صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به مهم‌ترین سخنانی که ۶ کاندیدای انتخابات در مناظره قبلی مطرح کردند

۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴:۳۰
کد خبر: ۳۰۵۷۴۵
۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در جریان حدود ۱۸۰ دقیقه مناظره جمعه هفته گذشته نکات مهمی را پیرامون مسائل و معضلات کشور مطرح کردند.
گروه سیاسی: نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم میان ۶ کاندیدای این انتخابات جمعه هفته گذشته (۸ اردیبهشت) در استودیو شماره ۱۱ معاونت سیمای رسانه ملی برگزار شد.
 
این مناظره حدود ۱۸۰ دقیقه به طول انجامید و نحوه برگزاری آن بدین صورت بود که در بخش نخست هر یک از ۶ کاندیدا به قید قرعه پشت تریبون قرار می‌گرفتند و پیرامون سوالی که به صورت تصادفی انتخاب شده بود و درون مایه‌ای اجتماعی داشت به مدت ۴ دقیقه اظهارنظر می‌کردند؛ سپس ۵ کاندیدای دیگر به مدت دو دقیقه در نقد پاسخ کاندیدای مزبور به اظهارنظر می‎پرداختند و در پایان آن کاندیدا ۵ دقیقه فرصت جمع‌بندی داشت.
 
در بخش دوم مناظره هفته گذشته ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پس از یک آنتراکت ۱۵ دقیقه‌ای، به صورت تصادفی از هر یک از آن‌ها سوالی تخصصی پرسیده شد و آن‌ها دو دقیقه فرصت داشتند تا به این سوال پاسخ دهند.
 
در ادامه نگاهی خواهیم داشت به مهم‌ترین محورهای مورد اشاره ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در مناظره هفته گذشته:

 
محمدباقر قالیباف
 
متأسفانه امروز معضل ریزگرد‌ها از سه استان کشور به اکثر استان‌ها وحتی به بخش‌هایی از تهران سرایت کرده است و برخلاف آنچه که گفته می‌شود معضل ریزگرد‌ها بیش از آنکه منشاء خارجی داشته باشد به داخل مربوط است.
 

 
وقتی مالچ پاشی و درختکاری ر‌ها شود این مشکلات هم پیش می‌آید. حال آنکه با تقویت این راهکار‌ها می‌توان به اشتغالزایی هم کمک رساند.
 
اینکه از حقوق شهروندی صحبت می‌شود باید توجه شود که اولین حق مردم حق هوا است، اما متأسفانه با بی تدبیری هوا از مردم گرفته شده است.
 
ما در ابتدای دولت یازدهم جلساتی را با مسئولان این دولت داشتیم و به آن‌ها اعلام کردیم که برای رفع مشکل آلودگی هوای تهران طرح‌ها و برنامه‌های ویژه‌ای داریم حتی من در جلسه‌ای نزد آقای جهانگیری نیز رفتم؛ طرح ما را قبول کردند، اما گفتند خودمان اجرا می‌کنیم؛ آقای رجهانگیری بگویند در این رابطه چکارکرده اند؟
 

 
اینکه ما می‌گوییم دولت فعلی دولت ۴ درصدی است به این سبب است که دولتمردان در بین مردم نیستند؛ جناب آقای جهانگیری، جناب آقای روحانی، امروز افتخار شهرداری تهران در محیط زیست این است که از زباله برق تولید می‌کند.
 
یک بار از اتاق‌هایتان بیرون بیایید و بروید ببینید؛ امروز مابقی زباله‌ها به کمپوست تبدیل می‌شود و در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آن دوستان شما بودند که زباله را از روی زمین جمع می‌کردند و نمی‌دانستند مکانیزه شده است.
 
اگر برای شما آلودگی هوا مهم بود قانون مصوب دراین رابطه را اجرا می‌کردید. پول حمل و نقل عمومی را نه به تهران که به هیچ شهری ندادید؛ امروز مترو را که با ۷۰ کیلومتر تحویل گرفتیم با ۳۰۰ متر ساخته‌ایم؛ پس محیط زیست برای ما مهم بوده که این کار‌ها انجام گرفته است.
 
اگر شما بحث بلند مرتبه سازی را مطرح می‌کنید این قانون دولت ۴ درصدی‌ها است؛ وزارت راه وشهرسازی شما در شورای عالی شهرسازی تصویب می‌کند و می‌شود حق مردم؛ ما در شهرداری کارهای اجرایی آن را انجام می‌دهیم.
 
از صداقت و اخلاق سخن می‌گویید؛ به هر حال همه دیدند و شنیدند که جنابعالی گفتید من ۱۰۰ روزه تحول اقتصادی انجام می‌دهم؛ بعد هم که از شما سوال کردند گفتید نه آدمی که چنین حرفی بزند عقل ندارد؛ من می‌گویم صداقت ندارید به اضافه آن.
 
شما می‌گویید شفاف سازی، اما هر پرونده را یک مهر محرمانه بر روی آن می‌زنید و می‌شود دولت ۴ درصدی؛ همین پتروشیمی که می‌گویید چگونه شغل در آن ایجاد می‌شود؟ باید به شما گفت که این ۴ درصدی‌ها که آقای جهانگیری دوستان شما هستند آن را به صورت مواد اولیه به کشورهمسایه صادر می‌کنند بدون اینکه به زیردستانشان منتقل کنند؛ خواستید من (اسناد آن را) ارائه می‌دهم؛ چون مکلفم اخلاق را رعایت کنم.
 
این ۴ درصد همان دلالان زالو صفتند. آقای روحانی همان فردی که شما مطرح کردید و امروز درزندان است باید پرسید ازچه کسی لوح تقدیر دریافت کرد؟ آقای روحانی شما از این شخص به عنوان نمونه کار اقتصادی تقدیر کردید.
 

 
مردم ما می‌دانند که امروز در کشور ظرفیت و اعتبارات وجود دارد واقعا می‌توان ارز کشور را به دو برابر تبدیل کرد؛ البته نه با این سیستم رانتی شما که به همان ۴ درصدی‌ها تعلق گیرد و ۱۰ هزار میلیارد تومان سود ببرند. اگر لازم شد من در این رابطه مطالبی را می‌گویم.
 
آقای جهانگیری شما امروز کمک کار اقای روحانی هستید تا در رابطه با عدد و رقم به وی کمک کنید. اشکال هم ندارد این از پدیده‌هاست.
 
آماری که من عرض کردم پیرامون اینکه آقای روحانی قول داده ۴ میلیون شغل ایجاد کند و طی ۱۰۰ روزتحول اقتصادی صورت دهد با استناد به سایت رسمی آقای روحانی رئیس محترم جمهور است؛ من از دوستان خواهش کردم تصویر و نطق آقای روحانی را که در تبلیغاتشان در این رابطه مطرح کردند پخش کنند که دوستان اجازه ندادند البته این در فضای مجازی گذاشته می‌شود و مردم خود مطلع می‌گردند.
 
شما (جهانگیری) به عنوان معاون رئیس جمهور داوطلب شدید؛ صداقت شما در رقابت با آقای روحانی چند روز دیگر ثابت خواهد شد؛ شما مدیری اجرایی هستید و حاضر شده اید دستاویز سیاسی دیگران شوید؛ مجموعه برنامه‌های دولت شما یا "نبود سرمایه" بوده است یا "دفاع از همان ۴ درصد".
 
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی

 
عدالت اجتماعی یک از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نظام ما نیست؛ در سنوات اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله طبقاتی از ۳۶ صدم درصد به ۴۷ صدم درصد هستیم.
 

 
راهکار برون رفت از این وضعیت آن است که ما نسبت به دهک‌های پایین افزایش یارانه داشته باشیم؛ در گام اول باید یارانه سه دهک پایین افزایش یابد؛ در گام دوم به یارانه افراد تحت پوشش سازمان‌های حمایتی افزوده شود؛ نسبت به دهک‌های متوسط نیز تسهیلاتی ارائه شود.
 
اگر اقدام فوری در رابطه با کم کردن فاصله طبقاتی در کشور انجام نشود شاهد بروز بحران‌های اجتماعی خواهیم بود.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی
 
اولین مشکل در راه ازدواج، اشتغال می‌باشد. ایجاد امید به آینده درجامعه هم برای رفع این معضل می‌تواند نقش آفرین باشد.
 

 
در دوره ده ساله از سال ۸۳ تا ۹۳ یک جمعیت ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری آماده ورود به بازار کار بودند که از این میان تن‌ها ۶۰۰ هزار نفر شغل یافتند.
 
وضع درآمدی کشور در آن سال‌ها بسیار خوب بود، اما دیدیم دهه شصتی‌های در این زمان ر‌ها شدند و جامعه با مشکلاتی رو به رو شد.
 
رتبه شرایط کسب و کار از ۱۵۲ به ۱۲۰ رسیده است و اعتماد به سرمایه‌گذاری در جامعه ایجاد شده که از پیش نیاز‌های ایجاد شغل می‌باشد که شغل نیز از لازمه‌های ایجاد ازدواج است.
 
اسحاق جهانگیری
 
رویکرد قالب دولت یازدهم نیز به مسائل اجتماعی نگاهی منحصر به فرد بود و نگاه امنیتی و آمرانه به مسائل اجتماعی را تغییر داد.
 

 
دولت الکترونیک یکی از زمینه هایی است که سریعا باید در کشور اجرا شود و موجب سامان دادن به نظام اداری ما شود.
 
هرجا با مشکلی روبرو می‌شویم مهمترین تکیه گاه ما نخبگان هستند؛ وضع علمی کشور در رتبه‌ای بسیار عالی قرار دارد.
 
مصطفی هاشمی طبا
 
امکان بزرگتر شدن دولت بدون توانمندی اقتصادی امکان پذیر نیست.
 

 
از مسئله مسکن واجب‌تر مسئله اشتغال است و این مسئله بدون توجه به ابعاد ایجاد سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف امکان پذیر نیست.
 
با حجم وامی که از طریق بانک‌ها مصوب شده مسئله مسکن علی رغم رکود حاکم بر آن قابل حل است.
 
مصطفی میرسلیم
 
امکانات در کشور بایدمتناسب با ظرفیت‌های زیستی پخش شود و متناسب با آن و با بهره گیری از نیروی انسانی پیشرفت در کشور حاصل شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *