صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رابطه مستقیم کتاب خواندن با افزایش امید به زندگی

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۲:۰۱
کد خبر: ۳۰۲۷۲۴
نتیجه مطالعات محققان نشان می‌دهد، خواندن کتاب علاوه بر افزایش تحمل انسان، رابطه‌ای مستقیم با افزایش امید به زندگی دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایرنا، این تحقیق همچنین نشان می دهد، افرادی که دستکم روزانه نیم ساعت کتاب می خوانند، عمر طولانی تری در مقایسه با آنهایی دارند که اصلا مطالعه نمی کنند.
 
این تحقیق که روی عادت های رفتاری سه هزار و 635 فرد بالای 50 سال انجام شد، همچنین نشان داد، میانگین عمر دوستداران کتاب و مطالعه دو سال بیشتر از کتاب نخوان هاست.
 
شرکت کنندگان در این پژوهش علمی به سه گروه تقسیم شدند، آنها که بیش از 3 ساعت و نیم در هفته کتاب می خواندند، افرادی که میزان مطالعه هفتگی آنها حداکثر 3 ساعت و نیم بود و آنهایی که با کتاب خواندن قهر بودند.
در این میان و برای اعتبار یافته های علمی، عواملی نظیر جنس، نژاد و تحصیلات پاسخ دهندگان هم در نظر گرفته شد.
نتیجه هم در یک بازه زمانی 12 ساله بسیار جالب و احتمال مرگ گروه اول 23 درصد کمتر از دو گروه دیگر بود.
 
در مقابل مرگ 33 درصد از کتاب نخوان ها، آمار مرگ کتابخوان ها در جریان تحقیقی فقط 27 درصد بود.
نتایج این تحقیق با زبان آمار و ارقام و روی کاغذ از این قرار بود:
از لحظه آغاز پژوهش، کتاب نخوان ها 85 ماه یا کمی بیش از هفت سال زندگی کردند و دوستداران کتاب و مطالعه در همین مدت 108 ماه یا 9 سال به زندگی ادامه دادند.
بر اساس این تحقیق، خواندن کتاب به معنای تضمین 23 ماه زندگی بیشتر خواهد بود.
گرجه مطالعه بیشتر به معنی زندگی بیشتر است اما 30 دقیقه خواندن در روز هم می تواند عمر بیشتر را به ارمغان آورد هرچند نقش کتاب را نباید در این میان نادیده گرفت.

** کتاب انسان را سرگرم و سرگرمی عمر را زیاد می کند
مدیر مسئول نشر ندای سینا در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: کتاب دنیاهای ناشناخته را کشف می کند، در جستجوی ناشناخته ها رفتن، فکر را آزاد کرده و انرژی زیادی را برای خواننده به دنبال دارد هرچند تلاش برای رسیدن به پایان کتاب، باعث اشتیاق و هیجان زیاد می شود.
ندا مشیریان با بیان اینکه کتاب انسان را سرگرم و سرگرمی عمر را زیاد می کند، می افزاید: کتاب به انسان آموزش می دهد؛ دوستی که شیرینی و لذت برای خواننده را به ارمغان می آورد، مطالعه به مخاطب اعتماد به نفس و عشق می دهد و عاشق عمری طولانی دارد.
به گفته وی، کتاب خواندن انسان را با دنیای دیگر آشنا می کند و زندگی تنها محدود به زندگی محدود با دیگر انسان‌ها نیست،‌ بلکه زندگی دیگری هم وجود دارد که توسط نویسندگان بزرگ خلق شده است.
مشیریان ادامه می دهد: بر اساس مطالعات روان‌ شناسان، افرادی که کتاب می‌خوانند، بیشترین قدرت همدلی با دیگران و قابلیتی را با عنوان «تئوری ذهن» دارا هستند که در کنار آنچه خود به آن اعتقاد دارند، قادر خواهند بود عقاید، نظر و علایق دیگران را هم مدنظر قرار داده و درباره آن قضاوت کنند.
این نویسنده کودک و نوجوان اضافه می کند: این افراد قادر خواهند بود بدون اینکه عقاید دیگران را رد کنند یا از عقیده خود دست بردارند، از شنیدن نظرات و باورهای دیگران لذت برند.
وی می گوید: تعجبی ندارد که کتاب‌خوان‌ها آدم‌های بهتری باشند، کتاب خواندن تجربه زندگی دیگران با چشم غیرواقعی و آموختن این نکته است که چگونه بدون اینکه خود در ماجرایی دخیل باشی، بتوانی دنیا را در چارچوب دیگری ببینی.
مشیریان با بیان اینکه کتاب‌خوان‌ها به روح هزاران آدم و خرد جمعی همه آنها دسترسی دارند، می افزاید: این افراد چیزهایی دیده‌اند که غیر کتاب‌خوان‌ها امکان ندارد از آن سر درآورند و مرگ انسان‌هایی را تجربه کرده‌اند که هرگز آنها را نمی‌شناسند.
به گفته این نویسنده، کتابخوان ها بیشتر از سن‌ شان عاقل‌ تر هستند.

** تبدیل تجربیات قهرمان های داستان به تجربه خود
مشیریان می گوید: یک تحقیق ثابت کرده که هر اندازه بیشتر برای کودکان کتاب بخوانیم، «تئوری ذهن» در آنها قوی‌تر و در نهایت باعث می‌شود، این بچه‌ها عاقل‌تر بوده، با محیط‌ خود بیشتر انطباق پیدا کرده و قدرت درک‌شان بالاتر رود.
وی با بیان اینکه تجربه‌های قهرمان‌های داستان‌ برای خوانندگان تبدیل به تجربه‌های آنها می‌شود، ادامه می دهد: هر درد و رنجی که شخصیت داستان می‌کشد، تبدیل به باری می‌شود که خواننده باید تحمل کند، افرادی که کتاب می خوانند، هزاران بار زندگی می‌کنند و از هر کدام از این تجربه‌ها چیزی می آموزند.
این نویسنده اضافه می کند: کتاب خوب، بلندپروازی انسان را تحریک می‌کند و با خواندن آن، ‌در پنهانی‌ترین وجوه شخصیت انسانی خود به حس نزدیکی با یک فرهنگ می‌رسیم.
وی با بیان اینکه مطالعه، روح و جسم انسان را تغذیه می کند،‌ می افزاید: ادبیات بهترین سلاح در مقابل تعصب و کتاب خوب، بهترین دفاع در برابر عقاید تحریف ‌شده مردم، زبان‌ها، باورها و رسوم مختلف است.
مدیر مسئول نشر ندای سینا، ادبیات را دشمن طبیعی همه دیکتاتوری‌ها دانسته و می گوید: ادبیات نارضایتی را در جهان رشد می‌دهد و خواندن حس امید و آرزوی داشتن جامعه‌ای بهتر را در درون شهروندان به وجود می‌آورد؛ جایی که مردم بتوانند رویاهای خود را آزادانه دنبال کنند.
به گفته وی، وقتی یک نفر مطالعه می‌کند، رویکردی انتقادی پیدا کرده تا واقعیت را به دنیای کتاب‌ها نزدیک کند، ادبیات میل درونی برای تغییر دادن و ایستادن مقابل سلطه بیدار می‌کند.

** کتاب خوب راهی برای تجهیز در برابر نادرستی ها
نویسنده «باغبان دانا و درخت مهربان» می گوید: خواندن کتاب خوب انسان را در مواجه با نادرستی ها در جهان مجهز می کند؛ با کتاب خوب می توان در جهت تغییر جهان کوشید و آن را به دنیای تخیلی که با وجود کاستی‌ها و محدودیت‌ها خلق کرده‌ایم، نزدیک کرد.
وی با بیان اینکه مطالعه بهترین نوع سرگرمی است، ادامه می دهد: وقتی کلمات با هم ترکیب می‌شوند، رنگ و بویی جادویی به خود می‌گیرند و دریچه‌ای برای تجربه زندگی دیگران می شوند.
این نویسنده کودک و نوجوان خواندن را شالوده تربیت انسان‌های آزاد می داند و می افزاید: کتاب‌های خوب امید به تغییر زندگی و غلبه بر محدودیت‌های موجود را برای ایجاد جامعه ای عادلانه‌تر ارتقا می‌بخشد.
وی با بیان اینکه مطالعه کتاب‌های خوب از ما آدم‌های بهتری می ‌سازد، ادامه می دهد: باید فرزندان خود را قانع کنیم که خواندن لذتی خارق‌العاده و در عین حال ابزاری برای بهتر شدن است.
به گفته مشیریان، مطالعه راهی برای آمادگی بیشتر در مواجهه با چالش‌های موجود است.

** با کتاب شاد و غمگین می شویم
یک روانشناس نیز معتقد است، با توجه به ظرفیت کتاب، می توان از آن برای شاد و غمگین کردن کسی استفاده کرد زیرا توانایی های این «یار مهربان» بیش از آن است که در ذهن ما وجود دارد.
سپیده خلیلی می گوید: برای افرادی که تمایلی به خواندن کتاب ندارند هنوز آشکار نشده این کالای فرهنگی تا چه اندازه می تواند کارآیی داشته باشد بنابراین افزایش امید به زندگی و طول عمر هم می تواند یکی از فواید این عادت نیک و پسندیده باشد.

** کیفیت عمر کتابخوان ها بهتر است
یک نویسنده نیز در این باره می گوید: به جرات می توان ادعا کرد که افراد کتابخوان نه تنها طول عمر بیشتری دارند، بلکه از عمری با کیفیت برخوردار هستند زیرا هر اندازه آگاهی بشر بیشتر باشد، می تواند برای رفع مشکلات خود راهکارهای بهتر و عملی تری پیدا کند،‌ کتاب عصاره ای از تفکرات، تمایلات، تجارب، آرا و اندیشه افرادی است که عمری را صرف بدست آوردن آن کرده اند.
پروین پناهی ینگی قشلاق می افزاید: به همین دلیل افراد کتابخوان علاوه بر اینکه از تمام این تجارب و اندیشه ها بهره مند می شوند،‌ سرگرم هم شده و فکرشان نیز ارتقا می یابد.
به گفته وی، کتاب یاری بی زبان و مهربان است که می توان آن را خواند، درباره آن قضاوت و اظهار نظر کرد، شخصیت های مورد علاقه آن را تحسین و آنهایی را که دوست نداری، نفی کرد.
نویسنده کتاب «روباه مهربان » مطالعه آزاد را در رفتار شخصی و اجتماعی انسان موثر دانسته و ادامه می دهد: شاید بعد از مطالعه یک کتاب 800 صفحه ای، تنها بتوان چند جمله یا کلمه از آن را حفظ کرد اما تاثیری که همین چند جمله در عمق روان و شخصیت ما می گذارد، بسیار ژرف است و زمانی که مطلبی نوشته یا درمورد مسئله ای صحبت می کنید، حافظه شما ناخودآگاه از اندوخته های پنهانتان استفاده می کند.

** سفر بدون هزینه با کتاب
وی درباره دیگر تاثیرات مطالعه کتاب اضافه می کند: آشنایی با شیوه زندگی افراد، فرهنگ ها، اقلیم و جغرافیای ملل مختلف در روح انسان تاثیری خاص دارد و گویی ما را به سفر می برد بدون اینکه هزینه ای بپردازیم، ارزش مطالعه آثار بزرگ نیز به همین خاطر است یعنی کشاندن مخاطب به درون ماجرا و درگیر کردن و به چالش کشیدن افکار او زیرا مخاطب بدین ترتیب با شخصیت ها زندگی کرده و خود را جزیی از قهرمانان داستان می داند و این باعث صیقل روح انسان می شود.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *