صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیویورک‌تایمز: تنش‌های سیاسی در "افغانستان" افزایش یافته است

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۳۰۳۹۸۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
نیویورک تایمز نوشت: مقام‌های نزدیک به اشرف غنی می‌گویند که رییس‌جمهور افغانستان با چالش‌های بزرگی در ماه‌های پیش رو مواجه است؛ طالبان و افراد وابسته به داعش اخیرا حملات وحشیانه را در سراسر کشور آغاز کردند و بسیاری از متحدان دوران انتخابات در مقابل وی قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل  روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: در نشانه‌ دیگری از یک سال دشوار پیش‌روی اشرف غنی، حامیان معاون اول وی روز چهارشنبه در یک ولایت شمالی علیه آنچه به حاشیه راندن ژنرال دوستم اعلام شده، اعتراض کردند.
 
در ادامه این گزارش آمده است: معاون رییس‌جمهور، ژنرال دوستم عملا به‌دلیل یک پرونده‌ جنایی علیه او و محافظانش که به ربودن رقیب سیاسی و شکنجه و تجاوز به او متهم هستند، تحت بازداشت خانگی قرار دارد. اما این پرونده به بن بست خورده و معاون رییس‌جمهور ظاهرا بجای حل این موضوع در دادگاه به اعتراضات خیابانی علیه غنی روی آورده است.
 
مقام‌های نزدیک به غنی می‌گویند که رییس‌جمهور با چالش‌های بزرگی در ماه‌های پیش رو مواجه است. طالبان و افراد وابسته به داعش اخیرا حملات وحشیانه را در سراسر کشور آغاز کردند. غنی هم‌چنین با تحولات سیاسی تازه‌ مواجه است که بسیاری از متحدان دوران انتخابات را مقابل او قرار می دهد.
 
آنچه که به هرج‌ومرج سیاسی می‌افزاید، بازگشت قریب‌الوقوع گلبدین حکمتیار است. بازگشت حکمتیار، یکی از تفرقه‌اندازترین چهره‌ها در سیاست افغانستان، برای دیگر جناح‌ها ناراحت‌کننده است. او در شرق افغانستان دیده شده و قرار است به زودی به کابل بیاید.
 
صادقی‌زاده‌ی نیلی عضو پارلمان افغانستان در این رابطه می‌گوید: اشتباهات غنی در سال پیش رو احتمالا او را مشوش خواهد ساخت. او گفت رییس‌جمهور تلاش کرده است قدرت و تصمیم‌گیری رادر یک تیم کوچک متمرکز سازد.
 
نیلی گفت که اگر غنی به این رفتار ادامه دهد، «کنترل اوضاع از دست وی خارج می‌شود». اعتراض روز چهارشنبه علیه غنی که به گفته‌ شرکت‌کنندگان حدود 2000 تن را شامل بود، توسط دفتر ژنرال دوستم سازمان‌دهی شده بود. حامیان و دستیاران او گفتند این اعتراض، در ولایت جوزجان، آغاز اعتراض‌های دیگر در ولایت‌های شمالی در آینده است.

عنایت‌الله بابر فرهمند رییس دفتر ژنرال دوستم، به جمعیت حاضر در اعتراضات روز چهارشنبه گفت دولت می‌خواست «رهبر شما را حذف فیزیکی کند».
 
براساس این گزارش؛‌ دادستان کل افغانستان یک پرونده‌ جنایی را علیه ژنرال دوستم و نُه محافظ‌اش باز کرده و بسیاری از افغان‌ها امیدوار بودند که عدالت اجرا شود. اما این پرونده ماه‌ها به درازا کشیده است و بسیاری از افغان‌ها احساس می‌کنند بعید است معاون رییس‌جمهور تحت پیگرد قرار بگیرد.
 
به گفته‌ یک مقام ارشد افغانستان که اجازه‌ صحبت کردن علنی را نداشت، حکومت به‌دنبال وادار کردن ژنرال دوستم به تبعید در ترکیه برای بار دوم، به‌عنوان یک راه‌حل آبرومندانه، است. این مقام گفت که آقای غنی دوبار در مورد این برنامه با رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، صحبت کرده است و یک بار یک هواپیمای ترکی در کابل فرود آمد تا ژنرال را ببرد، اما دوستم حاضر به ترک کشور نشد.
 
پس از یک رشته‌ حملات طالبان در ماه‌های اخیر، از جمله حمله هفته‌ گذشته در ولایت بلخ که در آن 10 بمب‌گذار انتحاری طالبان در بزرگترین پایگاه ارتش در شمال نفوذ کردند و سربازان غیرمسلح را قتل‌عام کردند، فشار بر دولت غنی در حال افزایش بوده است. وزارت دفاع می‌گوید 135 سرباز کشته شدند، اما بسیاری از مقام‌ها می‌گویند که این تعداد به احتمال زیاد بسیار بالاتر است، احتمالا حدود 300 تن.
 
اطلاعات روز نوشت: از لحاظ سیاسی نیز تنش‌ها افزایش یافته است. هفته‌ گذشته، غنی احمدضیا مسعود، «نماینده‌ ویژه‌ خود برای حکومتداری خوب» که ارشدترین مقام تاجیک در مبارزات انتخاباتی‌ و یکی از متحدان مبارزات انتخاباتی‌ وی بود، را برکنار کرد.
 
این روزنامه آمریکایی در پایان نوشت: کارمندان آقای مسعود، یک روز پس از برکناری وی، از ورود به دفتر منع شدند، محافظان آن‌ها خلع‌سلاح شدند. به گفته‌ برخی از مقام‌ها و تحلیلگران، آقای حکمتیار نیز شاید یک متحد دردسرساز برای آقای غنی باشد.
 
آقای نیلی، یک عضو پارلمان، گفت: «رییس‌جمهور غنی حکمتیار را می‌آورد که به حکومتش بپیوندد، اما باتوجه به توانایی آقای حکمتیار و حمایت مردمی از او، فکر نمی‌کنم وقتی او بیاید رییس‌جمهور غنی توانایی کنترل او را داشته باشد».
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *