رزق و نعمت چگونه بین انسانها تقسیم میشود؟
حتی مرگ که آخرین نفس ما چه ساعتی است، حساب و کتاب دارد. یعنی دقیقههای عمر شما حساب شده است. منتهی ما حساب این حساب و کتابها را نداریم و غافل هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، برای بسیاری از انسان ها شاید بارها پیش آمده باشد که این سوال را از خود بپرسید که رزق و روزی چگونه بین افراد تقسیم میشود؟ ، در ادامه خبر گزیده ای از صحبت های حجت الاسلام و المسلمین قرائتی را درباره" نظام هستی بر اساس حساب و کتاب" که در تاریخ 26 اردیبهشت 96 ایراد شده است را می خوانید:
"قرآن میفرماید: تشکیلات ما هم حساب و کتاب دارد. هر ذرهای که از بدن شما کم میشود، میدانیم چند گرم کم شد. «قَدْ عَلِمْنا ما تَنْقُصُ الْأَرْضُ مِنْهُمْ» (ق/ ۴) هفتاد کیلو، هشتاد کیلو کمتر یا بیشتر مرده را زیر خاک میکنند. یک گرم یک گرم هم که کم میشود، ما حسابش را داریم.
دریافت نعمتها بر اساس تقدیر الهی
نعمتهایی که به شما دادیم همه حساب و کتاب دارد. «عِنْدَنا خَزائِنُهُ» (حجر/ ۲۱) اینکه تو داری خزینهاش نزد ماست. «وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ» آنچه به شما میدهیم اندازه گیری شده است. مثل قندی که به خانه میآورند و بعد حبه حبه میشود. امروز سهم ما این است؛ لذا در رزق هم نباید زور زد. تلاش آری، حرص هرگز! ما باید تلاش کنیم، اما نباید حرص بزنیم، چون با حرص و حسادت ما رزق ما کم و زیاد نمیشود.
حتی مرگ که آخرین نفس ما چه ساعتی است، حساب و کتاب دارد. «قَدَّرْنا بَیْنَکُمُ الْمَوْت» (واقعه/ ۶۰) «قَدَّرْنا» یعنی دقیقههای عمر شما حساب شده است. منتهی ما حساب این حساب و کتابها را نداریم و غافل هستیم. قرآن گله میکند و میگوید: بعضیها به فکر حساب و کتاب نیستند. میگویند: امروز خوش باشیم و کاری به فردا ندارند. این جنایتها و ظلمها که میشود بخاطر این است که ما خانه را بیحساب و کتاب میدانیم. شما اگر وارد یک خانه شدی، بدانی در این خانه دوربین است. حساب و کتاب است. آرام زندگی میکنی. اما اگر بدانی این خانه دوربینی ندارد، صاحبی ندارد، حسابی ندارد. میگویی: هرچه نچاپم از جیبم رفته است. چرا نچاپم؟ مگر خل هستم؟ خوش باش. افراد مجرم وقتی مجرم میشوند که بگویند: خانه صاحب و حسابی ندارد. این مسأله حساب و کتاب مسأله مهمی است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *