صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رابطه موی سفید و بیماری قلبی

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱:۲۲
کد خبر: ۳۰۲۸۴۰
پژوهشگران به وجود ارتباطی میان موی سفید با افزایش خطر ابتدا به بیماری‌ قلبی در مردان پی برده‌اند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از سلامت، طبق تحقیقات ارائه‌شده در Euro Prevent 2017، معلوم شده است که داشتن موی خاکستری در مردان سبب افزایش ریسکِ بیماری‌های قلبی می‌شود. دکتر ایرنی ساموئل، متخصص قلب و عروق در دانشگاه قاهره می‌گوید:سالمندی یک عاملی ریسکی (ریسک فاکتور) اجتناب‌ناپذیر در بیماری‌های عروقِ کرونری (رگ‌های تغذیه‌کننده‌ی بافت قلب) است و با نشانه‌های پوستی که می‌توانند این افزایش ریسک را نشان دهند نیز در ارتباط است. تحقیقات بیشتری روی این نشانه‌های پوستی مرتبط با افزایش سن لازم است تا ما را قادر به دخالت هر چه سریع‌تر در پروسه‌ی پیشرفت بیماری‌هایِ قلبی عروقی کند.
 
تشکیل پلاک آترواسکلروز و سفید شدن موی سر، هر دو همانند فرایندهای تعمیر DNA، استرس اکسیداتیو، التهاب، تغییرات هورمونی و همچنین فرایند پیری سلول‌های عملکردی، دارای مکانیسم کار یکسانی هستند. این مطالعه به بررسی پیدایش موی سفید در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری و همچنین بررسیِ این موضوع که آیا فرایند فوق به‌عنوان یک ریسک فاکتورِ مستقلِ دخیل در این بیماری محسوب می‌شود یا خیر، پرداخته است.

مطالعه‌ی اخیر به‌صورت یک مطالعه‌ی مشاهده‌ا‌یِ آینده‌نگرانه و با حضور ۵۴۵ مرد بالغ انجام شده بود. در طول روند پژوهش، این افراد تحت سی تی آنژیوگرافیِ عروق کرونری مشکوک به بیماری، قرار گرفتند. بیماران با توجه به وجود یا عدم وجود بیماری عروق کرونری و مقدار سفید یا سیاه بودن موی سر به زیرگروه‌هایی تقسیم شدند و میزان سیاه یا سفید بودن مو به‌وسیله‌ی سیستم امتیازدهی موی سفید به شکل زیر محاسبه شد:

 ۱. موی سیاه خالص

۲. موی سیاه بیشتر از سفید

 ۳. موی سیاه و سفید به میزان مساوی

 ۴. موی سفید بیشتر از سیاه

 ۵. کاملاً سفید

 میزان سفیدی موی هر فرد را دو ناظر به‌صورت مستقل درجه‌بندی می‌کردند. در این بین از بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری، اطلاعاتی در مورد ریسک فاکتورهای رایجِ بیماری‌های قلبی عروقی مانند  فشار خون بالا، دیابت، استعمال دخانیات، چربی خون و سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به این بیماری جمع‌آوری شد.


 عروق کرونری قلب (تغذیه کننده‌ی بافت قلب)   

محققان دریافتند که درجه‌ی بالای سفیدی مو (درجه ۳ و یا بالاتر) با افزایش ریسک بیماری عروق کرونری در ارتباط است و این ارتباط مستقل از سن تقویمی و ریسک فاکتورهای قدیمی نام برده شده است. بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری، به‌صورت آماری دارای درجه‌ای بالاتر از سفید شدن مو هستند و همچنین کلسیفیکاسیون (به فرایند جمع شدن کلسیم در یکی از بافت‌های بدن گفته می‌شود) عروق کرونری در آن‌ها نسبت به افرادی که این بیماری را ندارند، بیشتر است.

در تحلیل رگرسیونی چندمتغیره، سن شخص، درجه سفیدیِ مو، فشار خون بالا و چربیِ خون، متغیرهای مستقل در پیش‌بینی وجود آترواسکلروز یا تصلب شرایین (سختی سرخرگ‌ها) در عروق کرونری بودند. در این بین تنها سن به‌عنوان یک متغیر مستقل در پیش‌بینی سفید شدن مو مطرح است  و می‌توان گفت با افزایش سن، احتمال سفید شدن مو نیز بالا می‌رود. ساموئل در این باره می‌گوید: 

 سختی سرخرگ‌ها و سفید شدن مو از طریق مسیرهای بیولوژیکیِ مشابه به وقوع می‌پیوندند و در این بین افزایش سن در وقوع هر دو تأثیرگذار است. یافته‌های ما نشان می‌دهند که صرف‌ نظر از سن تقویمی، سفید شدن مو نشان‌دهنده‌یِ سن بیولوژیکی است و همین‌طور یک علامت هشداردهنده‌ی افزایش خطر بیماری قلبی عروقی نیز محسوب می‌شود.

او می‌گوید بیمارانِ بدون علامت که در معرض خطر بالای بیماری‌های عروق کرونری هستند، باید با شروع درمان پیشگیرانه و انجام منظم چکاپ، از خطرات این بیماری‌ بکاهند. وی می‌افزاید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل ژنتیکی و ریسک فاکتورهای محیطی که موجب سفید شدن مو می‌شوند، تحقیقات بیشتری با همکاریِ متخصصین پوست نیاز است. همچنین برای اثبات وجود رابطه بین موی سفید و افزایش ریسک بیماری‌های قلبی عروقی در افراد بدون ریسک فاکتورهای شناخته‌شده، باید یک مطالعه‌ی وسیع‌تر و با تعداد بیشتری از زن‌ها و مرد‌ها انجام گیرد.

ساموئل در پایان اذعان داشت که در صورت تأیید شدن یافته‌هایشان، در آینده می‌توان از سیستم امتیازدهی به مو‌ی سفید، به‌عنوان یک سیستم تخمین احتمال بیماری‌های عروق کرونری استفاده کرد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *