آیتالله اراکی: علما با روشنگری، مراقب توطئه ها باشند
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دو مولفه «تقریب وحدت مسلمین» و «تقریب مذاهب» را از اهم امور جهان اسلام دانست و گفت: تکفیری ها به دنبال جنگ بین شیعه و سنی هستند، لذا علمای اسلام با روشنگری، مراقب توطئه ها باشند.
آیت الله اراکی طی سخنانی در این نشست با اشاره به اقدامات مجمع جهانی تقریب در راستای تقویت وحدت اسلامی، گفت: امروز مجمع جهانی تقریب در سراسر جهان اسلام بلکه فراتر از جهان اسلام به عنوان یک جریان ساز شناخته شده و بدون تردید یکی از عوامل اثر در کنترل جریان های تکفیری و کاهش اختلافات مذهبی، فعالیت ها و حضور مجمع جهانی تقریب بوده است.
وی وحدت مسلمین و تقریب مذاهب را از اهم امور جهان اسلام دانست و افزود: تکفیری ها به دنبال جنگ بین شیعه و سنی هستند، لذا علمای اسلام باید با روشنگری، مراقب توطئه ها باشند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب به دانشگاه مذاهب اسلامی اشاره کرد و گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی یک مؤسسه بسیار بنیادین و اساسی است و میتواند در حل مشکلات جهان اسلام بسیار موثر باشد.
وی افزود: در این دانشگاه علمای مذاهب گوناگون، علوم اسلامی را برای دانشجویان مذاهب مختلف بیان میکنند و در کنار آن فقه هر مذهب توسط استاد، عالم و متخصص آن رشته و مذهب تدریس می شود.
آیت الله اراکی تأکید کرد: امروز هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی در سفری که به سنندج داشتند تصمیمات بسیار خوبی برای توسعه کمی و کیفی دانشگاه مذاهب شعبه سنندج گرفتند که یکی از تصمیمات راهبردی این است که این دانشگاه در عرصه علوم انسانی اسلامی مرجع اصلی باشد.
وی افزود: رشتههایی همچون اقتصاد اسلامی، جامعهشناسی اسلامی، روانشناسی اسلامی، بانکداری اسلامی، تربیت اسلامی و غیره از جمله رشتههایی هستند که امروز جهان اسلام به آن نیاز دارد که باید بتوانیم از دیدگاه اسلام علم مربوط به این رشته ها را تولید کرده و عالم و استاد این رشته ها را تربیت کنیم.
آیتالله اراکی در ادامه به جایگاه و اهمیت انتخاب اصلح از منظر قرآن و روایات اشاره کرد و گفت: مسئله پذیرش ولایت و قبول مسئولیت در قرآن و روایات بسیار مورد توجه و تاکید قرار گرفته شده که مسئولیتها به اهل آن سپرده شود و اگر اینگونه نباشد خیانت شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب افزود: باید در انتخابات ریاست جمهوری دقت بیشتری داشته باشیم زیرا مسئول هستیم که اگر انتخاب ما نادرست باشد در تمام کارهای درست و نادرست آن ما نیز شریک هستیم بنابراین باید این مفهوم را به مردم منتقل کنیم که در برابر رأیی که می دهند مسئول هستند.
وی گفت: امیدواریم با ارشادات علما و نخبگان، مردم آنچه را که اصلح به حال جامعه و کشور و هرکس که تواناتر به حل مشکلات است را انتخاب کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *