آمارهای غیر رسمی از احراز نشدهها / تغییر آمریکایی برای براندازی در ایران! / توقیف یک فیلم در آستانه انتخابات
خبرهای انتخاباتی این روزها در فضای مجازی تنوع گستردهای دارد، از انتشار لیست احراز صلاحیتهای افراد ثبت نام کننده در دور دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری و واکنشهای آن تا اظهار نظرهای ضد و نقیض از زنده بودن یا ضبطی بودن مناظره انتخابات که فعلا عدهای رای به عدم زنده بودن آن را به گردن دیگری میاندازند.
خبر غیر انتخاباتی
سایت خبرآنلاین خبری را روی خروجی خود قرار داده بود که بی اخلاقی صورت گرفته علیه سرمربی تیم استقلال ما را یاد اتفاقات این روزهای برخی جریانها در فضای مجازی انداخت.
خبر کوتاه و قابل تامل بود: در زمان سفر استقلال به تاشکند برای بازی با لوکوموتیو ماشین علیرضا منصوریان را در کمپ استقلال خط خطی کردند.
تحرکات این روزهای جریان ... در فضای مجازی به مصداق تیغ کشیدن بر روی چهره انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری و خط خطی کردن اصل تصمیم گیری نهادهای انقلابی است.
اعلام لیست احراز صلاحیت شدگان و طوفان در فضای مجازی
روز پنج شنبه خبرهای غیر رسمی در مورد اعلام لیست احراز صلاحیت شدگان انتخابات ریاست جمهوری ضد و نقیض بود، عصر آن روز اعلام شده اعضا برای فردا یعنی جمعه جلسه فوق العاده دارند، ساعتی بعد خبر آمد بررسیها تمام شده و لیست برای اعلام نهایی به وزارت کشور ارسال شده است تا اینکه ساعت 23:18 شبکه دوم سیما و در برنامه گفتگوی ویژه خبری اسامی احراز صلاحیت شدگان به صورت زیرنویس به اطلاع مردم رسید.
پس از اعلام این خبر موجی از اخبار در فضای مجازی منتشر شد.
انتشار آمار غیر رسمی
دیده بان دولت نزدیک به دولت مستقر مدعی شد آراء کاندیداها در شورای نگهبان بدین ترتیب است:
حسن روحانی و ابراهیم رئیسی هر دو با ۹ رای موافق
محمدباقر قالیباف ۸ رای موافق
اسحاق جهانگیری، میرسلیم و هاشمی طبا هر سه با ۷ رای موافق
محمود احمدینژاد ۱۲ رای مخالف
هنوز 24 ساعت از اعلام لیست احراز صلاحیت شدگان نگذشته بود که برخی کانالها خبر احراز صلاحیت یکی دیگر کاندیداهای انتخاباتی را روی خروجی خود قرار دادند که البته تکذیب شد.
سردار اشتری، فرمانده ناجا: برگزاری هرگونه تجمع و میتینگهای انتخاباتی نیازمند اخذ مجوز است. در صورت برگزاری هر گونه میتینگ بدون مجوز، پلیس بر اساس قانون اقدام خواهد کرد. نیروی انتظامی با بکارگیری 300 هزار نیرو در تمامی استانها آمادگی دارد تا انتخاباتی امن با همکاری مردم و دستگاههای ذیربط برگزار کند.
مشارکت 48 درصدی
مطابق آخرین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) میزان مشارکت مردم تهران در انتخابات ریاست جمهوری در حال حاضر ۴۸ درصد است.
اخبار انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا
آنگونه که رسانهها از شب گذشته خبرهایی را روی خروجی خود قرار دادند، ظاهرا بنا بر این بوده ات که از ساعت 24 جمعه پیامکهای تائید یا عدم تائید صلاحیت ثبت نام کنندگان در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برای افراد ارسال شود که متن پیامک ارسالی برای افراد که در کانالهای خبری منتشر شده به شرح زیر بوده است:
رئیس ستاد انتخابات استان تهران: از مجموع ۳ هزار داوطلب نامنویسی در انتخابات شورای شهر تهران ۲۷۲۲ داوطلب واجد شرایط شناخته شدهاند. ۲۴۲ داوطلب واجد شرایط شناخته نشدند و ۳۶ داوطلب هم انصرافی داشتیم. داوطلبانی که نسبت به رد صلاحیت خود اعتراض و شکایتی دارند می توانند از ۳ الی ۶ اردیبهشت ماه شکایت خود را تقدیم هیات نظارت استان کنند.
با ارسال پیامکهای احراز صلاحیت برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا موجی از اظهار نظرها در فضای مجازی منتشر شد. بودند در این میان افرادی که صلاحیتشان برای انتخابات دوره پنجم تائید نشد بیانیه دادند و مصاحبه کردند، در کانال تلگرامیشان نوشتند و به چند مدل مختلف دیگر اعتراض کردند که انعکاس اعتراض آنها به این تصمیم در این خبر نمیگنجد.
شماری از اعضای شورای شهر از دریافت پیامک ارسالی تایید صلاحیت خود خبر دادند
تاکنون اسماعیل دوستی، محمد تندگویان، احمد حکیمی پور، احمد دنیامالی، محمد سالاری و محسن پیرهادی در پاسخ به تسنیم دریافت پیامک تایید صلاحیت خود را اعلام کردهاند.
مهدی چمران، غلامرضا انصاری و مجتبی شاکری، محسن سرخو، محمد حقانی، پرویز سروری و رضا تقیپور، هادی ساعی و علی صابری هم از دریافت پیامک «تأیید صلاحیت» خبر دادند.
عصر ایران هم نوشته: حبیب کاشانی، مرتضی طلایی، علیرضا دبیر، الهه راستگو، مختاباد، حسین رضازاده و عباس جدیدی از جمله اعضای شورای چهارم شهر تهران هستند که برای پنجمین دوره شورا رد صلاحیت شدند.
تعدادی از کارشناسان رد صلاحیت این افراد را سیاسی و جناحی و برای محقق شدن خواسته یک جناح خواص در انتخابات شورا نامیدند.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چند برنامه در تلویزیون دارند؟
مناظره زنده نیست؛ زنده بشود؛ تصمیم میگیریم؛ هنوز به نتیجه نرسیدیم
داستان مناظره در این دور از انتخابات ریاست جمهوری تبدیل به داستانی بسیار پر پیچ و خم شده است. عصر پنج شنبه بود که پس از تشکیل دومین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری بهریاست وزیر کشور سیدسلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور و رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات از ضبطی بودن برنامه مناظره بین نامزدهای انتخابات خبر داد(ساعت 15:43).
بلافاصله پس از انتشار این خبر موجی از واکنشها به این خبر در رسانهها شکل گرفت و همه به زنده نبودن مناظره بین کاندیداها اعتراض کردند و کار تا تریبون نماز جمعه هم رسید.
مقامات دولتی، غیر دولتی، نامزدهای در انتظار دریافت خبر احراز صلاحیت، شخصیتهای سیاسی و غیره و غیره در مورد لزوم زنده بودن مناظرهها صحبت کردند و جالب اینجا بود که هر کس رای مثبت به زنده نبودن را به گردن دیگری میانداخت.
در این میان تحلیگران نوشتند رای منفی نمایندگان دولت به غیر زنده بودن مناظره ها قابل تامل است و زنده نبودن مناظرهها کاملا به نفع دولت است .
پس از تصمیم کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برای لغو پخش زنده مناظره های کاندیداهای ریاست جمهوری، یکی ازسایتها با برگزاری نظرسنجی نظر مردم را نسبت به این تصمیم جویا شد.
این نظرسنجی به مدت 12 ساعت بر روی سایت قرار داشت و 12672 نفر در آن شرکت کردند.
نتیجه این نظرسنجی نشان می دهد که حدود 98 درصد معتقدند که مناظره های ریاست جمهوری باید به صورت زنده پخش شود.
در این میان، 2 درصد ترجیح می دهند که مناظره ها را به صورت ضبط شده تماشا کنند و با تصمیم فعلی کمیسیون تبلیغات موافق هستند.
پوستر تبلیغاتی حضرت آیتالله خامنهای در انتخابات ریاست جمهوری
حضرت آیتالله خامنهای در سالهای ۶۰ و ۶۴ به عنوان نامزد در انتخابات ریاست جمهوری حاضر بودند.
تحرکات اخیر آمریکایی ها برای تاثیر بر انتخابات ایران
شبکه اطلاع رسانی مرصاد با انتشار گزارشی نوشته: یکی از اقدامات آمریکاییها برای تاثیر گذاری بر انتخابات جمهوری اسلامی ایران که ماه گذشته خبر آن منتشر شد مربوط به طرح تشدید تحریم ها علیه ایران بود.
یک سناتور ارشد حزب جمهوریخواه آمریکا گفته بود که پیش نویس طرح تحریمی تازه وی و همکارانش که به ویژه برنامه موشکی و سپاه پاسداران ایران را هدف قرار میدهد قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران رسما وارد روند قانونگذاری نخواهد شد.
مرصاد در ادامه نوشته پایگاه خبری پالیتیکو اینطور گزارش داده که دولت دونالد ترامپ، سحر نوروز زاده که در دولت قبلی به عنوان عضو تیم سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا منصوب شده بود را از این سمت کنار گذاشته است.
این گزارش حاکی است وی به «دفتر امور ایرانیان» منتقل شده است. این دفتر در سال 2006 با هدف براندازی نرم در ایران تشکیل شده بود.
هر چند که برخی از تحلیل ها حاکی از این است که تغییر سمت نوروز زاده به دلیل حملات رسانههای محافظهکار به وی که معتقدند او به سیاستهای دولت ترامپ وفادار نیست، بوده است، اما انتقال وی به دفتر امور ایرایان که هدفش براندازی نرم است گویای دلیل اصلی انتقال اوست.
شعار انتخاباتی اصلاح طلبان
سایت دانا نوشته است: شعارهای انتخاباتی اصلاحطلبان برای انتخابات 96 معلوم شد:"نجات تهران" برای شورای شهر و " نجات ایران" برای ریاست جمهوری.
سایت دانا در خبر دیگری مدعی شده: فیلم سینمایی «ماه گرفتگی» با موضوع اغتشاشات سال ۸۸ ، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، ناگهان از اکران کنار گذاشته شد!
کاندیداهای ریاست جمهوری چند ساله هستند؟
سیدمصطفی هاشمیطبا متولد سال ۱۳۲۵ و ۷۱ ساله
سید مصطفی میرسلیم متولد ۱۳۲۶ و ۷۰ ساله
حسن روحانی متولد ۱۳۲۷ و ۶۹ ساله
اسحاق جهانگیری متولد ۱۳۳۶ و ۶۰ ساله
سید ابراهیم رئیسی متولد ۱۳۳۹ و ۵۷ ساله
محمد باقر قالیباف متولد ۱۳۴۰ و ۵۶ ساله
سوال شبکه خبر از مخاطبان
شبکه خبر امروز گزارشی را پخش کرد که در آن از مخاطبان سوال میشد: آیا شخص مورد نظر شما در میان افراد احراز صلاحیت شده هست؟ در این گزارش از همه طیفها استفاده شده بود واکثر افراد با جواب بله حضور دارند یا برخی اینکه نه شخص مورد نظر من در لیست احراز صلاحیت شدهها حضور ندارد به سوال خبرنگار پاسخ دادند.
انتخابات در آینه دیگران
بیبیسی به نقل از سعید برزین، تحلیلگر سیاسی نوشته: اکنون آقایان قالیباف و روحانی در صدر نظرسنجیها قرار دارند؛ پایگاه طرفداران روحانی قویتر و مستحکمتر است، امّا قالیباف آراء خاکستری بیشتری را در اختیار دارد. درنتیجه احتمال شکست روحانی در انتخابات کم نیست.
اسپوتنیک: اگر ریزش آرای روحانی بیش از 10 درصد باشد و جناح اصولگرا به اجماع برسد و بتواند حتی یکی دو درصد از آرای سردرگم را بهدست آورد، آنوقت ممکن است همه چیز تغییر کند و حتی اگر نتوانند در دور اول کار انتخابات را تمام کنند، قطعا در دور دوم موفق خواهند شد.
جهانگیری ستاد تشکیل نمیدهد
محمد نعیمیپور، عضو حزب اتحاد ملت ایران تاکید کرده: کاندیدا شدن جهانگیری اثری بر فرآیند دولت ندارد و به نظر نمیرسد جهانگیری ستادی تشکیل دهد. در همین حال عنوان میشود ستادهای انتخاباتی میرسلیم با شعار «راستی و درستی» کار خود را آغاز کردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *