صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدخدایی: هرگونه فهرست یا آمار از داوطلبان تایید صلاحیت شده راتکذیب می کنم

۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۵:۱۵
کد خبر: ۲۹۹۸۰۶
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: هرگونه فهرست اسامی یا آمار ازداوطلبان تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری را قویاً تکذیب می کنم.
به گزارش گروه سیاسی به نقل از صداو سیما؛ عباسعلی کدخدایی سخنگوس شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان در ۵ روز فرصت اولیه قانونی، صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را بررسی و اعلام نظر می کند.

وی افزود: طبعاً با توجه به تعداد داوطلبان ثبت نام کننده که ۱۶۳۶ نفر هستند بررسی صلاحیت شان زمان می برد که اعلام نظر کنیم.

کدخدایی گفت: در این فاصله غیر از جلسه دیروز که با حضور اعضای شورای نگهبان برگزار شد مقرر کردیم تا کارشناسان برای تکمیل مستندات پرونده ها از مراجع چهارگانه اقدام کنند و در صورتی که سوابقی وجود داشته باشد استعلام کنند تا در جلسه چهارشنبه پس فردا مجدداً به بحث و بررسی آن بپردازیم.  

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: بنابراین هیچ گونه آمار و یا اسامی که درباره تایید صلاحیت شدگان اعلام می شود صحت ندارد و قویاً تکذیب می شود و ما در فرصت قانونی نتایج را به طور رسمی اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری هیچ مسئولیتی در قبال بررسی صلاحیت داوطلبان این انتخابات ندارد.

عباسعلی کدخدایی گفت: درباره صلاحیت داوطلبان سمت ریاست جمهوری در صحن علنی شورای نگهبان بحث و بررسی و نتیجه گیری می شود.

وی با تبیین وظایف هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات اظهار داشت: با توجه به در پیش بودن انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی طبعا یکی از وظایف این هیئت بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس است و نظراتی که هیئتهای اجرایی و استانها اعلام کرده اند در هیئت مرکزی در حال بررسی است که البته نتایج آن را هم در یکی دو نوبت اعلام کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: البته هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در خصوص انتخابات ریاست جمهوری عمدتا بر نحوه اجرای انتخابات نظارت دارد مانند کاری که در زمینه چاپ تعرفه ها انجام شد و ناظران ما از این هیئت در هنگام چاپ آن حضور داشتند.

کدخدایی افزود: در نام نویسی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیز کارشناسانی از ما بر روند ثبت نام در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور داشتند.

وی اضافه کرد: هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در دیگر امور اجرایی انتخابات وظایفی بر عهده دارد اما بررسی صلاحیت داوطلبان برای سمت ریاست جمهوری از وظایف اختصاصی شورای نگهبان است.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره کیفیت بررسی صلاحیت داوطلبان و نحوه رای گیری در جلسات این شورا نیز گفت: در جلسات بررسی صلاحیت داوطلبان، اسامی ثبت نام کنندگان قرائت و پرونده آنان بررسی می شود و هریک از اعضای این شورا دیدگاه موافق یا مخالفی که داشته باشند بیان می کنند.

وی افزود: در نهایت اگر تحقیقات کافی باشد و اعضای شورای نگهبان به جمع بندی رسیده باشند اعلام رای می شود که اعلام رای در این شورا بصورت آشکار و علنی است.

کدخدایی تاکید کرد: در خصوص داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیازمند تشخیص احراز صلاحیت آنان هستیم یعنی داوطلبانی که نام نویسی کرده اند باید واجد شرایط مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی باشند.

وی گفت: به همین علت خلاف اصطلاحی که معمولا در جامعه یا در رسانه ها با عناوین تایید یا رد صلاحیت باب شده است در بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری، رد صلاحیت نداریم و تشخیص شورای نگهبان به مفهوم احراز شرایط اصل ۱۱۵ قانون اساسی است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: به همین ترتیب فهرست اسامی که در پایان وقت قانونی مقرر برای بررسی صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام می شود اسامی کسانی است که واجد شرایط هستند و شورای نگهبان درباره اسامی دیگر داوطلبان که احراز صلاحیت نشده اند هیچگونه اظهار نظری نخواهد کرد.

کدخدایی گفت: واجدان رای از مجموع ۱۲ عضو شورای نگهبان طبعا باید نصف بعلاوه یک یعنی آرای مثبت ۷ نفر از اعضا را باید کسب کنند یعنی تشخیص حداقل ۷ عضو این شورا باید این باشد که این داوطلبان دارای شرایط اصل ۱۱۵ قانون اساسی هستند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره اعمال سیاست های کلی انتخابات ابلاغی از جانب مقام معظم رهبری در بررسی صلاحیت داوطلبان این دوره از انتخابات ریاست جمهوری گفت: معظم له در این سیاستها معیارهای دیگری را هم اشاره فرمودند که بخش مربوط به تعیین شاخصهای رجل مذهبی سیاسی یا مدیر و مدبر بودن در حیطه اختیارات و وظایف شورای نگهبان است.

کدخدایی تاکید کرد: طبعا ما باید در بررسی صلاحیتها بتوانیم در این زمینه به جمع بندی روشنی برسیم تا اگر فرصتی شد و بعدا بخواهیم اظهار نظری کنیم از تجربه این دوره از بررسی صلاحیتها برای تبیین و تعیین شاخصهای مرتبط با رجل مذهبی سیاسی و مدیر و مدبر بودن بتوانیم استفاده کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *