صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روش‌های پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۷:۱۴
کد خبر: ۲۹۹۸۹۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
تب کریمه کنگو بیماری مشترک دام و انسان است که به علت ارتباط انسان با دام آلوده منتقل می شود.بیماری هایی چون تب کریمه کنگو و تب مالت بدون هیچ علائمی در بدن دام، بعد از ذبح رویت شده و تنها احتمال ابتلای کارگران بخش بسته بندی گوشت‌های تازه ذبح شده و قصاب‌ها به این بیماری وجود دارد.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، تب کریمه کنگو بیماری مشترک دام و انسان است که به علت ارتباط انسان با دام آلوده منتقل می شود.بیماری هایی چون تب کریمه کنگو و تب مالت بدون هیچ علائمی در بدن دام، بعد از ذبح رویت شده و تنها احتمال ابتلای کارگران بخش بسته بندی گوشت‌های تازه ذبح شده و قصاب‌ها به این بیماری وجود دارد.
 
 
 
ابتلا به بیماری‌های واگیردار دامی، چون تب کریمه کنگو در دام‌های داخلی توسط وزارت بهداشت کنترل شده و بروز احتمالی آن در کشور، ناشی از دام‌های وارداتی کشورهای افغانستان و پاکستان، بوده است. براین اساس دولت، ذبح آن‌ها را به کشتارگاه‌های صنعتی واگذار کرده است.
 
معاون مرکز بیماری های واگیردار وزارت بهداشت  در این باره به خبرنگار میزان گفت: تب کریمه کنگو، بیماری است که از طریق ذبح دام به انسان منتقل شده و در کشتارگاه ها شایع و قصاب ها و کارگران کشتارگاه ها را تهدید می‌کند. تب کریمه کنگو از جمله بیماری هایی است که به سرعت از بدن بیمار به افراد سالم منتقل می‌شود.
 
 

نبوی در مورد علائم این بیماری گفت: این بیماری با علائم تب شدید،بدن درد ،کوفتگی ، ضعف ،سردرد ،درد شدید عضلات در بدن بروز می کند. استفاده سریع از گوشت های تازه ذبح شده ، امکان ابتلا به تب کریمه کنگو را افزایش می دهد. توصیه می‌شود شهروندان گوشت‌های تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه نگهداری کرده و بعد از آن اقدام به تکه کردن گوشت نمایند. همچنین هنگام ذبح دام و خورد کردن گوشت حتما از دستکش استفاده شود. در خصوص گوشت های بسته بندی شده در فروشگاه ها، مشکلی وجود ندارد و در صورت آلودگی احتمالی  گوشت ها به تب کریمه، با گذشت  6 ساعت، بیماری از بین می رود. توصیه می‌شود مردم از محصولات گوشتی معتبر به مهر دامپزشکی، استفاده کنند.
 
 
 
وی افزود: در صورت تشخیص زود هنگام ویروس تب کریمه کنگو، احتمال مرگ در بیمار به ۱۰ درصد کاهش می‌یابد این در حالی است که در صورت عدم توجه به علائم بیماری و کوتاهی در درمان به موقع، احتمال مرگ در بیمار تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد. ویروس تب کنگو در صورت پیشروی در بدن، منجر به مرگ بیمار می‌شود و تا ۲۴ ساعت قابلیت انتقال از بدن فرد متوفی به افراد دیگر وجود دارد؛ بنابراین بیماران فوتی با نظارت وزارت بهداشت و همکاری قبرستان‌های استان موردنظر، دفن می‌شوند. باتوجه به انتقال سریع بیماری از طریق مخاط، ترشح و خون متوفی به افراد دیگر، بیمار فوت شده با رعایت شرایط بهداشتی، در کاورهای مخصوص و پلمپ شده، توسط افراد مجهز به لباس‌های مخصوص دفن می‌شوند. گفتنی است به علت خطر ابتلا، بدن این بیماران بدون غسل و کفن به خاک سپرده می‌شود. 
 
 
 
نبوی اذعان داشت: با توجه به هماهنگی‌های قانونی انجام شده با قبرستان‌های استان موردنظر، اجساد بیماران ناقل تب کریمه کنگو در زمان خاک سپاری، توسط آهک پوشانده می‌شوند تا از احتمال شیوع بیماری در محل دفن جلوگیر شود. سرعت شیوع این بیماری در حدی است که در مواردی شاهد ابتلای پزشکان و پرستاران معالج بیمار در بیمارستان بوده ایم و در معدود مواقعی هم منجر به مرگ‌ کادر درمانی بوده ایم
 
                                                                     
 
 روش‌های پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
 
بنابراین گزارش، مهمترین راهکارهای پیشگیری از بیماری ، مبارزه با انگل های خارجی (کنه ها) از طریق سمپاشی، آموزش دامداران و کارکنان در معرض خطر، استفاده از پوشش های مناسب، بالا بردن امنیت فردی، سرد نمودن لاشه بمدت 24 ساعت در درجه یخچال، در معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار، عدم عرضه کشتار غیر مجاز در معابر عمومی و خارج از کشتارگاه، تهیه گوشت از مجاری مجاز و دارای مهر و لیبل دامپزشکی و همچنین افزایش مراقبت های قرنطینه ای درمبادی ورودی دام به کشور است.
 
 
 
 
قصاب‌ها و افرادی که مستقیم با دام سروکار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.چنانچه گوشت از منبع نامطمئن تهیه شود، احتمال ابتلا به بیماری افزایش پیدا می‌کند. ذبح کنار خیابانی و خرید آن؛ خطرناک است. این گوشت‌ها مورد تایید سازمان دامپزشکی نبوده و ممکن است آلوده باشد؛گوشت مورد تایید سازمان دامپزشکی و مراکز معتبر مشکلی ندارد.بیماری تب کریمه کنگو با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد، فصل تابستان و بهار را مولد بیشترین مبتلایان است. بیماری از طریق گوشت پخته شده، انتقال پیدا نمی‌کند. خوردن راه انتقال بیماری نیست. ضمن این که بعید است که در کشور ما کسی گوشت خام بخورد.افرادی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند، باید از دستکش و چکمه و روپوش استفاده کنند، درواقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است. کادر بهداشتی و درمانی نیز که با بیماران سروکار دارند نیز باید بهداشت و حفاظت فردی را طبق دستورالعمل رعایت کنند. 
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *