بررسی لایحه هوای پاک و یک فوریت تشکیل وزارت میراث فرهنگی و تعیین تکلیف استخدام معلمان حق التدریسی
در جلسه علنی امروز (سه شنبه 29 فروردین ماه) طرح ها و لوایح مختلفی در دستور کار مجلس قرار داشت که نمایندگان بعد از بحث و بررسی در باره هرکدام از این موارد درباره آنها تصمیم گیری کردند.
به گزارش گروه سیاسی ، در این جلسه بندهای باقی مانده از لایحه هوای پاک که از جلسات قبل مانده بود، همچنین"یک فوریت طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری،صنایع دستی" و "الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش " تصویب شد.
لوایح بررسی و تصویب شده از سوی نمایندگان در جلسه علنی امروز در ادامه آمده است:
فوریت طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی تصویب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری،صنایع دستی را توسط مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود با 137 رأی موافق، 44 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس تصویب کردند.
ماده واحده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با کلیه اختیارات و وظایفی که سازمان مذکور به موجب قوانین و مقررات دارا می باشد، به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی تبدیل می شود.
الحاق یک فوریت تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس
نمایندگان امروز با یک فوریت الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش که از سوی "محمدبیرانوندی" نماینده مردم خرم آباد درمجلس مطرح شد با 153 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
احداث واحدهای تولیدی و صنعتی مستلزم رعایت ضوابط عدم آلایندگی سازمان محیط زیست شد
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 29 فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاک با اصلاح ماده 11 این لایحه با 140 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس این گزارش تبصره 5 این ماده به موافقت نمایندگان مرعی اعلام و بررسی آن به نشست علنی بعدی مجلس موکول شد.
اختصاص منابع درآمدی حاصل از قانون محیط زیست جهت مقابله با منابع آلوده کننده هوا
نمایندگان مجلس امروز همچنین در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده 33 این لایحه با 142رأی موافق، 9 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده 33 این لایحه؛ صددرصد(100%) درآمدهای حاصل از اجرای این قانون بهحساب خزانهداری کل کشور واریز تا صرفاً در قالب بودجه سنواتی جهت تکالیف این قانون و مقابله با منابع آلودهکننده هوا هزینه شود.
20 درصد (20%) از وجوه مذکور از طریق موسسه عمومی غیردولتی صندوق ملی محیط زیست به منظور ارائه تسهیلات و به منابع آلاینده هوا اختصاص می یابد.تعدیل میزان جریمه خسارتهای وارده به محیطزیست مندرج در این قانون هردوسال یکبار توسط سازمان با همکاری دستگاههای ذیربط تهیه میشود و بهتصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
ناجا و یگان حفاظت سازمان محیط زیست مکلف به برخورد با واحدهای آلاینده شدند
نمایندگان درنشست علنی امروز مجلس، در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده 31 این لایحه با 156 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده 31 این لایحه؛نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و یگان حفاظت سازمان مکلفند بهعنوان ضابط دادگستری، درمورد وقوع جرائم مشهود مذکور در این قانون رأساً یا درصورت اعلام سازمان یا با اطلاع از وقوع جرائم غیرمشهود مندرج در این قانون با نظر دادستان شهرستان ذیربط اقدام لازم را در برخورد با واحدهای آلودهکننده یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مربوط بهعمل آورند.
تعیین تکالیف سازمان محیط زیست برای جلوگیری از انتشار امواج غیرمجاز رادیویی
نمایندگان در نشست سه شنبه، 29 فروردین مجلس در جریان بررسی لایحه هوای پاک با ماده 30 این لایحه با 161 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده 30 این لایحه؛ سازمان مکلف است با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به جلوگیری از انتشار کلیه امواج غیرمجاز رادیویی، الکترومغناطیسی، پرتوهای یونساز و غیریونساز اقدام و بهمنظور حصول اطمینان از عدم افزایش میزان و شدت امواج و پرتوهای یونساز و غیریونساز از حدود مجاز تعیینشده در هوای آزاد، شبکه پایش مربوط را راهاندازی نماید.
میزان جریمه ایجاد آلودگی صوتی مشخص شد
نمایندگان مردم در مجلس میزان جریمه ایجاد آلودگی صوتی از سوی منابع متحرک و ثابت را مشخص کردند.
براساس ماده 29 لایحه هوای پاک؛ ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرک، ممنوع میباشد. در مورد منابع ثابت مرتکب به پرداخت جریمه نقدی از ده میلیون(10.000.000)تا بیست میلیون(20.000.000) ریال محکوم میشود.
سازمان صداوسیما مکلف به تولید و پخش برنامه های مقابله با گردوغبار شد
نمایندگان مردم در خانه ملت سازمان صداوسیما را مکلف به تولید و پخش برنامه های آگاهی دهنده در مقابله با پدیده آلودگی هوا و رخدادهای گردوغبار کردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *