرزبانان را با استفاده از سلاح‌های دوربرد به شهادت رساندند. مسئولیت این اقدامات به‌عهده دولت پاکستان است؛ فرماندهی مرزبانی ناجا هم اکنون درمنطقه حاضر و درحال بررسی موضوع است.
 
ساعتی پس از وقوع حادثه، گروهک تکفیری - تروریستی جیش الظلم، مسئولیت حمله به مرزبانان جمهوری اسلامی ایران را بر عهده گرفت.
 
 شرح حادثه تروریستی میرجاوه
 
در اخبار تکمیلی حادثه فوق‌الذکر آمده بود: حوالی ساعت ۱۹: ۴۰ چهارشنبه شب (۶ اردیبهشت) ماموران پاسگاه مرزی میرجاوه استان سیستان وبلوچستان حین تعویض شیفت بین میل مرزی ۹۹ و ۱۰۰ در کمین تروریست‌های تکفیری گرفتار شده و تروریست‌ها ناجوانمردانه با توجه به غافلگیری مرزبانان کشورمان، با شلیک گرینف، ۱۱ مرزبان غیور را به رگبار بستند.
 
 
 
تروریست‌ها پس از این حادثه با استفاده از تاریکی شب و صعب العبور بودن منطقه، به خاک پاکستان متواری شدند. در جریان این اقدام تروریستی ۱۰ مرزبان شامل هفت سرباز و نیروی کادری به شهادت رسیدند.
 
 سرنوشت مفقودی حادثه میرجاوه
 
با مشخص شدن مفقود شدن یک سرباز، نیروهای هنگ مرزی میرجاوه که احتمال می‌دادند، این سرباز در نقطه‌ای دیگر به شهادت رسیده باشد به جستجوی گسترده محل حادثه و اطراف آن پرداختند، اما هیچ ردی از سرباز براتی که مفقود شده بود، به دست نیامد.
 
در حالیکه معمای گم شدن این سرباز همچنان ادامه داشت، داود باشتنی سربازی که در این حادثه مجروح شده بود، مدعی شد: وقتی تروریست‌ها به سمت ما حمله کردند، تن‌ها توانستم در قسمت جنگلی و پشت درختان مخفی شوم. بعد از اینکه تروریست‌ها نیرو‌ها را به شهادت رساندند، به نیروهای کادری تیر خلاصی زدند. در دقایق آخر دیدم که آن‌ها یکی از سربازان که زنده بود را با خود بردند.
 
 واکنش دستگاه‌ها و مقامات کشورمان به حادثه تروریستی میرجاوه
 
اما بلافاصله پس از وقوع این حادثه تروریستی که ۱۰ شهید و سه زخمی و یک مفقودی داشت، دستگاه‌ها و مقامات ذیربط کشورمان وارد عمل شدند؛ در نخستین گام وزیر کشور طی نامه‌ای مراتب اعتراض ایران را به مسئولان پاکستانی اعلام کرد؛ نیروی انتظامی نیز از دستگاه دیپلماسی کشور خواست موضوع شرارت و جنایت تروریست‌ها از داخل خاک پاکستان در قبال کشورمان و شهادت مرزبانان را پیگیری کند.
 
 واکنش وزارت امور خارجه
 
وزارت امور خارجه نیز بلافاصله به این درخواست که البته در زمره وظایف ذاتی اش است، لبیک گفت و سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان اعلام کرد: انجام عملیات ایذائی و تروریستی از سوی اشرار مسلح و گروهک‌های ابزار دست مروّجان شناخته شده خشونت و افراط و تکفیر از مرزهای ایران و پاکستان محکوم و غیرقابل پذیرش است و دولت پاکستان باید درباره نحوه حضور و عملیات این گروهک‌های شریر در خاک خود پاسخگو باشد.
 
در بیانیه سخنگویی وزارت امور خارجه نیز به این موضوع اشاره شده بود که: جا دارد کشورهایی که در ائتلاف‌های ضد تروریستی مشارکت می‌جویند پاسخ دهند چگونه از مقابله با گروهک‌ها و اشرار مسلح تروریستی در خاک خود عاجزاند؟ به نظر می‌رسد این بخش از بیانیه وزارت خارجه تعریضی بود به عضویت پاکستان در ائتلاف به اصطلاح ضدتروریستی سعودی‌های علیه مردم مظلوم یمن.
 
البته در بیانیه سخنگویی وزارت امور خارجه کشورمان این نکته قید شده بود که: جمهوری اسلامی ایران ضمن پیگیری این موضوع از همه مجاری دیپلماتیک و سیاسی حق دفاع برای دفع شرارت را برای خود محفوظ می‌داند.
 
 موضع‌گیری رئیس‌جمهور در قبال حرکت ناجوانمردانه تروریست‌ها در میرجاوه
 
رئیس‌جمهور نیز در پی حادثه میرجاوه طی پیامی مرقوم کرد: از دولت دوست و همسایه، پاکستان که این اقدام کور و بزدلانه از طرف مرزهای آن کشور صورت گرفته، می‌خواهم با اقدامی مسوولانه، هرچه سریعتر نسبت به شناسایی، معرفی و برخورد با عوامل گروه‌های تروریستی- تکفیری این جنایت اقدام نماید. از دبیر محترم شورایعالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه نیز می‌خواهم تا حصول نتیجه با جدیت موضوع را پیگیری تا از تکرار چنین حرکت‌های ناجوانمردانه جلوگیری شود.
 
سردار حسین اشتری رئیس پلیس کشور نیز در واکنش به حادثه تروریستی میرجاوه گفت:این چنین حرکات مذبوحانه هرگز خللی در روحیه حماسی ملت مؤمن و انقلابی ایران ایجاد نخواهد نمود و مرزبانان نیروی انتظامی تا پای جان از سرحدات مرز‌ها محافظت و اجازه ورود به بدخواهان را نخواهند داد.
 
 
 
 سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی کشور نیز در این رابطه گفت: انتقام خون شهدای حادثه میرجاوه را از تروریست‌ها می‌گیریم.
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به حادثه تروریستی میرجاوه واکنش نشان داد و اعلام داشت: بار‌ها به دولت‌های کشورهای همسایه نظیر پاکستان تذکر دادیم، نشست برگزار کردیم و با آن‌ها اتمام حجت کردیم که امنیت خاک خودتان را تامین کنید چرا که آسیبهای ناامنی در خاک شما، گا‌ها دامن گیر ما می‌شود.
 
 تروریست‌ها را از سوراخ‌هایشان بیرون می‌کشیم
 
سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران نیز در حاشیه مراسم گرامیداشت شهدای یگان ویژه صابرین با بیان اینکه پاسخی کوبنده به اقدامات تروریستی خواهیم داد، با اشاره به حادثه میرجاوه گفت: این حرکت تروریستی، حرکتی کور بود که از آن سوی مرز‌ها صورت گرفت. با این وجود ما هر اقدامی لازم باشد برای پاسخ به این شرارت خواهیم داد و این قولی است که ما به خانواده شهدای این حادثه می‌دهیم و تروریست‌ها را از سوراخ‌هایشان بیرون می‌کشیم.
 
 
 
 ردگیری تروریست‌ها و شناسایی محل اختفای آنها
 
به فاصله ۵ روز از وقوع حادثه تروریستی میرجاوه، اطلاعات بیشتر از عاملان این حادثه تروریستی که عضو گروهک جیش الظلم بودند، واصل شد؛ در همین رابطه، ولی الله نانواکناری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به میزان گفت: نیروهای امنیتی سرنخ هایی از این عوامل تروریستی بدست آورده و آن‌ها را شناسایی کرده اند و درصدد هستند تا این عوامل تروریستی را به سزای اعمالشان برسانند.
 
نانواکناری گفت: تعداد تروریستهای میرجاوه دقیقا مشخص نیست، اما بین ۱۰ - ۱۵ نفر تخمین زده می‌شوند.
 
علی اوسط هاشمی استاندارسیستان وبلوچستان نیز طی مصاحبه‌ای گفت: تلاش عوامل امنیتی، عملیاتی واطلاعاتی با کمک راه بلدهای بومی در راستای شناسایی و ردیابی محل اختفا در دست اقدام بوده و بخشی نیز به سرانجام رسیده و درحال پیگیری است.
 
 اهمال دوستان پاکستانی!
 
در رابطه با حادثه تروریستی میرجاوه برخی در داخل نسبت به اهمال مقامات و دستگاه‌های نظامی و اطلاعاتی پاکستانی در رصد و شناسایی تروریست‌ها اعتراض داشتند؛ در همین رابطه منصور حقیقت پور مشاور رئیس مجلس به میزان گفت: اطلاعات ارتش پاکستان می‌داند که تروریست‌ها کجا هستند؛ پاکستانی‌ها باید تروریست‌ها را دستگیر کرده و به ایران تحویل دهند.
 
 سفر هیئت عالی رتبه ایرانی به اسلام آباد
 
اما موضوع حادثه تروریستی میرجاوه و احتمال قصور و اهمال پاکستانی‌ها در این حادثه به اندازه‌ای حاد بود که موجب شود یک هیئت عالی رتبه سیاسی نظامی و امنیتی از جانب جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد عزیمت کند؛ از اینرو یک هفته پس از وقوع حادثه تروریستی میرجاوه و شهادت ۱۰ مرزبان غیور کشورمان و مفقودشدن یکی دیگر از این عزیزان، در روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به همراه آقایان محرابی معاون ستاد کل نیروهای مسلح، ذوالفقاری معاون امنیتی وزارت کشور، رضایی فرماندهی مرزبانی کشور و هاشمی استاندرا سیستان عازم اسلام آباد پاکستان شدند و مذاکراتی جدی با مقامات پاکستانی برای مراقبت بیشتر مرزی از جانب آن‌ها صورت دادند و همچنین در خصوص راههای تامین امنیت مرزهای دو کشور و بستن راههای نفوذ گروهکهای ترویستی و تضمین امنیت مرزهای مشترک، با مقامات بلند پایه پاکستان گفتگو و تبادل نظر کردند.
 
 
 
 طرف پاکستانی در جریان این ملاقات‌ها با طرف ایرانی قول تجدید نظر در آرایش نیروهای خود را در مناطق مرزی داد؛ همچنین آن‌ها بر نظارت مداوم و همکاری لحظه‌ای با ایران پیرامون اتفاقات مرزی تاکید کردند؛ علاوه بر این‌ها مقرر شد طرف پاکستانی در دستگیری عوامل اقدام تروریستی اخیر در مرز میرجاوه همکاری‌های لازم را انجام دهد.
 

 
 
 مامن و مخفیگاه تروریست‌ها در هر کجا که باشد مورد ضربات کوبنده قرار خواهد گرفت
 
اما قاطعانه‌ترین موضع‌گیری در قبال حادثه تروریستی میرجاوه را سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان اتخاذ کرد؛ وی روز گذشته در آیین جشن دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی با اشاره به جنایت تروریست‌ها از داخل خاک پاکستان علیه نیروهای مرزبانی ایران در میرجاوه، گفت: در صورت ادامه تعرضات، مامن و مخفیگاه تروریست‌ها در هر کجا که باشد مورد ضربات کوبنده قرار خواهند گرفت.
 
 
 
پاکستان اگر چه کشوری دوست و مسلمان است و سیاست جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان است؛ اما مقامات پاکستانی باید توجه داشته باشند که نقض تمامیت ارضی ایران و به شهادت رسیدن مرزبانان ایرانی توسط عناصر تروریستی دست پرورده مدارس تکفیری سعودی به هیچ وجه در چارچوب دکترین امنیت ملی ایران نمی‌گنجد و آن‌ها باید اقدامات مقتضی را در این رابطه انجام دهند.
 
 همکاری اسلام آباد با ریاض در جنگ علیه مردم یمن؟!
 
درهمین رابطه نیز باید اشاره‌ای به عضویت پاکستان در ائتلاف سعودی علیه مردم یمن صورت گیرد؛ ائتلافی که مدعی مبارزه با تروریسم در یمن است، اما بنا بر اعلام نهادهای بین المللی در تجاوزی آشکار که بیش از دو سال است ادامه دارد، ده‌ها هزار غیرنظامی یمنی را به خاک و خون کشیده است.
 
سعودی‌ها در ابتدای تجاوز به یمن، نام ۳۴ کشور را برای پیوستن به ائتلافشان رزرو کردند که پاکستان هم در زمره آن‌ها بود؛ اما مجلس پاکستان در وهله نخست به پیوستن ارتش این کشور به ائتلاف سعودی علیه یمن رای منفی داد؛ این امر باعث خشم سعودی‌ها شد و موجب شد آن‌ها با یک سری اقدامات از جمله اخراج کارگران پاکستانی از ریاض و همچنین دعوت از نارندا مودی نخست وزیر هند به ریاض، مقامات پاکستانی را تحت فشار قرار دهند.
 
 
 
در نتیجه، مقامات پاکستانی ابتدا با حضور ارتش این کشور در مانوری به عنوان «رعد شمال» با محوریت عربستان موافقت کردند و سپس «راحیل شریف» فرمانده سابق ارتش خود را به ریاض گسیل داشتند تا با «محمد بن سلمان» شاهزاده جنگ سالار سعودی دیدار کند و در صورت لزوم فرماندهی عملیات ضدمردم یمن را برعهده گیرد.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *