صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترامپ به راهکاری مناسب در "افغانستان" نمی رسد

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸:۰۱
کد خبر: ۳۰۳۴۴۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
ابوذر گوهری مقدم نوشت: سفر مک‌ مستر و جیمز ماتیس 2 مقام عالی‌رتبه دولت ترامپ به افغانستان نشان از تلاش آمریکا جهت بازنگری سیاست‌های خود در این کشور دارد.
به گزارش سرویس بین الملل ابوذر گوهری مقدم استاد روابط بین الملل دانشگاه در ایران در یادداشتی به بررسی سفر دو مقام آمریکایی دولت ترامپ به افغانستان پرداخته است.
 
در این یادداشت آمده است: سفر دو مقام عالی‌رتبه دولت ترامپ به افغانستان- «مک‌ مستر» و جیمز ماتیس نشان از تلاش آمریکا جهت بازنگری سیاست‌های خود در این کشور دارد.
 
حضور نظامی طولانی‌مدت و شانزده‌ساله در افغانستان و ناکامی دو دولت بوش و اوباما ضرورت بازنگری سیاست‌ها را برای دولت جدید مضاعف نموده است.
 
اتخاذ سیاست‌های مختلف شامل افزایش نیروها و تغییر استراتژی از مبارزه با تروریسم به مبارزه با شورش نیز نتوانسته است در سال‌های گذشته باعث تحقق اهداف آمریکا در این کشور گردد.
 
متغیرهای دخیل در افغانستان جهت تعریف و بازنگری سیاست‌های آمریکا بسیار زیاد است. وجود جامعه‌ای چندقومیتی، دولتی ضعیف در ابعاد مختلف، وجود گروه‌های تروریستی متعدد، و نقش بازیگران منطقه‌ای باعث پیچیدگی شرایط شده به‌نحوی‌که نتیجه آن ناکامی دو دولت گذشته آمریکا در حصول منافع بوده است.
 
حضور مک‌مستر و ماتیس در افغانستان به‌منظور دیدار مستقیم با فرماندهان میدانی آمریکایی و ناتو در حالی صورت می‌گیرد که این فرماندهان به‌صراحت خواهان افزایش هزاران نفری نیروهای نظامی هستند.
 
استفاده از بمب قدرتمند متعارف در افغانستان قبل از سفر این مقامات شاید نشانه‌ای برای آغاز تغییر استراتژی آمریکا در این کشور باشد اما توسل به قدرت سخت با توجه به تجربه شکست‌خورده قبلی نشان از عدم درک شرایط افغانستان است و به نظر نمی‌رسد دولت ترامپ نیز بتواند به راهکاری مناسب در این کشور برسد.
 
احتمالاً استراتژی جدید آمریکا معطوف به افزایش نیرو و فشار بر متحدان ناتو جهت تقبل بیشتر هزینه‌ها و مشارکت بیشتر در این کشور خواهد بود.
 
هرچند مک‌ مستر مختصات استراتژی جدید را شامل بخش‌های اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی می‌داند ولی تأکید بر نظامی‌گری بیشتر - که تناقضی دیگر با سیاست‌های اعلامی ترامپ در دوران انتخابات است - بدون توجه به مسائل زمینه‌ای موجود در افغانستان، دنباله سیاست‌های نادرست دولت‌های قبلی بوده و محکوم به شکست است.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *