صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هیچ روستای ده خانواری وجود ندارد که برق نداشته باشد/خرید هواپیما با اقساط 18 ساله یعنی اعتماد به ایران

۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹:۱۳
کد خبر: ۳۰۳۹۰۷
کاندیدای دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری گفت: در صد روز اول دولت یازدهم قدم‌های مثبتی در سیاست خارجی،‌کاهش تورم، سرمایه گذاری و بهبود فضای اینترنت برداشته شد.
به گزارش گروه سیاسی ، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی کاندیدای دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری در برنامه با دوربین شبکه یک سیما گفت: در صد روز اول دولت یازدهم قدم‌های مثبتی در سیاست خارجی،‌کاهش تورم، سرمایه گذاری و بهبود فضای اینترنت برداشته شد.

وی در ابتدا اظهار کرد: چهار سال پیش تصمیم گرفتیم تا مسیرمان مسیر اعتدال باشد چرا که افراط و خشونت باعث پیشرفت هیچ ملت و دولتی نمی‌شود.

روحانی ادامه داد: ما باید در چارچوب قانون اساسی، قوانین کشور و خواست مردم مدیریت کشور را برعهده می‌گرفتیم. در سال ۹۲ زمانی که کار را با هم آغاز کردیم مشکلات با فراوانی مواجه بودیم اما در عین حال امیدهای زیادی داشتیم. من از ابتدا امیدوار بودم که با آن امیدها می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم.

روحانی همچنین گفت: در آن زمان جوانان و جامعه ما از بیکاری رنج می‌بردند. جوانانی که متولد دهه شصت بودند اواسط دهه هشتاد باید به شغل می‌رسیدند؛ متاسفانه کار زیادی انجام نشد و شرایط کشور از لحاظ تورم نگران کننده بود و اشتغال به موضوعی مهم تبدیل شد.

وی ادامه داد:‌ مردم با تورم بالایی روبه رو بودند و هر روز به این فکر می‌کردند که اجناس را بخرند و انبار کنند چرا که احساس می‌کردند شرایط بدتر خواهد شد، کارخانه‌ها و تولیدی‌ها از کار افتاده بودند،‌ قدرت خرید مردم کم شده بود و دیگر احساس امنیت نمی‌کردند. از سوی دیگر قطعنامه‌هایی بالای سر مردم بود؛ مخصوصا قطعنامه ۱۹۲۹ که شرایط را برای کشورمان در مرز بحران قرار داده بود.

این کاندیدای دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: مردم دیگر به آینده‌ خودشان اعتماد نداشتند بنابراین در آغاز تشکیل دولت مهم بود که ما در ۵ مورد به تصمیم و عمل برسیم. اولین مورد مذاکره هسته‌ای و گفت‌وگو با دنیا بود،‌ دوم برای مهار تورم که افسارگسیخته و مردم را نگران کرده بود تدبیری اندیشیده شد. همچنین کارگاه‌های تولیدی را به حرکت درآوردیم و از رکود خارج کردیم.

وی ادامه داد:‌ چهارمین کاری که انجام دادیم در رابطه با افزایش قدرت خرید مردم بود. همچنین به عنوان پنجمین مورد تاکید داشتیم تا مردم ارتباط آسان تری را با اطلاعات و دنیا داشته باشند. برای هر ۵ موضوع در همان ماه‌های اولیه تصمیمات لازم اتخاذ شد که موضوع اول را خودم مدیریتش را به عهده گرفتم. هر هفته دو الی سه جلسه برای مذاکرات هسته‌ای دو جلسه برای اقتصاد و مهار تورم و رونق تولید برگزار می‌کردیم.

روحانی خاطر نشان کرد: قدرت خرید مردم را به ستاد اقتصادی و موضوع ارتباطات آسان مردم با دنیا را به وزارت ارتباطات سپردیم تا مردم برای تماس‌هایشان با جهان احساس نگرانی نداشته باشند. خوشبختانه ما در همان ماه های اولیه و صد روز اول در همه زمینه‌ها قدم برداشتیم و من گزارش آن را در روز صدم به اطلاع مردم رساندم.

وی در ارتباط با اولین توافق هسته‌ای ایران در دولت یازدهم  گفت: در آذر سال ۹۲ ما به توافق موقتی رسیدیم که بر اساس آن تحریم‌ها اضافه نمی‌شد و در برخی موارد هم تحریم‌ها برداشته شد ایران تصمیم گرفت تا مذاکرات را ادامه دهد.

رئیس جمهور در ادامه این برنامه با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال یادآور شد: مساله اشتغال یکی از موضوعات مهم است برای همین در این موضوع برنامه ریزی خوبی انجام دادیم در سال‌های ۹۲ و ۹۳ حدود ۶۴۰ هزار نفر اشتغال خالص در کشور داشتیم. اگر در هشت سال گذشته همین تعداد شغل هر ساله ایجاد می‌شد دیگر مشکلی به نام اشتغال نداشتیم. مسائل و مشکلات جامعه با حرف حل نمی‌شود اگر اشتغال می‌خواهیم اولین قدم این است که پول‌ها از دلالی به سمت سرمایه‌گذاری برود.

وی در همین راستا گفت: برای اینکه سرمایه‌گذاری ایجاد شود به امنیت نیاز داریم‌. مردم باید نسبت به آینده خود مطمئن باشند چرا پیش از سال ۹۲ سرمایه‌گذاری انجام نمی‌شد؟ چون مردم نمی‌دانستند که چند روز بعد با چه ناامنی روبه رو هستند. لحن بعضی از مسئولین لحن تقابل با دنیا بود. آن‌ها هم همین لحن را برای ما استفاده می‌کردند. از روز اول حرف من این بود که با مردم ایران باید با لحن تکریم حرف زد.

روحانی با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری برای ایجاد اشتغال در کشور اظهار کرد: باید زمینه را برای سرمایه‌گذاری آماده کنیم، مردم به سادگی سرمایه‌شان را به کار نمی‌اندازند اگر امنیت نباشد سرمایه را وارد کار دلالی می‌کنند سرمایه گذاری یعنی اعتماد بلند مدت نه مردم نه ایرانیان خارج از کشور و نه خارجی ها این اعتماد را پیش از این نداشتند. امروز بعد از سه سال و نیم اعتماد در جهان ایجاد کرده‌ایم. افرادی می‌آیند در خرید هواپیما سرمایه‌گذاری می‌کنند و می‌دانند که اقساط آن هجده ساله است؛ این یعنی اعتماد جهان به ایران و مردم نسبت به سرمایه‌گذاری.

وی افزود: من در هر استانی که سفر کرده‌ام با کارآفرین ها جلساتی داشتم و همه اعلام کردند که سرمایه‌گذاری‌های بزرگی انجام داده‌اند.

روحانی خطاب به منتقدانش گفت:‌ برخی‌ از کلمه افتتاح خوششان نمی‌آید فکر می‌کنند که ما وارد یک استان می‌شویم و در همان حال تصمیم می‌گیریم ده‌ها جا را افتتاح کنیم این افتتاح‌ها حاصل سال‌ها تلاش است که با مدیریت به انجام رسیده است. در شیراز ورزشگاه ۵۰ هزار نفری که بیست سال از زمان کلنگ زنی آن گذشته بود را افتتاح کردیم. ملت می‌دانند که در این دولت پتروشیمی‌های متعددی افتتاح شد و تولید پتروشیمی نه میلیون تن افزایش پیدا کرده و بر اساس آن درآمد سالانه ۵.۵ میلیارد دلار افزایش یافته است.

این کاندیدای انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری در ارتباط با مساله فناوری نیز گفت:‌ برای ایجاد اشتغال موضوع فناوری مساله‌ای مهم است. برخی بنگاه‌های تعطیل شده یا نیمه تعطیل دیگر نمی‌ارزد که راه‌اندازی شود چرا که دستگاه‌هایشان قدیمی شده است. اگر می‌خواهیم با دنیا رقابت کنیم با تجهیزات قدیمی نمی‌توان این کار را کرد. باید کارگاه‌هایی ایجاد شود که سال‌ها توان رقابت داشته باشد نه اینکه جوانان وارد یک بنگاه تولیدی شوند و دو سال بعد همان بنگاه تعطیل شود.

وی با بیان اینکه برای فناوری نیاز به شرکت‌های دانش بنیان داریم، گفت: سه هزار شرکت مورد اعتماد دانش بنیان در این دولت شروع به کار کرده‌اند که به آن‌ها وام می‌دهیم سال گذشته درآمد آن‌ها سی هزار میلیارد تومان بوده است به علاوه ما می‌توانیم با فناوری شغل ایجاد کنیم.

روحانی در همین رابطه اظهار کرد: امروز صد هزار شغل با اینترنت ایجاد می‌شود. بعضی از روستاییان با شبکه اجتماعی گردشگر جذب می‌کنند و صنایع دستی خود را صادر می‌کنند. ‌۲۷ هزار روستای ما در این دولت به اینترنت مجهز شد.

روحانی خاطر نشان کرد: امروز خوشحالم به مردم اعلام کنم که هیچ روستای ده خانواری وجود ندارد که برق نداشته باشد، هیچ روستای بیست خانواری وجود ندارد که آبرسانی به آن انجام نشده باشد و اکثر روستاها قریب به اتفاق از نعمت گاز استفاده می‌کنند و تا پایان این دولت حدود ده هزار روستای ما از نعمت گاز بهره‌مند می‌شوند.

وی افزود: در بخش اشتغال در حوزه های فناوری،‌ مدیریت و بازار صادرات مشکل داشتیم. در سال 94 بعضی از تولیدی‌ها فعالیت می‌کردند اما محصولشان در انبار باقی می‌ماند چرا که مردم قدرت خرید نداشتند ما باید برای مردم قدرت خرید ایجاد کنیم و بازار صادرات را مهیا کنیم برای بازار صادراتی باید با دنیا رابطه داشته و در تعامل سازنده باشیم.

روحانی با بیان اینکه طرح کارورزی اولین طرح اجرایی دولت دوازدهم خواهد بود گفت:‌ شورای عالی اشتغال در 5 بهمن سال 95 طرحی به نام کاروزی را تصویب و در دو استان به عنوان نمونه اجرا کرد. در این طرح جوانان برای کارآموزی و کاروزی چند ماه دعوت به کار می‌شوند و اگر خوب باشند در همان کارگاه‌ها باقی می‌مانند. در این دو استان آمار نشان داده که هفتاد درصد آن‌ها بر شغلی که به عنوان طرح کارورزی برداشتند باقی ماندند. این اولین اقدام دولت دوازدهم خواهد بود.

وی افزود: مردم ما باید بدانند برای اشتغال به سرمایه نیازمند هستیم. در سایه توافق هسته‌ای برجام از امسال از حوزه نفت و سایر محصولات نفتی بیست میلیارد دلار  بر درآمد کشور افزوده می‌شود. از این بیست میلیارد دلار می‌توانیم سالی 15 میلیارد دلار را به صندوق ملی بدهیم یعنی در پایان دولت دوازدهم 60 میلیارد دلار در صندوق ملی پس انداز شده و از این پول باید استفاده کرد تا بانک‌ها،‌ خود دولت و سرمایه‌گذاران خارجی بیایند و سرمایه‌گذاری کنند.

این کاندیدای دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: تصمیم ما بر این است تا در سال‌های آینده صادرات غیر نفتی را دو برابر افزایش دهیم وقتی به کشورهایی مثل ویتنام و ‌مالزی سفر کردم مجموعاً 400 میلیارد دلار در بخش واردات و صادرات سرمایه‌گذاری داشته چرا ما این سرمایه‌گذاری را نداشته باشیم.

روحانی گفت: ای کاش آن‌هایی که دولت را قبول نداشتند می‌آمدند و در کنار دولت منتخب مردم قرار می‌گرفتند مگر می‌شود که مردم از دولت منتخب خود نا امید شوند و به نظام امید داشته باشند مگر می‌توانیم نشاط ایجاد کنیم بدون آنکه فضای ارتباطات را فراهم کنیم امروز می‌بینید که علی رغم فشارهایی که به دولت بوده است با ایستادگی دولت فیبر نوری به اقصی نقاط کشور رسیده است.

وی در بخش دیگر این برنامه خاطر نشان کرد: باید برخی بنگاه‌های اقتصادی که به دستگاه‌های انتظامی وصل هستند در نقاط مرزی قرار بگیرند تا فضا را برای مردم و جوانان باز کنند فضای اقتصادی باید سالم باشد مگر می‌شود از مردم سلب امید کرد و انتظار داشت که کشور در منطقه اول باشد.

وی ادامه داد:‌ مردم می‌بینند که تورم مهار شده است من خوشحال هستم که ما امروز در سرمایه‌گذار موفق هستیم خوشحال هستم از اینکه جوانان ما آگاه هستند عده‌ای نباید از مقدسات کشور و دین برای حزب و گروهشان استفاده کنند دین، انقلاب اسلامی و رهبری برای احزاب هستند.

روحانی همچنین گفت: چطور می‌خواهیم اشتغال ایجاد کنیم؟ اشتغال برای حزب خودمان یا برای همه مردم فقط برای مردها یا برای خانم‌ها هم اشتغال ایجاد می‌کنیم فقط برای شهرها یا برای روستاها هم برنامه داریم.

وی با اشاره به صنعت گردشگری و توریست نیز گفت: صنعت گردشگری و توریست به شدت اشتغال ایجاد می‌کند در این دولت گردشگری دوازده درصد افزایش پیدا کرده است باید زیربنا ها را آماده کنیم ما جاده‌ها، راه آهن و هتل‌های چهار ستاره و پنج ستاره را آماده کردیم باید ناوگان هوایی و واگن‌ها را بازسازی کنیم 160 واگن جدید به راه آهن اضافه کرده‌ایم.

روحانی ادامه داد:‌ مردم باید بدانند که ما در آغاز سال 96 دریافتی خانواده‌هایی که مشمول کمیته امداد و بهزیستی بودند را سه برابر افزایش دادیم امروز حقوق کارمندان نسبت به سال  افزایش پیدا کرده است ما این مسیر را ادامه می‌دهیم در کنار زندگی مردم و اقتصاد باید آرامش ایجاد کنیم. اگر می‌خواهیم در مسیر پیشرفت حرکت کنیم باید این آرامش بدون فضای امنیتی وجود داشته باشد مذاهب و اقوام نیز باید احساس تعلق به کشور داشته باشند.

وی همچنین گفت: دانشگاه‌های ما باید امن باشد و در عین حال امنیتی نباشد. من خوشحالم که دیگر برای روز شانزده آذر بحث نمی‌کنند که آیا جلسه ای باشد یا نباشد. همه می‌دانند که آن روز،‌ روز تجمع دانشجویان است مردم باید احساس آزادی کنند من امروز خوشحالم که همه می‌توانند آزادانه دولت را نقد کنند.

روحانی یادآور شد: من به وزرای کشور و اطلاعات دستور دادم تا برای آزادی مردم تلاش کنند. ما حق مداخله در زندگی مردم  وحریم خصوصی آن‌ها را نداریم. حقوق شهروندی که یکی از وعده های من در سال 92 بود و پیش نویس آن را در صد روز اول تقدیم مردم کردم را در همین راستا به دستگاه های اجرایی ابلاغ کردیم. در ارتباط با حقوق شهروندی به همه دستگاه‌های اجرایی لایحه‌ای ابلاغ خواهم کرد تا مردم همواره احساس عزت و کرامت داشته باشند.

وی اظهار کرد: امروز ایرانیان داخل و خارج کشور احساس عزت بیشتری می‌کنند و آنهایی که علیه ایران حرف می‌زدند و ایران هراسی و اسلام هراسی ایجاد می‌کردند امروز زبانشان کوتاه شده چون می‌بینند که ایران پرچم دار مبارزه با تروریست است و ایران همان کشوری است که در سازمان ملل قطعنامه جهان عاری از خشونت را به تصویب می‌رساند.

روحانی در ادامه گفت: این همه هیئت‌های خارجی و داخلی به ایران سفر کردند و سرمایه‌گذاری در کشورمان آغاز شده است. البته همان طور که رهبری فرمودند نگاه ما به خدا و الطاف اوست و در ادامه نگاه ما همه ایرانیان عزیز و جوانان است اما در عین حال هم ثابت کردیم که قدرت آن را داریم تا با خارجی‌ها در ایران تولیداتی انجام دهیم و سی درصد آن تولیدات را صادر کنیم..

وی با بیان اینکه شهرهای مرزی ما باید به شهرهای صادراتی تبدیل شوند، یادآور شد: مردم ما می‌دانند که در آغاز این دولت قاچاق کالا 25 میلیارد دلار بود اما امروز به 12.5 میلیارد دلار رسیده است. ما باید در استان‌های مرزی سرمایه‌گذاری کنیم و شهرهایمان را برای گردشگری آماده کنیم.

روحانی در پایان گفت: من از همه مردم،‌ فرهیختگان،‌ دانشگاهیان،‌ جوانان،‌ زنان،‌ روستاییان و شهری‌ها می‌خواهم تا دست به دست هم دهیم و به آینده امیدوار باشیم. نمی‌گوییم مشکل وجود ندارد اما از شدت مشکلات کاسته شده است. ان‌شاءالله 29 اردیبهشت با صف‌های طولانی در انتخابات باشکوه حاضر می‌شویم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *