جرقه تنشها در پارلمان افغانستان پس از حضور "حکمتیار" در کابل
تاثیرات حضور رهبر حزب اسلامی در کابل به پارلمان افغانستان نیز رسید و مخالفان و موافقان حکمتیار را نیز با تنشهایی روبرو کرد.
مخالفان حزب اسلامی که اکثرا از مردم کابل هستند حکمتیار را به ارتکاب جنایات جنگی در دوران درگیریهای داخلی متهم میکنند و خواستار محاکمه وی شدهاند.
با این وجود صحن پارلمان نیز شاهد تنشها بین نمایندگان موافق و مخالف حکمتیار بود.
عبیدالله بارکزی نماینده پارلمان در واکنش به تظاهرات اعتراضی مخالفان حزب اسلامی در شهر کابل گفت: افرادی که این اعتراضها را آغاز کردهاند جاسوسان سازمانهای اطلاعاتی کشورهای بیگانه هستند که درصدد شعله ور کردن دوباره جنگهای داخلی در افغانستان هستند.
لطیف پدرام نماینده بدخشان نیز در واکنش به بارکزی اظهار داشت که این نماینده برای سر دادن ندای جنگ از پارلمان افغانستان تلاش میکند.
وی افزود: تظاهرات کنندگان شهر کابل از قربانیان جنگ بودند که حق دادخواهی دارند، نباید کسی به دلیل دادخواهی، جاسوس خوانده شود.
از سوی دیگر فرشته امینی در تلاش برای تنش زدایی گفت: ما از روند صلح با حزب اسلامی حمایت میکنیم، بگذارید نمونهای پذیرش یکدیگر باشد در غیر این صورت مخالفانی که میخواهند به صلح بپیوندند از نیمه راه بازخواهند گشت.
فوزیه کوفی از نمایندگان بدخشان نیز با هشدار درباره برخورد حکومت افغانستان با احزاب سیاسی گفت: حزب اسلامی باید تسلیحات خود را به حکومت افغانستان تحویل دهد زیرا گفته میشود که افراد این حزب برای حفظ جانشان، سلاحهای خود را تحویل نمیدهند، پیوستن حکمتیار با سلاح به روند صلح بهانه خوبی نیست.
عبدالرئوف ابراهیمی رئیس پارلمان افغانستان نیز ضمن حمایت از حزب اسلامی خواستار همکاری مخالفان این حزب با حکمتیار شد زیرا به گفته وی توافقنامه صلح دولت با حزب اسلامی در یک روند بین الافغانی صورت گرفته است.
با وجود اینکه اوضاع کابل پس از برکنار شدن «احمدضیا مسعود» و حصر خانگی ژنرال دوستم متشنج است، اما به نظر میرسد که حضور حکمتیار شاید سبب تشدید بیشتر تنشهای سیاسی در کابل شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *