صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رقابت ماکرون و لوپن برای نجات اقتصاد ورشکسته فرانسه/ ترفند لوپن برای فرار از افکار فاشیستی حزب راستگرای ملی

۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۰۲۶۷۹
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دور دوم انتخابات فرانسه روز 17 اردبیهشت با رقابت دو چهره بیرون از ساختار سیاسی این کشور «مارین لوپن» و «امانوئل ماکرون برگزار خواهد شد.
به گزارش گروه بین‌الملل ، انتخابات ریاست‌ جمهوری فرانسه در روز یکشنبه هفته جاری برگزار شد که در نهایت هیچ کدام از نامزدهای انتخابات نتوانستند حد نصاب بالای 50 درصد را کسب کنند و انتخابات به دور دوم کشیده شد؛ «امانوئل ماکرون» و «مارین لوپن» با کسب بیشترین درصد آراء به ترتیب  به عنوان نفر اول و دوم به دور دوم انتخابات راه یافتند؛ «ماکرون » و « لوپن» کمتر از دو هفته فرصت دارند تا تمام توان خود را برای جلب آرا مردم فرانسه به کار گیرند.



پایگاه «هیل» در مطلبی درباره راه‌یابی «ماکرون»  و «لوپن» به دور دوم انتخابات فرانسه می‌نویسد:  پس از 60 سال این نخستین‌ بار است که نامزدهای پیشرو در انتخابات ریاست‌ جمهوری از احزاب اصلی و حاکم نیستند و در واقع نتیجه انتخابات روز یکشنبه فرانسه روز مرگ احزاب سنتی بود.

اگرچه «ماکرون» نامزد حزب تازه‌تأسیس «به‌پیش»  و «لوپن» نیز رهبر حزب راستگرای افراطی «جبهه ملی» است، اما هیچ کدام از این احزاب جزء احزاب سنتی و قدرت‌مند فرانسه نیستند که دهه‌هاست قدرت سیاسی فرانسه را بین آنها دست‌به‌دست می‌شود؛ ابراز شگفتی ناظران سیاسی بیشتر به این علت است که پس از دهه‌ها دو «غریبه» با حمایت مردم توانستند وارد قلمرو نظم سیاسی حاکم فرانسه شوند.


روز سه‌شنبه «مارین لوپن» از رهبری حزب «جبهه ملی» فرانسه استعفا داد و اعلام کرد که نامزد این حزب نیست؛ لوپن 48 ساله در گفتگویی تلویزیونی ضمن تأکید بر اینکه نامزد حزب جبهه ملی نیست درباره این اقدام خود اظهارکرد: از رهبری حزب جبهه ملی استعفا دادم تا در انتخابات ریاست‌جمهوری تمام شهروندان فرانسه را نمایندگی کنم.


بسیاری از کارشناسان این حرکت «لوپن» را تاکتیکی در جهت رهانیدن خود از بدنامی حزب جبهه ملی به خاطر آموزه‌های فاشیستی می‌دانند تا بتواند آراء بیشتری را به خود جلب کند.

«مارین لوپن» همچنین می‌افزاید که نتیجه دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری (7 مِی) بی‌شک بسیار شوکه‌کننده خواهد بود، نتیجه این انتخابات ریاست‌جمهوری در واقع انقلاب مردم فرانسه‌است علیه طبقه حاکم و احزاب سنتی، همان‌گونه که در همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه و راه‌یابی دونالد ترامپ به کاخ سفید رخ داد.


«لوپن» به تازگی شباهب سیاست‎های ضد مهاجری و اعمال محدودیت‌های شدید برای پناه‌جویان، افزایش تدابیر  امنیتی در مرزهای کشور و همچنین سیاست های ضد اتحادیه اروپایی خود را با سیاست های دونالد ترامپ که یکی از علل اصلی پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود اذعان کرده‌است.


مخالفان «مارین لوپن» استدلال می‌کنند که برنامه اقتصادی و اجتماعی وی کشور را به نابودی خواهد کشاند  به ویژه اینکه لوپن اعلام کرده که پس از پیروزی همه‌پرسی خروج از اتحادیه را برگزار خواهد کرد.


بیکاری گسترده، اقتصاد ورشکسته، ونگرانی‌های امنیتی و حوادث تروریستی از مهمترین عواملی هستند که مردم فرانسه را به سمت تغییر طبقه حاکم کشانده‌ است و ماکرون و لوپن را به عنوان نمایندگان خود انتخاب کرده‌اند که جایگاه چندانی در ساختار سیاسی کنونی فرانسه ندارند.


امانوئل ماکرون 39 ساله بانکدار پیشین و وزیر سابق اقتصاد فرانسه به خاطر وعده سامان‌ بخشی به اقتصاد و افزایش امنیت در درون مرزها برخلاف مارین لوپن پشتیبانی احزاب چپ و راست فرانسه را با خود دارد؛ حزب «به‌ پیش» در سپتامبر سال گذشته میلادی تأسیس کرده و اکنون بیش از 200 هزار نفر عضو دارد و تجمع‌های انتخاباتی او مملو از جمعیت است؛ بسیاری اعتقاد دارند که او در رقابت با مارین لوپن کار سختی نخواهدداشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *