رشد چشم گير صنعت فروشگاهى/ تقويت فروشگاه هاى زنجيره اى در جهت اقتصاد مقاومتى
سرپرست بازرگانى وزارت صنعت، معدن و تجارت از رشد چشم گیر فروشگاه هاى زنجیره اى در ٣ سال اخیر خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، يدالله صادقى در اولین گردهمایی اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای، اظهار كرد: نگاه دولت در ارتباط با بازار خرده فروشى كشور به گونه اى است كه كه مردم بتوانند سهم بيشترى از امكانات و تخفيفات اين فروشگاه ها داشته باشند.
سرپرست بازرگانى وزارت صنعت،معدن و تجارت، افزود: فعاليت فروشگاه با توجه به سابقه اى كه دارد اما در سال هاى بعد از انقلاب سرعت كندى داشته و با توجه به فعاليت هاى اخير اين سرعت در حال افزايش است.
وى خاطر نشان كرد: در ٧سال اخير روند اين فروشگاه ها گسترده تر شده و در ٣سال اخير با شتاب بيشترى در حال طى كردن مسير خود هستند.
صادقى گفت: از منظر دولت و با توجه به بحث اقتصاد مقاومتى كاهش قيمت تمام شده كالا بسيار مى تواند به زندگى مردم و تقويت بحث هاى نرم افزارى در دوره هاى كاهش قيمت نفت كمك كند.
سرپرست بازرگانى وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با سهم برى عادلانه فروشگاه هاى زنجیره از نظام خرده فروشى کشور بیان کرد: فروشگاه هاى زنجیره اى فاصله قیمت بین تولید کننده تا خریدار را کمتر از بخش هاى مختلف خرده فروشى کرده و در حالت مینیموم قرار مى دهد.
وى اظهار کرد: نگاه دولت به بخش صنعت فروشگاهى به این ترتیب بوده که با توجه به مزایاى این صنعت سهم آن باید در نظام خرده فروشى افزایش یابد و برنامه ریزى دقیقى در این باره انجام گیرد.
صادقى گفت: مهمترین چالش توسعه فروشگاه هاى زنجیره اى واحدهاى کوچکى هستند که در این زمینه فعالیت داشته و افراد جامعه در آنها مشغول فعالیت هستند.
سرپرست بازرگانى وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: فروشگاه هاى زنجیره اى به صورت میانگین ١٥ درصد از هزینه کالاها را براى مصرف کننده کاهش میدهد که با توجه به مزایاى این فروشگاهها و ناکارامد شدن نظام عرضه سنتى در زندگى هاى مدرن مى توانند کمک شایانى به امرار معاش مردم کند.
وى با بیان این که ٨٠ درصد مواد غذایى توسط شرکت هاى پخش توزیع مى شود گفت: شرکت هاى پخش در چند سال اخیر دامنه فعالیت خود را گسترش داده به صورتى که در حال حاضر ٨٠ درصد مواد غذایى و ١٠٠ درصد داروهاى کشور توسط شرکت هاى پخش عرضه مى شود.
وى اظهار کرد: یکى از چالش هاى مهم فروشگاه هاى زنجیره اى براى برنامه ریزى درست نبود اطلاعات کامل در ارتباط با سهم چند درصدى این فروشگاهها از بازار خرده فروشى است.
همچنین در این نشست علی فاضلی گفت: اتاق اصناف تهران ضرورت توسعه فروشگاههای زنجیرهای را در صدر برنامههای خود قرار داده است، اگرچه مشکلات و مقاومتهای غیرعلمی برای توسعه این بخش وجود دارد.
رئیس اتاق اصناف ایران افزود: وضعیت اقتصادی کشور چندان مناسب نبوده و فروشگاههای زنجیرهای سهم ناچیزی در اقتصاد دارند.
در ادامه این برنامه امیر خسرو فخریان رئیس اتحادیه فروشگاه هاى زنجیره اى گفت: در حال حاضر فروشگاه هاى زنجیره اى به صورت مستقیم براى ٢٥ هزار نفر اشتغال زایى کرده اند.
وى افزود: این فروشگاهها به صورت کلى رقمى بالغ بر ٢٠ هزار میلیارد تومان درآمد داشته و حدود ٥ هزار میلیارد سرمایه گذارى در بخش هاى مختلف آن صورت گرفته است.
فخریان تصریح کرد: طبق بررسى هاى صورت گرفته حدود ٨ درصد بازار خرده فروشى در حال حاضر در اختیار فروشگاه هاى زنجیره اى قرار دارد که امیدواریم در سال جارى این رقم افزایش یابد.
فخریان افزود: در حال حاضر ۲۴۵۰ شعبه فروشگاه زنجیرهای در مساحتی حدود یک میلیون مترمربع در حال فعالیت و خدمترسانی به مردم هستند.
وی با بیان اینکه فروشگاههای زنجیرهای منجر به کاهش هزینههای تولید تا مصرف میشود، گفت: این فروشگاهها سهم ۱۰ تا ۱۵ درصدی در کاهش قیمتها دارد.
فخریان خاطر نشان کرد: براساس آمار اخیر مؤسسه جهانی مک کنیزی بخش خرده فروشی در ایران در افق ۲۰۳۵ رشد یکهزار میلیارد دلاری در اقتصاد خواهد داشت و رشد بازار خردهفروشی از ۱۲۸ به ۴۰۰ میلیارد دلار میرسد که گزارش به اقتصاد دانشبنیان لازمه این مهم است
انتهاى پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *