صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اندر احوالات ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری

۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳:۳۲
کد خبر: ۲۹۷۸۳۷
ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در حالی آغاز شد که نشان داد همچنان افرادی مراجعه می کنند که هیچ ویژگی و قابلیتی برای ریاست جمهوری ندارند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از اتاق خبر 24 ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از 22 فروردین ماه آغاز شده و به مدت 5 روز ادامه خواهد داشت.

هر گاه زمان انتخابات ریاست جمهوری فرا می رسد، ستاد انتخابات کشور شاهد یک اتفاق جالب توجه و البته ناخوشایند است، در روزهای ثبت نام عده ای به وزارت کشور مراجعه می کنند که قابلیت ثبت نام در آنها دیده نمی شود اما به خود جسارت و جرأت می دهند تا با در دست داشتن شناسنامه، کارت ملی و عکس به ستاد انتخابات کشور مراجعه و فرم متعلق به ثبت نام را پر کنند.

چه دلیل و عاملی باعث شده و می شود تا چنین افراد و اشخاصی خیال کنند که می توانند برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند و حتی رئیس جمهور شوند! نکته ای است که آنهایی که باید بدانند، می دانند اما در هر دوره هیچ اقدامی برای جلوگیری از بروز دوباره آن انجام نمی شود.

اگر یادتان باشد، یک مسابقه ای با نام «مسابقه هفته» با اجرای مرحوم منوچهر نوذری برگزار می شد، در برخی برنامه های این مسابقه افرادی کم سن و سال شرکت می کردند یا برخی با آگاهی پایین به مسابقه وارد می شدند و هنگامی که از پاسخ دادن به پرسش های ساده مجری باز می ماندند، مرحوم نوذری می گفت، 13 ساله ها همینجوری راه نیفتن بیان اینجا!

مسابقه هفته در دهه 70 پخش می شد و در آن زمان یکی از برنامه های پر بیننده تلویزیون بود.

مرحوم نوذری در آن مسابقه سعی داشت تا آنهایی که برای مسابقه شرکت میکنند از دانش و آگاهی نسبی برخوردار باشند و سپس در مسابقه شرکت کنند، چرا که بسیاری از پرسش های طرح شده در مسابقه آنقدر آسان بود که تنها داشتن اطلاعات عمومی برای پاسخگویی به آن کافی بود، اما متأسفانه در برخی مواقع حتی آنهایی که بالای 13 سال سن داشتند از پاسخ به پرسش عاجز می شدند.

شرایط ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری هم مانند شرایط ورود به مسابقه هفته است، چرا که هر کسی شناسنامه، کارت ملی و عکس پرسنلی داشته باشد، به خود جسارت می دهد تا پا به ساختمان ستاد انتخابات کشور بگذارد و ثبت نام کند.

چنین فردی خود را رجل سیاسی می داند و مدیر و مدبر، این اعتماد به نفس از کجا سراغ آنها آمده است؟!

آیا در دیگر کشورها هم مانند ایران شرایط ثبت نام افراد برای انتخابات ریاست جمهوری به همین سادگی و آسانی است؟

بسياري از کشورها در دنيا انتخابات برگزار مي‌کنند اما در همان نخستين مرحله که ثبت‌نام نامزدهاي انتخاباتي است، شرايطي را برقرار کرده‌اند که گلوگاه ثبت‌نام تنگ مي‌شود و هر فرد و شخصی نمي‌تواند به راحتي وارد اين عرصه شود.

در آمريکا هر فرد از شهروندان آمريکايي نمي‌تواند نامزد انتخابات رياست‌ جمهوري شود، نخست بايد هزار دلار را براي دريافت فرم ثبت‌نام پرداخت کند آنگاه بتواند خود را وارد اين عرصه کند، ضمن اين که اکثر نامزدهاي انتخابات رياست‌ جمهوري آمريکا بايد از کانال احزاب سياسي اين کشور وارد رقابت انتخاباتي شوند. البته در اين عرصه، اين فرصت بيشتر براي دو حزب دموکرات و جمهوري‌خواه مهيا است.

يا در کشورهاي اروپايي هنگام برگزاري انتخابات، نامزدها بايد مبلغ زيادي را به عنوان وثيقه به ستاد برگزاري انتخابات کشور بپردازند تا بتوانند ثبت‌نام کنند، اين مبلغ با شرايط خاصي پس از پايان انتخابات به نامزدها پس داده مي‌شود. مثلاً اگر نامزدها کمتر از ۳ درصد رأي بياورند، پول وثيقه به آنها پس داده نمي‌شود به همين خاطر است که در چنين کشورهايي هر فردي اقدام به ثبت‌نام نمي‌کند. البته شرايط سخت ديگري هم وجود دارد.

هنوز از خاطره ها، دوران ثبت نام سنوات گذشته محو نشده که بار دیگر می بینیم عده ای از هموطنان بدون در نظر گرفتن مصالح، آبروی خود و کشور با ثبت نام، خود را مضحکه خاص و عام کرده و حتی برخی روزنامه ها، خبرگزاری ها و رسانه های دیگر این سوژه را دستاویز خنده و شوخی خود قرار داده اند.

شاید برخی از این گونه اخبار و گزارش ها خنده ای هم بر لبانشان نقش ببندد،اما این یک روی ماجرا است و روی دیگر آن، اتفاق خوب و مبارکی نیست.

زمان ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در ایران به یک سوژه مناسب برای رسانه های خارجی و البته معاند تبدیل می شود تا از آن برای تمسخر و استهزاء کشورمان استفاده کنند. در هر دوره چنین بوده است.

قانون انتخابات ریاست جمهوری با خلاءهای جدی روبرو است و به همین خاطر نیازمند بازنگری جدی هم هست تا از بروز صحنه های زشت و ناپسند هنگام ثبت نام جلوگیری کند.

چنین اتفاقی را نباید فضای باز سیاسی و آزادی نام نهاد، بلکه یک بی قانونی آشکار است، اگر یک قانون دقیق و روشن برای ثبت نام کنندگان انتخابات ریاست جمهوری تدوین شود که از ورود افرادی که هیچگونه شرایطی برای ثبت نام ندارند جلوگیری کند، آیا محدودیت آزادی است؟ اگر چنین است که کشورهای غربی مدعی دموکراسی و آزادی، هم اکنون دیکتاتوری در کشور خود ایجاد کرده اند، به خاطر این که در آن کشورها هر کسی نمی تواند برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند.

قانون ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری نیازمند بازنگری است، دست اندرکاران این امر باید به این موضوع ورود کنند و دست به اصلاح آن بزنند تا پس از این شاهد صحنه هایی که از روز گذشته در ستاد انتخابات کشور آغاز شده نباشیم.

چهار سال تا برگزاری انتخابات سال 1400 باقی مانده است و زمان کمی هم نیست. در یک زمان کوتاه با یک بررسی مفید می توان گلوگاه ورود برای ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری و حتی دیگر انتخابات از جمله مجلس شورای اسلامی و شورای شهر را تنگ کرد و از ورود افرادی که به هیچ وجه شرایط لازم را ندارند جلوگیری نمود. این به نفع کشور، مردم و آن افرادی است که مضحکه این و آن می شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *