صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اکثر پرونده‌های موجود در شوراهای حل اختلاف ایلام به صلح و سازش منجر می‌شود

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱:۵۹
کد خبر: ۳۰۵۵۸۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رزم گفت: با توجه به اینکه بافت قبیله‌ای و عشایری در ایلام حاکم است و ریش سفیدان و معتمدین محل از احترام خاصی در بین جامعه برخوردار هستند بیشتر پرونده‌های شعب شوراهای حل اختلاف بخصوص در شهرستان‌ها و بخش‌ها و روستا‌ها به صلح و سازش منجر می‌شود.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، هیئت بازرسی عالی رتبه شوراهای حل اختلاف مرکز به سرپرستی مهدوی معاون قضایی رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور، داریوش وثوقی سرپرست اداره کل بازرسی و بررسی شکایات مرکز امور شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه، رضا خانی نژاد مدیرکل آمار و برنامه‌ریزی مرکز شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه و محسن مومنی رئیس اعتبارات مرکزشورای حل اختلاف قوه قضائیه از شوراهای حل اختلاف استان ایلام بازدید به عمل آوردند.

این هیئت عالی رتبه ابتدا با حضور در مجتمع شوراهای حل اختلاف شهرستان ایلام از شعب مختلف حکمی و صلحی این مجتمع بازدید به عمل آوردند.

مهدوی معاون ریاست شوراهای حل اختلاف کشور ضمن تقدیر و تشکر از زحمات همه اعضای شوراهای حل اختلاف گفت: فلسفه وجودی شوراهای حل اختلاف اصلاح ذات البین و سازش در بین مراجعین به دستگاه قضایی است.

وی در ادامه گفت: از اعضای شورای حل اختلاف انتظار می‌رود که بیشتر به سمت صلح و سازش حرکت کنند که این امر باعث فصل خصومت وسازش دائمی می‌شود.

معاون قضایی رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه در ادامه تأکید کرد: دادستان‌ها پرونده‌هایی را که احتمال صلح وسازش می‌دهند را از ابتدا به شوراهای حل اختلاف ارجاع می‌دهند تا درهمان ابتدای امر با پادرمیانی اعضاء محترم شورا‌ها این گونه پرونده‌ها به صلح و سازش خاتمه یابد و شاهد کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی باشیم.

در ادامه حضوراین هیئت بازرسی، از شوراهای حل اختلاف شهرستان ایوان، چرداول، سیروان، ملکشاهی، مهران و بخش چوار بازرسی به عمل آمد.

مهدوی در بازرسی از شوراهای حل اختلاف شهرستان چرداول از وضعیت موجود و عملکرد بسیار خوب شوراهای حل اختلاف مخصوصاَ درا مر اصلح ذات البین و صلح و سازش در پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف گفت: شوراهای حل اختلاف چرداول از شوراهای نمونه استان و بلکه کشور است و جا دارد از تلاش و کوشش همه اعضا محترم شورا کمال تقدیر و تشکر را داشته باشم و انشاءالله این شورا مورد تشویق قرار خواهد گرفت.

همچنین هیئت بازرسی از شوراهای حل اختلاف بخش چوار از توابع شهرستان ایلام بازدید به عمل آورده و از وضعیت موجود و عملکرد خوب و منظم اعضاء شورا در امر رسیدگی به پرونده‌های وارده اعلام رضایت نمودند.

در پایان این بازرسی سه روزه مهدوی و اعضاء هیئت بازرسی با محمد رزم رئیس کل دادگستری استان دیدار و گزارشی از بازرسی به عمل آمده خدمت وی ارائه دادند و از زحمات همه اعضا شورا‌ها بخصوص تلاش‌های چشمگیر داوودی معاون قضایی و رئیس شوراهای حل اختلاف استان تقدیر و تشکر کرده و خواستار تشویق اعضاء فعال شوراهای حل اختلاف استان ایلام شدند.

محمد رزم رئیس کل دادگستری استان در این دیدار با تبریک اعیاد شعبانیه از حضور مهدوی و هیئت همراه به استان ایلام تقدیر و تشکر کرد و ادامه داد: در استان ایلام با توجه به اینکه بافت قبیله‌ای و عشایری برآن حاکم است و ریش سفیدان و بزرگان و معتمدین محل از احترام خاصی در بین جامعه برخوردار هستند ما سعی کرده‌ایم از وجود این گونه افراد در شوراهای حل اختلاف استفاده کنیم و به همین علت در بیشتر شعب ما بخصوص در شهرستان‌ها و بخش‌ها و روستا‌ها بیشتر پرونده‌ها به صلح منجر می‌شود.

وی در ادامه اظهار کرد: در کنار شوراهای حل اختلاف ماهیئت صلح استان را تشکیل داده‌ایم که اعضای این هیئت بزرگان وریش سفیدان اقوام و طوایف هستند و پرونده‌های پیچیده و سخت مانند قتل را به آن‌ها ارجاع می‌دهیم و بحمدالله در طول سال گذشته بیش از شش پرونده قتل که حکم قصاص آن‌ها صادر و درمرحله اجرا بود توسط این هیئت به صلح و سازش منجر شد واولیاء دم از قصاص چشم پوشی و باهم به سازش رسیدند و مطمئناً این نوع صلح و سازش پایدار و دائمی خواهد بود و پرونده‌های دیگری به دنبال نخواهد داشت.

رئیس کل دادگستری استان ایلام در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه استان ایلام از استان‌های محروم بوده نیاز به توجه ویژه بخصوص در امر امکانات اداری و جذب نیرو برای فعالیت بیشتر و چشمگیری شوراهای حل اختلاف دارد، زیرا که استان ایلام با وجود معتمدین و ریش سفیدان و بزرگان دارای پتانسیل خوبی است و می‌توان از این پتانسیل برای کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم قضایی استفاده کرد.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *