صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تهیه بانک اطلاعات تصویری سنن و فضاهای دینی و فرهنگی کلیساهای شرق آشوری

۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۶:۴۲
کد خبر: ۳۰۱۳۷۲
طرح تحقیقاتی بانک اطلاعات تصویری سنن و فضاهای دینی و فرهنگی کلیساهای شرق آشوری در ارومیه از سلسله طرح‌های پژوهشی پژوهشکده مردم‌شناسی به اتمام رسید.
به گزارش گروه جامعه ،عباس تحویلدار عکاس، مستندساز و مجری این طرح گفت: در ارومیه 80 کلیسا وجود دارد که اکثر آن‌ها متعلق به کلیسای شرق آشوری است.

وی با اشاره به اینکه کلیسا‌‌های شرق آشوری از سنت کلی کلیسا‌ها پیروی می‌کنند افزود: آیین‌ها و مناسبت‌های مختلف آشوری در این کلیساها انجام می‌گیرد و کشیشان و شماسان نقشی بسزا در برگزاری این آیین‌ها دارند.

به گفته این پژوهشگر پژوهش مورد اشاره به بررسی و مستندسازی برگزاری آیین‌ها و مراسم مختلف در کلیساهای شرق آشوری در شهرستان ارومیه می‌پردازد.

وی گفت:این پژوهش که با استفاده از روش عکاسی و مستندسازی انجام گرفت پایان یافته است.

علیرضا حسن‌زاده رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز در خصوص این طرح پژوهشی گفت: در ایران همواره تنوع فرهنگی با همبستگی خاص و عمیق بین ادیان مختلف همراه بوده است.»
او افزود: «پژوهشکده مردم‌شناسی این طرح پژوهشی را برای بررسی بیشتر این آیین‌ها و مراسم در ادیان الهی موجود در ایران انجام داده است.»

به گفته حسن‌زاده، در این پژوهش آیین‌های خاص کلیسای شرق آشوری چون مراسم راز قدیسه، عید میلاد مسیح، عید قیام، مراسم عروسی و مرگ، مراسم سیه میده و.... بررسی شد ه است.

او افزود: «در سال 1395، طرح عروسک آیینی زرتشتیان با نام بی‌بی کُگ به انجام رسید و طرح بررسی مردم شناختی پوشاک زرتشتیان ایران به‌زودی در سال 1396 در قالب طرح‌های مورد اشاره شروع خواهد شد.»

حسن‌زاده اظهار داشت: «پژوهش آیین‌ها و فضاهای فرهنگی کلیساهای شرق آشوری در قالب دانشنامه تصویری آیین‌های ایرانی نیز منتشر می‌شود.»

ژیلا مشیری کارشناس پژوهشکده مردم‌شناسی نیز در این مورد گفت: «طرح یادشده با توجه به اهداف خود می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را درباره آیین و فضاهای دینی و فرهنگی کلیساهای شرق آشوری با تکیه بر مطالعات انسان‌شناسی در اختیار محققان قرار دهد.»

او این طرح را در راستای اهداف کلان، راهبردی و کاربردی پژوهشگاه علوم انسانی دانست که می‌تواند باعث افزایش شناخت و آگاهی ما از آیین و سنن دینی و فرهنگی آشوریان شود و برنامه‌ریزان اجتماعی را در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و اجتماعی برای بهبود زندگی آنان یاری رساند.

یکی از برنامه‌های پژوهشکده مردم‌شناسی، میراث ایرانی اهل کتاب نام دارد و بر پایه مفهوم تنوع فرهنگی و همبستگی ملی پیگیری می‌شود.

این طرح می‌تواند به‌عنوان مطالعه‌ای بنیادی و جزئی از سند برنامه استراتژیک و طرح جامع توسعه پایدار در مطالعات انسان‌شناسی و جزئی از برنامه‌های تخصصی و کاربردی دانش انسانی و مردم‌شناختی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری مطرح شود.
 


برچسب ها: بانک اطلاعاتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *