صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توافقی که به ضرر عربستان تمام شد/کاهش سهم عربستان از بازار نفت نسبت به ایران و عراق

۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۵:۴۵
کد خبر: ۳۰۴۹۵۴
پایگاه «راشا تودی» در گزارشی نوشت که در پی اجرا شدن طرح فریز نفتی، سهم بازار نفت عربستان در مقایسه با ایران و عراق کاهش یافته است.
به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه «راشا تودی» در گزارشی نوشت که در پی اجرا شدن طرح فریز نفتی، سهم بازار نفت عربستان در مقایسه با ایران و عراق کاهش یافته است.

تحلیلگران و متخصصان در پی آغاز طرح فریز نفتی بر این موضوع تمرکز کرده‌اند که نفت «شیل» آمریکا چگونه به قیمت بالاتر و باثبات‌تر نفت واکنش نشان می‌دهد، احتمالا با کمتر شدن سقف تولید نفت اوپک، نفت شیل نیز قسمتی از سهم بازار جهانی را از آن خود خواهد کرد.

این رقابت برای حفظ سهم بازار نفت در سطحی پایین‌تر در درون اوپک نیز وجود دارد و کشورها در هر تصمیم‌گیری و نشست جمعی برنامه کاری خود را دنبال کرده و در فکر پیش بردن آن هستند.

«کریستوف روئل»، کارشناس اقتصادی در سازمان سرمایه‌گذاری «ابوظبی» معتقد است که عربستان به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت خام اوپک در حال از دست دادن سهم بازار خود است در صورتی که ایران و عراق برنده‌های طرح فریز نفتی هستند.

بلومبرگ نوشت: روئل در نشست هفته گذشته دبی گفته است که اگر به دنبال برنده‌های طرح کاهش سطح تولید نفت خام هستید می‌توانید از ایران و عراق یاد کنید.

این تحلیلگر اقتصادی در ادامه گفت: عربستان سعودی از کاهش سهم بازار نفت خود آگاه بوده اما به دلیل تثبیت بازار جهانی نفت تن به امضای توافقی داد که ریاض را ملزم به کاهش سطح تولید نفت خام کرده و ایران را از این کاهش سطح تولید معاف می‌کرد.

کاهش فزاینده قیمت نفت پیش از تصویب طرح فریز نفتی عربستان را با کسری بودجه شدیدی مواجه کرد و شکاف زیادی در پروژه‌های وابسته به نفت عربستان ایجاد کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: عربستان در حالی این توافق را امضا کرد که از این موضوع آگاهی داشت که ایران از آزادی عمل خود در راستای افزایش سطح تولید نفت استفاده خواهد کرد و عراق نیز به این توافق پایبند نخواهد بود.

اکنون تحلیلگران بر این مسئله متمرکز شده‌اند که آیا طرح فریز نفتی تا پایان سال جاری نیز ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر و در حال حاضر به نظر می‌رسد که اتفاق نظری برای ادامه طرح فریز نفتی تا ماه ژوئن وجود دارد اما مذاکرات بیشتر در این راستا به خصوص با کشورهای غیر عضو اوپک مانند روسیه باید صورت گیرد.

راشا تودی در بخش دیگری از این گزارش نوشت: منابع نزدیک به عربستان گزارش دادند که احتمالا در ادامه این طرح خواستار کاهش سطح تولید نفت از سوی ایران نیز شود و از کشورهایی مانند عراق که به این توافق پایبند نبوده‌اند نیز خواستار پایبندی به طرح فریز نفتی شود اما در حالی که که ایران به دنبال افزایش سطح تولید نفت خام در پی لغو تحریم‌ها است بعید به نظر می‌رسد که با کاهش سطح تولید نفت موافقت کند و اجرای طرح فریز با چنین شرایطی برای عربستان دشوار خواهد بود.








ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *