صلح و سازش بیش از 34 درصد پروندههای شورای حل اختلاف در خوزستان
زبیدی نیا گفت: در سال گذشته بیش از 34 درصد از مجموع پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف خوزستان که قابل مصالحه هستند منتهی به صلح وسازش شده اند.
وی افزود: در سال 95 وارده پروندهها به شوراهای حل اختلاف این استان 130هزار فقره بوده که از این میزان پروندههای که قابلیت مصالحه دارند بیش از 34درصد به صلح وسازش منتهی شده اند که نشان از تأثیر این نهاد در امر صلح وسازش در سطح جامعه است.
زبیدی نیا اضافه کرد: استان خوزستان با واسطه ی فرهنگی که از فقه متعالی و اعتقادات مردم و از راه و روش اهل البیت(س) و همچنین سنت حسنه حل و فصل اختلافات و طبق آمارهای صورت گرفته بعنوان یکی از استانهای پیشتاز در امر صلح وسازش و کاهش ورودی پرونده ها به حوزه قضایی و محاکم است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان خوزستان خاطر نشان کرد: صلح وسازش و مختومه شدن و کاهش ورودی پرونده ها به محاکم و قانونمند شدن شوراها نتیجه ی تلاش بی وقفه ،همت ،ایثار و از خودگذشتگی اعضاء ، کارکنان و قضات مستقر در شوراهای حل اختلاف است که با حضور نیروهای کاردان ،کارآمد و آشنا به امور قضایی و حقوقی سطح کیفی و کمی شوراهای حل اختلاف از جایگاه مناسبی برخوردارست.
زبیدی نیا در ادامه اظهار داشت:با تصویب و اجرایی شدن قانون جدید شورای حل اختلاف مصوب 1394 مجلس شورای اسلامی و راه اندازی شعب بر اساس قانون جدید،استان خوزستان در سال گذشته شاهد تغییرات و روند دادرسی به نوعی ارتقاء و ارائه جایگاه قضایی نسبت به موضوعات مطروحه در حدود صلاحیت شورای حل اختلاف بوده است.
وی شورای حل اختلاف را نهادی قضایی و مردمی دانست و عنوان کرد: شوراهای حل اختلاف بعنوان نهاد قضایی و مردمی در طی سالهای گذشته با ارائه کارنامه مثبت توانسته است جایگاه خود را بین مردم و دستگاه قضایی ارتقاء دهد و همچنین مطابق قانون جدید شوراها بر عنوان صلح و سازش و ایجاد تفاهم و رفع خصومتها در جامعه نقش مؤثر خود را به خوبی ایفاء کند و حوزه فعالیت این نهاد در صلح وسازش همچنان وسیع و در همه امور حقوقی که منشاء اختلافات بین افراد و اشخاص می گردد وجود دارد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به حدود صلاحیت شوراهای حل اختلاف گفت: شوراهای حل اختلاف در قانون جدید به امور خانوادگی و نیز تعیین صلاحیت مالی نسبت به امور نفقه،جهیزیه تا ارزش 200 میلیون ریال اجازه ورود دارند که در امور خانواده جهت ایجاد صلح وسازش مؤثر بوده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *