صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حزب نهضت اسلامی افغانستان: "مادر بمبها" زمینه ساز جنگ جهانی است

۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۲:۰۱
کد خبر: ۲۹۹۴۶۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
واکنش ها به پرتاب بزرگترین بمب غیرهسته ای جهان موسوم به "مادر بمب ها" در ننگرهار افغانستان ادامه دارد و حزب نهضت اسلامی این کشور، اقدام امریکا در استفاده از این بمب را نقض حاکمیت ملی و تبدیل افغانستان به آزمایشگاه تسلیحات مدرن دانست و اعلام کرد که این اقدام زمینه های جنگ جهانی سوم را فراهم خواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل   نهضت اسلامی افغانستان، روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای، پرتاب این بمب را مغایر قوانین و معاهدات بین المللی و اعلامیه های شورای امنیت در خصوص سلاح کشتار جمعی دانست و از سازمان ملل خواست تا پرونده این حمله را به صورت همه جانبه مورد بررسی قرار دهد.
 
نظامیان آمریکائی مستقر در افغانستان، شامگاه پنجشنبه گذشته نیرومندترین بمب متعارف موجود در جهان موسوم به «مادر بمب ها» را در استان ننگرهار واقع در شرق افغانستان مقر اصلی فعالیت داعش به کار بردند. این بمب دارای 8 هزار و 500 کیلوگرم مواد انفجاری بود که قدرت تخریب آن معادل 11 هزار کیلو «تی ان تی» اعلام شده است.
 
مادر بمب ها، 9 متر طول دارد و قطر دقیق آن، یک متر و 3 سانتی متر است و پس از پرتاب از هواپیماهای ترابری، با «جی پی اس» هدایت می شود و در فاصله 2 متری زمین منفجر شده و کارشناسان نظامی گفته اند هنگامی که منفجر می شود اکسیژن موجود در هوا را تا کیلومترها دورتر از محل انفجار از بین می برد و هیچ موجودی در آن محدوده زنده نمی ماند.
 
حزب نهضت اسلامی افغانستان در بیانیه خود آورده است که پرتاب این بمب در این کشور باعث تشدید بحران و تقویت جنگ نیابتی در افغانستان و آغاز مرحله ای از رقابت تسلیحاتی و در نهایت فراهم ساختن زمینه های جنگ جهانی سوم خواهد بود.
 
پرتاب این بمب بازتاب گسترده ای در جهان داشت و صاحب نظران، سیاستمداران و کارشناسان افغانستان نیز نسبت به استفاده امریکائی ها از این بمب در ننگرهار واکنش نشان دادند. شماری از آنان از کاربرد این بمب علیه مواضع داعش استقبال کردند و شماری دیگر با آن به مخالفت پرداختند.
 
«محمد اشرف غنی»، رئیس جمهوری و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائی دولت افغانستان از این حمله استقبال کردند و گفتند که این اقدام با هماهنگی نیروهای امنیتی افغان صورت گرفته است و عزم مشترک نظامیان بین المللی و نیروهای دفاعی و امنیتی افغان را برای پاکسازی کشور از وجود تروریست ها، نشان می دهد.
 
شماری از نمایندگان مجلس افغانستان نیز ازاقدام نظامیان آمریکائی در حمله به پناهگاه های داعش حمایت کردند و شماری دیگر از آنان به مخالفت با این اقدام آمریکا پرداختند و گفتند که استفاده از بمب 16 میلیون دلاری با هدف سرکوب تروریست ها صورت نگرفته است، بلکه پیام های دیگری به دنبال دارد.
 
«حامد کرزی»، رئیس جمهوری پیشین افغانستان نخستین چهره ای بود که به دنبال پرتاب این بمب، آن را نقض حاکمیت ملی این کشور دانست و گفت که هدف آمریکا از به کارگیری این بمب مبارزه با داعش نیست، بلکه واشنگتن از خاک افغانستان برای آزمایش تسلیحات خود سوء استفاده می کند.
 
رنگین دادفر سپنتا مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان نیز با انتشار یادداشتی، اقدام آمریکا را جنایتکارانه دانسته و گفته است که مردم افغانستان حق دارند در مقابل این اقدام واکنش شدید نشان دهند و صدای اعتراض خود را علیه این اقدام نیروهای بین المللی بلند کنند.
 
مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان گفته است که برخی بر این باورند که امریکائی ها با استفاده از این بمب می خواستند هشدار و پیام نیرومندی به ایران و کره شمالی ارسال کنند و برخی دیگر بر این باورند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا فاقد اراده نیست، اما علت آن هر چه می خواهد باشد، از منظر مردم افغانستان، هیچ دلیل اخلاقی، سیاسی و نظامی برای استفاده از این بمب در کشور ما وجود نداشته است.
 
مرادعلی مراد، معاون فرمانده کل ارتش افغانستان روز یکشنبه در نشست خبری گفت که ما از تمامی گزینه ها برای سرکوب تروریست ها در کشور استفاده می کنیم و چنانچه ضرورت تشخیص داده شود بار دیگر نیز این سلاح های نیرومند را علیه پناهگاه های داعش و سایر گروه های تروریستی در مناطق دیگر به کار خواهیم برد.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *