8 سرلشکر سپاه را بیشتر بشناسید + تصاویر
بدون تردید یکی از عوامل اصلی قدرت و توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که باعث وحشت و ترس دشمنان شده، اقتدار فرماندهان ارشد جمهوری اسلامی است.
-گروه سیاسی: بدون تردید یکی از عوامل اصلی قدرت و توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که باعث وحشت و ترس دشمنان شده، اقتدار فرماندهان ارشد ماست؛ اقتداری که در سایه رهنمودها و سیاستهای نظامی فرمانده معظم کل قوا تعریف میشود.
در جمهوری اسلامی، درجه "سرلشکر" به بالاترین رتبه و مقام در نیروهای مسلح اطلاق میشود؛ درجهای که باید توسط قرمانده کل قوا به یک نظامی تحویل داده شود؛ شجاع بودن، توانایی هدایت منسجم و بهره گیری از هوش نظامی، از مهمترین شاخصههای یک سرلشکر است.
در ادامه با ۸ سرلشکر سپاه پاسداران به ترتیب (حروف الفبا) بیشتر آشنا میشویم:
سرلشکر مصطفی ایزدی
سرلشکر مصطفی ایزدی سالها فرمانده نیروی زمینی سپاه بود و جزو فرماندهان تاثیرگذار در دفاع مقدس محسوب میشود.
وی پس از حضور در ستادکل نیروهای مسلح، مسئولیتهای مهمی را بر عهده داشت و در سالهای اخیر نیز به درجه سرلشکری نائل شده است.
سرلشکر محمد باقری
محمد حسین افشردی معروف به محمد باقری ریاست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است. وی برادر سردار شهید حسن باقری، از فرماندهان ایران در دوران ۸ سال دفاع مقدس است. وی پیش از این در مسئولیت معاونت اطلاعات و عملیات در ستادکل نیروهای مسلح فعالیت میکرد. سردار سرلشکر محمد باقری از فرماندهان جنگ ۸ ساله ایران و عراق است که به گفته خود از زمانی که حوادث کردستان شروع میشود به عضویت در سپاه پاسداران درآمده و از تابستان سال ۵۹ رسما به عضویت سپاه پاسداران میرسد.
وی از تبحر بالایی در امور اطلاعاتی و عملیاتی برخوردار بوده و تا کنون نیز در همین مسئولیت در ستاد کل نیروهای مسلح فعالیت میکرد. باقری همزمان با ایزدی به درجه سرلشکری مفتخر شده است. محمد باقری در سالهای پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای بسیاری را در سازماندهی انقلابیون انجام داد و با آغاز فعالیت سپاه به جمع پاسداران انقلاب اسلامی پیوست.
پس از آغاز جنگ تحمیلی به عنوان اولین مسئول اطلاعات و عملیات سپاه منصوب شد و در کنار برادر شهید خود از هیچ ایثار و جوانمردی دریغ نکرد. وی هم اکنون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و از طرفی ریاست موسسه شهید حسن باقری را به عهده دارد که ضمن خدمت در عرصه دفاعی به حفظ و نشر آثار ارزشهای دفاع مقدس نیز مشغول است.
وی هم اکنون با حکم فرمانده معظم کل قوا، رئیس ستادکل نیروهای مسلح است.
سرلشکر محمدعلی جعفری
محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران، تاکنون سوابق درخشانی را در بخشهای مختلف این نیرو بهجا گذاشته است.
سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری متولد سال ۱۳۳۶ در یزد است که تحصیلات خود تا مقطع دبیرستان را در این شهرستان به پایان رساند؛ وی در سال ۱۳۵۶، در رشته معماری در دانشگاه پذیرفته شد و فعالیتهای سیاسی خود را نیز در همان دوران شروع کرد.
در جریان مبارزات مردم انقلابی تهران، همدوش مردم و دانشجویان در تظاهرات شرکت کرد و در آستانه پیروزی انقلاب نیز دستگیر و به زندان افتاد؛ پس از ماجرای انقلاب فرهنگی و بستهشدن دانشگاهها، در جهاد علمی دانشگاه به فعالیت ادامه داد و پس از شروع جنگ به عنوان یک بسیجی عازم جبههها شد و در سال ۱۳۶۰ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
فرمانده جدید سپاه پاسداران به دلیل ضرورت جبههها تا پایان جنگ به صورت پیوسته و به عنوان فرمانده قرارگاههای عملیات غرب و جنوب مشغول خدمت شد که از جمله مسئولیتهای وی، معاونت عملیات سپاه سوسنگرد و فرماندهی تیپ عاشورا، قرارگاه قدس و قرارگاه نجف است.
سرلشکر جعفری پس از پایان جنگ برای ادامه تحصیل به دانشگاه مراجعه کرد و در سال ۱۳۷۱ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته معماری شد.
وی همزمان با تحصیل نیز به عنوان، مسئول عملیات ستاد مشترک و جانشین نیروی زمینی سپاه مشغول فعالیت بود و از سال ۱۳۷۱ مسئولیت فرماندهی نیروی زمینی سپاه را به مدت ۱۳ سال بر عهده گرفت، که در ۵ سال آخر آن، مسئولیت فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران نیز بر عهده وی بود.
سرلشکر غلامعلی رشید
سرلشکر غلامعلی رشید از فرماندهان ارشد سپاه در دوران دفاع مقدس به شمار میرود که تحلیلهای جامع و عمیق وی در طی سالهای اخیر در موضوعات مختلف همچون جنگ تحمیلی، نبردهای حزب الله لبنان، جنگهای منطقه و چشم انداز آینده همواره مورد توجه کارشناسان بوده است.
وی مسئولیتهایی، چون فرماندهی قرارگاه فتح در عملیات بیت المقدس و مسئول عملیات قرارگاه مرکزی سپاه را پیش از حضور در ستادکل نیروهای مسلح تجربه کرده است.
سرلشکر رشید پیش از انتصاب به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح بود.
سرلشکر محسن رضایی
سرلشکر محسن رضایی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۶ فرمانده کل سپاه بوده و نقش مهمی در هدایت نیروهای مسلح کشورمان در دفاع مقدس بر عهده داشته است.
رضایی هنوز هم در جلسات و نشستهای فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح با رهبر انقلاب حضور فعال دارد و عضو ثابت جلسات پیشکسوتان دفاع مقدس است.
او هم اکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
سرلشکر قاسم سلیمانی
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی متولد سال ۱۳۳۶ از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده نیروی قدس سپاه است.
وی اهل شهر "رابر" در استان کرمان است و در طول جنگ هشت ساله ایران و رژیم بعث عراق، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله بود.
این روزها رسانهها و نشریات بین المللی او را یکی از تاثیرگذارترین شخصیتها در غرب آسیا و حتی جهان میدانند.
سرلشکر یحیی صفوی
سرلشکر «یحیی رحیمصفوی»؛ متولد ١٣٣١ در شهرستان لنجان استان اصفهان. او در سال ١٣٥٠ در دانشگاه تبریز در رشته زمینشناسى قبول شد و مدرک کارشناسی خود را در سال ١٣٥٤ اخذ کرد و بعد از جنگ تحمیلی و در سال ١٣٧٤، فوقلیسانس جغرافیای سیاسی را از دانشگاه امامحسین (ع) و دکترای همین رشته را در سال ١٣٨٠ از دانشگاه تربیت مدرس گرفت.
او از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در طول دوران جنگ بود. او در سال ١٣٧٦ پس از استعفای «محسن رضایی» با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل سپاه منصوب شد و در همان حکم نیز ایشان، به «رحیمصفوی» درجه سرلشکری اعطا کردند. او در سال ١٣٨٦، پس از جابهجایی از فرماندهی کل سپاه، به سمت دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح منصوب شد.
سرلشکر سید حسن فیروزآبادی
سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی ٦۶ ساله و متولد مشهد. او مهرماه سال ١٣٦٨ در حکمی از سوی مقام معظم رهبری به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. فروردینماه ١٣٧٤ مقام معظم رهبری در آستانه روز ارتش، در مراسمی با حضور فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح، به «سیدحسن فیروزآبادی»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درجه سرلشکری با ۹ سال ارشدیت اعطا کردند.
او که تا تیر ماه سال گذشته رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بود جای خود را به «محمدحسین باقری» داد و به حکم مقام معظم رهبری به سمت «مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا» منصوب شد.
نظرات بینندگان
سلام و صلوات بر سرداران شهید بخصوص سردار ذوالفقار شهید حی و حاضر ،،سردار سلیمانی ،،افتخار دنیا و آخرت ایران و ایرانیان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *