صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سهم یک چهارمی چین از تجارت ایران / اقتصاد سال 96 درگیر سوبسید دادن به سیاست

۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰:۵۳
کد خبر: ۳۰۱۶۱۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، با اشاره به این که تجارت ایران به غیر از صادرات برخی محصولات به بازارهای افغانستان و عراق همچنان درگیر خام فروشی است، گفت: ایران همچنان درگیر فروش مواد خام به کشورهای مختلف جهان بوده و در ازای فروش مواد اولیه، از آن‌ها تکنولوژی و ماشین‌آلات صنعتی خریداری می‌کنیم.
مجید رضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در ارتباط با آمار تجارت ایران با کشور چین اظهار کرد: تجارت ایران با کشور چین خیلی متفاوت با کشورهای دیگر نبوده و آنچه ایران به کشور چین می فروشد مانند اکثر کشورها منوط به نفت،گاز، پتروشیمی، میعانات گازی و مواد خام اولیه است.

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، افزود: تجارت ایران به غیر از صادرات برخی محصولات به بازارهای افغانستان و عراق همچنان درگیر خام فروشی بوده  و در ازای فروش مواد اولیه، از آن‌ها تکنولوژی و ماشین‌آلات صنعتی خریداری می‌کنیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با بیان این که یک چهارم تجارت ایران با کشور چین انجام می‌شود، گفت: به طور کلی حدود 25 درصد از تجارت کشورمان با چین انجام می‌گیرد و این رقم در سال‌های اخیر با نوسانات کوچکی همراه بوده و تغییرات یکی دو درصدی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به آمار گمرک حجم روابط ایران با چین در سال‌های بعد از انقلاب همواره رو به افزایش بوده و در سال 2016 این حجم به بالاترین رقم خود در 42 سال اخیر رسیده اما از نظر ارزش معاملات دو کشور ، شاهد رکورد 52 میلیاردی را در سال 2014 بوده‌ایم و در سال 2015 به 32 میلیارد دلار و در سال 2016 به اندکی بیشتر از 34 میلیارد دلار رسیده است.

حریری ادامه داد: به علت کاهش ارزش محصولات صادراتی ایران مانند نفت و گاز در جهان، صادرات کشورمان در دو، سه سال اخیر کاهش پیدا کرده لذا مبادلات کشورمان با چین با توجه به این امر که حجم مبادلات میل روبه بالایی به افزایش این تجارت دارد اما از نظر ارزش نسبت به سال 2014 که رکورد بالایی به خود اختصاص داد کاهش یافته است.

 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با بیان این که سال 96 اوج سوبسید دادن اقتصاد به سیاست است، گفت: با توجه به انتخابات پیش رو و تشکیل کابینه دولت دوازدهم کشور در شرایطی قرار می گیرد که اوج سوبسید دهی اقتصاد به سیاست است و عملا تا مرداد ماه سال جاری سر و سامان کشور بر مبنی سیاست بوده و قطعا اقتصاد کشور صدمه شدیدی از این فاصله ایجاد شده خواهد خورد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *