صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مردم بیشتر من را به عنوان کارشناس داوری می‌شناسند/ ریاست فدراسیون فوتبال، کار من نیست/ در فوتبال ایران بازیکن خیلی خوب، کم است اما مربی زیاد داریم!

۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰:۰۶
کد خبر: ۳۰۶۹۵۹
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
مدیرعامل جدید باشگاه گسترش فولاد تبریز اعلام کرد با اینکه مردم او را به عنوان یک کارشناس داوری می‌شناسند اما تخصص اصلی‌اش مدیریت فوتبال حرفه‌ای است.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، این روزها اهالی فوتبال ایران در شوک یک اتفاق و انتخاب جالب در باشگاه لیگ برتری هستند.
 
دو روز قبل رسما اعلام شد هوشنگ نصیرزاده که اهالی فوتبال ایران، او را به عنوان یک کارشناس خبره داوری می‌شناسند،‌ مدیرعامل باشگاه لیگ برتری گسترش فولاد تبریز شده است.
 
این اتفاق بهانه‌ای شد برای اینکه گفت‌وگویی با نصیرزاده انجام بدهیم اما این بار نه درباره مسائل داوری و حقوقی فوتبال ایران! بلکه مدیرعاملی‌اش در باشگاه گسترش فولاد تبریز.
 
* خبر مدیرعاملی هوشنگ نصیرزاده در باشگاه گسترش‌فولاد تبریز به قدری غیر منتظره بود که هنوز بسیاری از اهالی فوتبال نمی‌توانند به راحتی با این موضوع کنار بیایند!
 
به هر حال مردم و خیلی از اهالی فوتبال بیشتر من را به عنوان یک کارشناس داوری می‌شناسند. تصویری از من هم که در ذهن اکثر فوتبال‌دوستان قرار دارد صحبت‌های کارشناسی داوری است. شاید آنهایی که نمی‌توانند راحت این موضوع را باور کنند حق داشته باشند! چون نمی‌دانند که سالیان سال است من مدرس دوره‌های مدیریت و باشگاه‌داری در فوتبال حرفه‌ای هستم!

* گفته می‌شد که به خاطر دوستی بسیار نزدیک با مالک باشگاه توانسته‌اید به این سمت برسید!
 
این که من با مالک باشگاه گسترس فولاد، دوستی خوبی دارم درست است اما این انتخاب شاید به خاطر اعتمادی بود که به دانش من داشتند. به هر حال من در 10 سال گذشته به صورت مداوم کلاس‌های مدیریتی در استان‌های مختلف کشور از جمله آذربایجان شرقی و شهر تبریز برگزار کرده‌ام. کارشناسی‌های داوری و نظرات من درباره مسائل حقوقی فوتبال ایران در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت و این چیزی بود که مردم می‌دیدند اما کلاس‌های مدیریتی من اصلا رسانه‌ای نمی‌شد.

* حالا شما کارشناس داوری هستید یا مدیر فوتبالی؟
 
من سابقه قضاوت کردن دارم و نزدیک ۱۷ سال کارشناسی داوری انجام داده‌ام. چون به داوری علاقه‌مند بودم و همواره سعی کرده‌ام با مطالعه قوانین اطلاعات خودم را به‌روز کنم اما من تحصیلات خودم را در رشته مدیریت دنبال و در کلاس‌های مختلفی شرکت کردم. ۷ سال عضو هیئت مدیره شرکت نفت در جنوب بودم که حکم من توسط معاون اصلی وزیر نفت صادر شده بود. خیلی‌ها هم نمی‌دانند که از سال ۱۳۷۸ تا به امروز مشاور مدیران عامل بسیاری از باشگاه‌های لیگ برتر و لیگ دسته اول بوده‌ام. من سعی کردم با مسائل مدیریتی فوتبال با تحصیل و تحقیقات آشنایی کامل پیدا کنم.
 
* به نظر می‌رسد که داوران برای قضاوت بازی‌های گسترش فولاد تبریز در فصل جدید با مشکل بسیار بزرگی رو‌برو خواهند بود!

به خاطر حضور من؟

* اگر سوت اشتباهی زده شود و شما اعتراض کنید دیگر مسئولان کمیته داوران نمی‌توانند مدعی شوند که عوامل تیم‌ها از قوانین و مسائل فنی داوری اطلاع ندارند!

به هر حال ما از منافع باشگاه دفاع خواهیم کرد. به تمام داوران هم احترام خواهیم گذاشت چون آنها قشر زحمت‌کش و بی‌ادعای فوتبال ایران هستند. من خودم مدافع حقوق داوران هستم.

* وقتی مدرس بوده‌اید حتما مدرک مدیریتی هم دارید.
 
جالب است که به شما بگویم ۵ گواهی‌نامه بین‌المللی در رابطه با تشکیلات و ساختار مدیریت فوتبال حرفه‌ای از کشورهای پاکستان، اردن، هندوستان، مالزی و ایران دارم. تمام این دوره‌های حرفه‌ای توسط فیفا برگزار شده است و من مدارک آن را هم در اختیار دارم. من همچنین یک دوره المپیک سولیداریتی در تهران را هم گذرانده‌ام. اساسا همکاری من با مدیران عامل باشگاه‌های مختف به اعتبار داشتن همین مدارک و امتیاز‌ها بوده است.

* اما به هر حال در اولین تجربه، با مدیرعاملی یک باشگاه لیگ برتری شروع کردید!
 
به هر صورت من در سال‌های گذشته ریاست کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال را بر عهده داشتم و با تمام قوانین و آیین‌نامه‌های فوتبال ایران اشنایی کامل دارم چون خودم آنها را نوشته‌ام. خودم را آدم بی تجربه‌ای نمی‌دانم اما پس از سال‌ها حضور در کنار مدیران و برگزاری کلاس‌های مختلف وقتش رسیده بود خودم مدیرعامل یک باشگاه شوم که این اتفاق الان افتاده است.

* فکر می‌کنید توانایی رسیدن به موفقیت در انجام این کار را دارید؟
 
برای رسیدن به موفقیت باید اول علم و برنامه و هدف داشته باشید و سپس اهرم‌های اجرایی و سخت‌افزار. سابقه کاری و علمی من مشخص است و گسترش فولاد تبریز هم یکی از 5 باشگاه به تمام معنا حرفه‌ای فوتبال ایران است که تمام امکانات نرم افزاری و سخت‌افزاری لازم برای یک باشگاه حرفه‌ای را داراست. از تشکیلات اداری منسجم تا هیئت مدیره و مالک همه با هم هماهنگ و کاملا متحد هستند. زمین تمرین و ورزشگاه اختصاصی مناسب هم وجود دارد. به این ترتیب فکر نمی‌کنم رسیدن به موفقیت کار سختی باشد. البته در رقابت با سایر رقبا در فصل آینده کارمان سخت است اما با برنامه ریزی به دنبال اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت خودمان هستیم و معتقد هستیم می‌توانیم به تمام آنها برسیم.

* اما نبستن یک تیم قدرتمند در رقابت با تیم‌هایی چون استقلال و پرسپولیس و سپاهان و ... می‌تواند تمام این داشته‌ها را زیر سوال ببرد.
 
گسترش فولاد یک باشگاه صددرصد حرفه‌ای است. استراتژی ما در تبریز این است که تا جایی که امکان دارد نیروهای غیر بومی به کار نگیریم چون در سطح استان پتانسیل و توامندی بسیار مناسبی وجود دارد. به این ترتیب با برنامه‌ریزی و قدم برداشتن درست می‌توان اتفاق‌های خوبی رقم زد.

* برای فصل نقل و انتقالات چه برنامه‌ای دارید؟ در حال حاضر که با ما صحبت می‌کنید تکلیف سرمربی تیم مشخص نشده است. در خبر‌ها آمده است که لوکا بوناچیچ در آستانه عقد قرارداد با باشگاه گسترش فولاد قرار دارد و سرمربی بعدی این تیم خواهد بود اما در حال حاضر وقتی هنوز سرمربی مشخص نیست چه کسی امور نقل و انتقالات باشگاه را انجام می‌دهد؟
 
ببینید دو گزینه کروات خارجی و سه مربی داخلی مورد نظر هیئت مدیره باشگاه بوده‌اند. یک گزینه ایرانی و یکی از مربیان کروات اولویت‌های اصلی باشگاه بوده‌اند اما من تازه دو روز است که مدیرعامل گسترش فولاد شده‌ام. قرار است در جلسه هیئت مدیره درباره این موضوع تصمیم‌گیری شود که با کدام گزینه وارد مذاکرات نهایی شویم. این را هم در نظر داشته باشید که برخلاف خیلی از تیم‌های کنونی فوتبال ایران، در گسترش فولاد طبق قانون تجارت همه چیز بر اساس قوانین و اصول پیش می‌رود و مدیرعامل عملاً مجری مصوبات هیات مدیره است و با تعامل و همفکری تمام ارکان باشگاه که با هم متحد هستند کار‌ها انجام می‌شود.

* درباره نقل و انتقالات باشگاه صحبت نکردید!
 
در فوتبال ایران بازیکن خیلی خوب، کم است اما مربی زیاد داریم! از طرفی طرز تفکر و نگاه اکثریت مربیان داخلی به هم نزدیک است. به هر حال گسترش فولاد تیم خوبی بوده که ما سعی می‌کنیم استخوان‌بندی آن را حفظ کنیم. فعلاً هدف حفظ این استخوان‌بندی و تقویت تیم است. نظر باشگاه هم این است که در سریع‌ترین زمان ممکن بهترین تصمیم را بگیریم و زمان را از دست ندهیم.

* این باشگاه بنیه مالی قدرتمندی دارد. به نظر می‌رسد که کار سختی برای جذب بازیکنان خوب نخواهید داشت.
 
اتفاقا نظر هیئت مدیره و خود من این است که باید هزینه‌های گسترش را در عین اینکه کیفیت کار را بالا می‌بریم، کاهش بدهیم. برنامه این است که سرمایه‌گذاری روی تیم‌های پایه بیشتر شود تا آکادمی باشگاه به یک تولیدکننده بزرگ بازیکن در فوتبال ایران تبدیل شود. به این ترتیب قبل از بازیکنان اسمی برای نقل و انتقالات تابستانی هم نظر اصلی ما روی بازیکنان جوان با کیفیت است!

* در روزهای اخیر، شایعاتی هم در رسانه‌ها درباره احتمال فروش امتیاز گسترش فولاد به ماشین‌سازی منتشر شده است!
 
این خبر به خاطر برداشت اشتباه از قرارداد همکاری پروژه‌ای شهری بین شرکت سرمایه‌گذاری گسترش فولاد با شهرداری تبریز بود! این قرارداد همکاری ربطی به تبادل تیم‌های ماشین‌سازی و گسترش‌فولاد در لیگ برتر و لیگ دسته اول فوتبال ایران ندارد و گسترش فولاد با قدرت به کار خود ادامه خواهد داد.

* هوشنگ نصیرزاده به سمت صندلی ریاست فدراسیون فوتبال هم خیز خواهد برداشت؟
 
من پشتکار زیادی دارم و همیشه سعی می‌کنم بیشتر بدانم و بسیشتر یاد بگیرم اما ریاست فدراسیون فوتبال، کار من نیست و برنامه‌ای برای رسیدن به صندلی اول مدیریتی فوتبال ایران ندارم. همین که الان بتوانم طرح‌های خودم را در گسترش فولاد پیاده کنم، کار بزرگی خواهد بود. البته هر کمکی از دستم بربیاید برای فدراسیون انجام خواهم داد. البته یک پیشنهاد سه بندی به فدراسیون فوتبال درباره شرایط مهم فوتبال ایران ارائه خواهم داد.

* چه پیشنهادی؟
 
اول اینکه به خاطر احترام به واحد پول ملی کشور، از این پس قانونی وضع شود که تمام قراردادهای بازیکنان و مربیان حارجی به جای دلار و یورو به واحد پول داخل کشور منعقد شود. در تمام سال‌های گذشته نوسانات دلار مشکلات بسیار زیادی برای باشگاه‌ها به وجود آورده و باعث شده با بالا رفتن قیمت دلار، قیمت مربیان و بازیکنان هم بالا برود.
 
مسئله بعدی برای جلوگیری از تکرار بحران‌های حقوقی بین‌المللی و طرح شکایت‌های مختلف علیه فوتبال ایران در ارکان قضایی فیفا و دادگاه عالی ورزش، محل اولیه رسیدگی به اختلافات مربیان و بازیکنان خارجی ارکان قضایی داخل ایران تعیین و این مورد در قرارداد‌ها ذکر شود. البته فدراسیون فوتبال هم باید بازنگری اساسی در مدیریت کمیته انضباطی و ارکان قضایی داشته باشد که احکام صادره توسط آنها قابلیت اجرایی شدن داشته باشد و باشگا‌ه‌ها مجبور باشند به این آرا احترام بگذارند. موضوع بعدی این است که بازیکنان و مربیان خارجی برای مرحله تجدیدنظر و استیناف این اختیار را داشته باشند که به مراجع بین المللی شکایت کنند.

* به عنوان سوال آخر فکر می‌کنید از این تصمیمی که برای مدیرعامل شدن گرفته‌اید پشیمان نمی‌شوید؟

به هیچ عنوان به چنین چیزی فکر نمی‌کنم! جون به اهداف و تلاش خودم ایمان دارم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *