ثبت رکوردهای خوش آیند برای فلات مرکزی/سدهای استان فارس به رنگ آبی در آمدند
فلات مرکزی به عنوان یکی از اصلیترین حوزههای آبریز در کشور در طی چند سال گذشته شاهد خشکسالی شدید بوده که توسط بارشهای سه ماه اخیر مشکلات این مناطق برای تامین آب شرب، از شرایط بحران خارج شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، خشکسالی در فلات مرکزی ایران یکی از مشکلات نام آشنا این منطقه برای ساکنینشان است. مشکلی که هموطنان این مناطق را در مصرف و مسئولین را در تأمین آب شرب به زحمت انداخته است.
فلات مرکزی به عنوان بزرگترین حوضه آبریز در مقایسه با دیگر حوضههای آبریز در کشور گسترش بیشتری دارد و به دلیل شرایط جغرافیای خود و وجود کویرهای متعدد از بارش کمتری نیز برخوردار است.
به لطف خدا در سال آبی جاری در فلات مرکزی بارندگی به نسبت خوبی را در مقایسته با سالهای گذشته تجربه کرد به گونهای که تاکنون 142 میلیمتر بارش باران داشته که این رقم در سال آبی گذشته 120 میلیمتر بوده و این نشان از افزایش 18 درصدی بارش در این منطقه دارد، گفتنی است متوسط بارش در 48 سال این منطقه 135 میلیمتر است که این میزان نیز نشان از رشد 5 درصدی باران دارد.
استان فارس نیز که تا اواسط زمستان به دلیل بارش کم باران تجربه خالی بودن 6 سد را داشته است، پس از بارندگیهای اواخر بهمن ماه 460 میلیون متر مکعب به حجم سدهای این استان افزوده شد.
حمیدرضا دهقانی مدیرعامل آب منطقه استان فارس در گفتوگو با در خصوص شرایط فعلی سدهای این استان گفت: بیشترین میزان آب به سد سلمان با 831 میلیون متر مکعب آب اختصاص دارد که طی بارندگیهای اخیر 600 میلیون سیلاب از طریق این سد مهار شده است، سد رودبار در حدود ۸۲ میلیون آب جمع آوری شده که در کنار آن سرریز آب نیز داشتهایم، سد تنگاب فیروز آباد ۷۲ میلیون متر مکعب، سد چشمه عاشق ۴۳ میلیون، سد خصویه ۱۴ میلیون متر مکعب، سد درود زن ۳۸۵ میلیون مترمکعب و سد ملاصدارا حدود ۶۶ میلیون متر مکعب آب ذخیره کرده است.
وی افزود: با این شرایط برای تأمین آب شرب با مشکل رو به رو نیستیم ولی در بخش کشاورزی حوزه بختگان و درودزن رهاسازی آب کشاورزی نداشتیم و در مقابل جنوب فارس طبق نیاز منطقه آب کشاورزی رهاسازی صورت گرفته است.
ولی با این شرایط بنا بر بررسیهای صورت گرفته از ابتدای سال آبی تاکنون کمترین میزان بارش در کشور به منطقه محمدآباد یزد با 17.2 میلیمتر گزارش شده که این منطقه نیز در فلات مرکزی واقع است.
در کنار حجم بارش باید به مدیریت مصرف توجه کرد که این دو اصل در کنار هم نتیجه بخش خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *